× Close
Home » Besluitvorming

Besluitvorming

Besluitvorming is een managementbenadering voor het kiezen van de meest logische keuze uit de beschikbare opties om daarmee de beste situatie te creëren.

Besluitvorming is een managementbenadering voor het kiezen van de meest logische keuze uit de beschikbare opties om daarmee de beste situatie te creëren.

Besluitvorming is een veelvoorkomend denkproces binnen het moderne management. Elke professional of manager maakt honderden beslissingen in de uitdagende werkomgeving waar hij of zij werkt.

Het is een belangrijk proces, omdat hij of zij zowel de organisatorische als de sturende activiteiten moet prioriteren op basis van tijd, middelen en andere invloedrijke variabelen.

Beslissingen nemen op management niveau zijn belangrijk omdat ze vaak gerelateerd zijn aan bedrijfsactiviteiten, organisatorisch functioneren en bedrijfsdoelen. Er zijn veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd over het besluitvormingsproces vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden voor besluitvorming die jou helpen je doel te bereiken of het leren te begrijpen wat de aspecten van besluitvorming zijn.

Paired Comparison methode

september 17th, 2023

Paired Comparison: in dit artikel wordt de Paired Comparison methode, ook bekend als de vergelijkingsanalyse praktisch uitgelegd. Naast wat het is, belicht dit artikel ook de zes basisstappen en een uitgewerkt voorbeeld uit de praktijk. Na het lezen begrijp je …

Lineair programmeren: de uitleg

augustus 31st, 2023

Lineair programmeren: in dit artikel wordt lineair programmeren praktisch uitgelegd. Naast wat het is, belicht dit artikel ook de oorsprong, de algoritmen, de stappen van het proces en een rekenvoorbeeld. Na het lezen begrijpt u de basisprincipes van dit wiskundig …

Bedrijfsexperimenten: de uitleg

augustus 27th, 2023

Bedrijfsexperimenten: in dit artikel worden verschillende vormen van bedrijfsexperimenten praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze ondersteunende functie voor besluitvorming, de verschillende experimenten, en de toegevoegde waarde van experimenten voor zowel de organisatie als de …

Futures Wheel (Glenn)

augustus 27th, 2023

Futures Wheel: in dit artikel wordt het Futures Wheel van Jerome Glenn praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming tool.

Wat is het Futures Wheel?

De Amerikaanse wetenschapper Jerome C. Glenn is vooral bekend …

Cynefin Framework van Dave Snowden

augustus 24th, 2023

Cynefin Framework: in dit artikel wordt de Cynefin Framework, ontwikkeld door Dave Snowden en Mary E. Boon praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming methode.

Wat is het Cynefin Framework van Dave Snowden?

Delphi Methode: de uitleg

augustus 24th, 2023

Delphi methode: in dit artikel wordt Delphi methode, wat ontwikkeld is door RAND Corporation praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming en probleemoplossing tool.

Wat is de Delphi methode?

Van oorsprong is de …

Beslissingsboom maken

augustus 20th, 2023

Beslissingsboom maken: in dit artikel wordt beslissingsboom praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming tool. In dit artikel kun je tevens een beslissingsboom template downloaden om jouw kennis direct op toe te passen. Veel …

Impact Analyse (IA)

augustus 20th, 2023

Impact Analyse: in dit artikel wordt het concept van een impact analyse (IA) praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming tool.

Wat is een impact analyse?

Het waren de Amerikaanse software engineers Robert S. …

BATNA negotiation: de uitleg

augustus 20th, 2023

BATNA negotiation: in dit artikel wordt het concept van een BATNA negotiation praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming en onderhandeling tool.

Wat is BATNA negotiation?

Daar waar (commerciële) afspraken worden gemaakt, wordt ook …

Multicriteria analyse (MCA)

augustus 9th, 2023

Multicriteria analyse: in dit artikel wordt de Multicriteria analyse (MCA) praktisch uitgelegd. Dit artikel bevat een uitgebreide uitleg van MDCDA, de stappen die daarbij komen kijken en een voorbeeld. Na het lezen begrijpt u de noodzaak en de voordelen van …

© Copyright 2013-2023 Toolshero | Privacy | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)