× Close
Home » Besluitvorming

Besluitvorming

Besluitvorming is een managementbenadering voor het kiezen van de meest logische keuze uit de beschikbare opties om daarmee de beste situatie te creëren.

Besluitvorming is een managementbenadering voor het kiezen van de meest logische keuze uit de beschikbare opties om daarmee de beste situatie te creëren.

Besluitvorming is een veelvoorkomend denkproces binnen het moderne management. Elke professional of manager maakt honderden beslissingen in de uitdagende werkomgeving waar hij of zij werkt.

Het is een belangrijk proces, omdat hij of zij zowel de organisatorische als de sturende activiteiten moet prioriteren op basis van tijd, middelen en andere invloedrijke variabelen.

Beslissingen nemen op management niveau zijn belangrijk omdat ze vaak gerelateerd zijn aan bedrijfsactiviteiten, organisatorisch functioneren en bedrijfsdoelen. Er zijn veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd over het besluitvormingsproces vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden voor besluitvorming die jou helpen je doel te bereiken of het leren te begrijpen wat de aspecten van besluitvorming zijn.

De zes denkhoeden van Bono: uitleg en voorbeelden

november 25th, 2022

Zes denkhoeden van Bono: in dit artikel worden de zes denkhoeden van Bono praktisch uitgelegd. naastd e uitleg wat deze methode is, wordt in dit artikel de toepassing (programma’s en strategieën) beschreven waaronder elke denkhoed en voorbeelden. Het artikel wordt …

Krachtenveldanalyse: voorbeeld, betekenis en uitleg

november 3rd, 2022

Krachtenveldanalyse: in dit artikel wordt de krachtenveldanalyse (Force Field Analysis) van Kurt Lewin praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige verandermanagement en besluitvorming tool.

We behandelen: verandering, het veranderproces, wat een krachtenveldanalyse is, welke factoren …

OODA Loop

september 22nd, 2022

OODA Loop: in dit artikel wordt de OODA Loop van John Boyd praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming tool.

Wat is een OODA Loop?

John Richard Boyd heeft op basis van zijn ervaringen …

Recognition Primed Decision Making (RPD)

april 4th, 2022

Recognition Primed Decision Making: in dit artikel wordt Recognition Primed Decision Making praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvormingstool.

Wat is Recognition Primed Decision Making?

Recognition Primed Decision Making (RPD) is een model over …

Vroom Yetton Jago model

januari 21st, 2022

Vroom Yetton Jago model: in dit artikel wordt het Vroom Yetton Jago model praktisch uitgelegd. Na het lezen ervan zal je de basis begrijpen van deze krachtige besluitvorming tool.

Wat is het Vroom Yetton Jago model?

Het Vroom Yetton Jago …

Vooruitzicht theorie

januari 21st, 2022

Vooruitzicht theorie: in dit artikel wordt de vooruitzicht theorie, beter bekend als de ‘prospect theory’ praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming methode.

Wat is de vooruitzicht theorie / prospect theory?

Trapladdertechniek

januari 21st, 2022

Trapladdertechniek: in dit artikel wordt de trapladdertechniek praktisch uitgelegd. Na het lezen zal je een beter inzicht krijgen over hoe je door middel van creativiteit, individuele deelname aan een groepsbeslissing kan stimuleren.

Wat is de trapladdertechniek?

De trapladdertechniek is …

TDODAR besluitvormingsmodel

januari 21st, 2022

TDODAR besluitvormingsmodel: in dit artikel wordt het TDODAR besluitvormingsmodel praktisch uitgelegd. Na het lezen zal je de basis begrijpen van deze krachtige besluitvormingstool.

Wat is het TDODAR besluitvormingsmodel?

Het TDODAR model is een model dat overwegend gebruikt wordt in …

Scenario analyse

januari 21st, 2022

Scenario analyse: in dit artikel wordt de Scenario analyse, ook bekend als de ‘What-if analyse’ (wat als analyse) praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige besluitvorming methode.

Wat is een scenario analyse?

© Copyright 2013-2023 by Toolshero | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)

Toolshero: gratis voor studenten

X