× Close
Home » Besluitvorming

Besluitvorming

Besluitvorming is een managementbenadering voor het kiezen van de meest logische keuze uit de beschikbare opties om daarmee de beste situatie te creëren.

Besluitvorming is een managementbenadering voor het kiezen van de meest logische keuze uit de beschikbare opties om daarmee de beste situatie te creëren.

Besluitvorming is een veelvoorkomend denkproces binnen het moderne management. Elke professional of manager maakt honderden beslissingen in de uitdagende werkomgeving waar hij of zij werkt.

Het is een belangrijk proces, omdat hij of zij zowel de organisatorische als de sturende activiteiten moet prioriteren op basis van tijd, middelen en andere invloedrijke variabelen.

Beslissingen nemen op management niveau zijn belangrijk omdat ze vaak gerelateerd zijn aan bedrijfsactiviteiten, organisatorisch functioneren en bedrijfsdoelen. Er zijn veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd over het besluitvormingsproces vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden voor besluitvorming die jou helpen je doel te bereiken of het leren te begrijpen wat de aspecten van besluitvorming zijn.

Denkhoeden van Bono: de uitleg

mei 11th, 2023

De zes denkhoeden van Bono, ook wel bekend als de Six Thinking Hats of de denkhoeden methode, van Edward de Bono is een goede techniek en besluitvorming methode voor groepsdiscussie en het individuele denken.

Kritisch denken: de uitleg en betekenis

mei 11th, 2023

Kritisch denken is een praktijkgerichte en wetenschappelijke onderbouwde denkmethode. Met deze methode is men in staat om op een nieuwe manier informatie te evalueren en te beoordelen, waardoor sneller en betere beslissingen gemaakt kunnen worden.

OODA Loop

september 22nd, 2022

Leer hoe je gemakkelijk de OODA Loop (Observeren, Oriënteren, Beslissen (Decide) en Acteren) van John Boyd kan gebruiken om snel goede beslissingen te nemen.

Vroom Yetton Jago model

januari 21st, 2022

Het Vroom Yetton Jago model is een model voor besluitvorming gebaseerd op situationeel leiderschap. Het Vroom Yetton Jago model kan door iedereen worden gebruikt, ongeacht rang of functie, en helpt bij het kiezen van de juiste managementstijl in verschillende besluitvormingssituaties.
© Copyright 2013-2023 Toolshero | Privacy | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)

Probeer Toolshero nu gratis

X