Tips om het jaar goed te beginnen

Begin het jaar goed - Toolshero

Een nieuw jaar nodigt uit tot een frisse start. Of je nu in goede voornemens gelooft of niet, een positieve mindset en het stellen van doelen kunnen je een heel eind helpen om een succesvol leven te leiden. Het is daarom essentieel om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt bereiken in het leven, zodat je jouw dromen kunt waarmaken.

Omdat je wensen in de loop van de tijd kunnen veranderen, is het begin van een nieuw kalenderjaar een goed moment om jezelf (opnieuw) af te stemmen op wat je echt wilt en dienovereenkomstig doelen te stellen. Een bekende methode voor het stellen van doelen is om je doelen SMART te maken: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Relevant en Tijdgebonden.

Door de SMART-criteria te gebruiken, is de kans groter dat jouw doelen worden bereikt. En zodra je jouw doelen helder hebt, kun je een actieplan opstellen om ze tot leven te brengen. De balans tussen het behalen van doelen en de zorg voor de manier waarop, is volgens Stephen Covey bepalend voor effectiviteit.

Gratis e-book bij Toolshero

Stephen Covey ontwikkelde 7 eigenschappen van effectief leiderschap, om effectiever doelen te bereiken en gelukkiger in het leven te staan:

  1. Wees proactief
  2. Begin met het einde voor ogen
  3. Zet de belangrijkste zaken voorop
  4. Denk win-win
  5. Probeer eerst te begrijpen voordat je begrepen wilt worden
  6. Werk synergetisch
  7. Houd de zaag scherp

Het werk van Covey is het resultaat van langdurig onderzoek naar de principes van succes.

Een andere invloedrijke auteur die schreef over de principes van succes is Napoleon Hill. Op basis van zijn studie en bestsellers The Law of Success (1928) en Think and Grow Rich (1937) definieerde hij 17 principes die tot groot succes en persoonlijke prestaties kunnen leiden, waarover je hier meer kunt lezen.

Wij hebben er vertrouwen in dat deze tips en de gelinkte artikelen je enorm kunnen helpen bij het stellen van je doelen, het bereiken ervan en het creëren van (meer) succes in je persoonlijke en professionele leven, in 2024 en daarna.

Hulpmiddelen ter verdieping

Als je dieper wilt duiken in persoonlijk succes en het stellen van doelen, overweeg dan een van deze cursussen:

Of volg een gratis masterclass, om direct aan de slag te gaan:

Citatie voor dit artikel:
Baas, S.L. (2024). Tips om het jaar goed te beginnen Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/blog/begin-het-jaar-goed/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 05/01/2024 | Laatste update: 01/03/2024

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=” https://www.toolshero.nl/blog/begin-het-jaar-goed/”> Toolshero: Tips om het jaar goed te beginnen</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Sheryl Lynn Baas
Artikel door:

Sheryl Lynn Baas

Sheryl Lynn Baas is onze Communicatiemanager bij Toolshero en je herkent haar misschien wel van onze video's. Sheryl’s academische achtergrond ligt in de Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en ze is de oprichter van de Sheryl Lynn Foundation, een stichting voor kinderen en educatie op de Filipijnen. Ze is een manusje-van-alles en deelt verder haar gaven als spiritueel coach, presentator en DJ. Leuk weetje: Sheryl is voormalig Miss Nederland 2006.

Tags:

Geef een reactie