17 principes van succes van Napoleon Hill

17 principes van succes van Napoleon Hill - Toolshero

17 principes van succes: dit artikel legt de 17 principes van succes, ontwikkeld door Napoleon Hill, op een praktische manier uit. Dit artikel bevat een algemene uitleg van de 17 succesprincipes met praktijkvoorbeelden. Na het lezen begrijp je de basis van deze persoonlijke effectiviteitsfilosofie. Veel plezier met lezen!

Wat zijn de 17 principes van succes?

Iedereen wil succesvol zijn en zijn of haar doelen bereiken, maar wat is het grote geheim om dit te realiseren? In 1908 hield Napoleon Hill een interview met Andrew Carnegie, die hem uitdaagde om onderzoek te doen naar dit onderwerp.

Andrew Carnegie was op dat moment een van de machtigste mannen ter wereld op zakelijk gebied. Napoleon Hill deed zijn hele leven onderzoek naar dit onderwerp door veel succesvolle mensen te interviewen en te focussen op de elementen persoonlijke prestatie en succes.

Gratis e-book bij Toolshero

17 principes voor succes

Gebaseerd op zijn onderzoek en bestsellerboeken Law of Succes (1928) en Think and Grow Rich (1937), beschreef hij 17 principes die tot groot succes en persoonlijke prestatie kunnen leiden. Dat zijn de 17 principes voor succes en prestatie.

1. Vastomlijnd doel

Voor alles wat je doet in het leven heb je een doel nodig. Het maakt niet uit of dit persoonlijk of zakengerelateerd is, dit is de eerste stap in jouw zoektocht naar prestatie en succes. Wat wil je bereiken? Wat is je doel? Welke stappen moet je nemen om dit te bereiken (plan)?

2. Een denktank samenstellen

Wetenschappelijke studies en tests hebben bewezen dat mensen die in perfecte harmonie samenwerken aan het gemeenschappelijke doel meer bereiken dan één persoon alleen. Welke partners heb je nodig en kies je om succesvol te zijn en je doel(en) te bereiken? Samenwerking en een krachtige set van gecombineerde vaardigheden zijn een bepalende factor voor het bereiken van succes.

3. Toegepast vertrouwen

Het principe van toegepast vertrouwen is de wens en de plannen die moeten worden omgezet in iets tastbaars. Daarom heb je een aantal realistische doelen nodig om deze tastbare resultaten te behalen. Dit is een essentieel principe, gedreven door een manier van denken, houding en vertrouwen.

4. Een stapje extra zetten

Dit principe is duidelijk. Hoe meer moeite een partner doet om een doel te bereiken, hoe sneller en beter het zal worden bereikt. Ook de wet van compensatie (beloningen komen in ruil voor de daden, gedachten en woorden) is goed om op te nemen in je prestatie mindset.

5. Aangename persoonlijkheid

Dit principe kan een belangrijk voordeel zijn in je dagelijkse leven. Doelen en prestaties kunnen veel makkelijker worden gerealiseerd als je met mensen (bv. partners) werkt waar makkelijk contact mee te maken is en die plezierig zijn om mee te werken. Volgens Napoleon Hill zijn er 25 persoonlijkheidseigenschappen waar je aan kan werken.

6. Persoonlijk initiatief

Elke persoon / partner die in een team werkt en groepsdynamiek ervaart, wordt erop gewezen dat zijn of haar verantwoordelijkheid de sleutel is tot het bereiken van de gewenste doelen. Het individu is de starter van het initiatief en het is de uitdaging om af te maken wat hij / zij begonnen is. Ook principe 4 is een belangrijke succesfactor voor het bereiken van de gewenste doelen.

7. Positieve mentale houding

Geen uitdaging kan worden aangegaan zonder de juiste mindset. Positieve (mentale) houding zorgt dat je kunt volhouden en geeft je kracht in alle omstandigheden.

Geen uitdaging is te groot, doelstellingen zijn duidelijk en realistisch, en de juiste houding om anderen gefocust te houden, te inspireren en motiveren zijn essentiële elementen die verband houden met dit principe.

Hoe positiever iedereen die betrokken is bij de gewenste doelen denkt, hoe waarschijnlijker het bereiken van succes is (de wet van de invloed).

8. Enthousiasme

Enthousiasme is essentieel om succes te bereiken in het zakendoen. Enthousiasme kan aanstekend werken, hoe meer mensen enthousiast zijn over de gewenste doelen, hoe meer mensen dat ook zullen worden.

Het komt van binnenuit een persoon en houdt ook verband met principe 3: toegepast vertrouwen. Succes, toegepast vertrouwen en vastberadenheid zullen meer succes aantrekken.

9. Zelfdiscipline

Je moet je gedachten onder controle houden om je behoeften en gewenste doelen te controleren. Dit principe draait om het beheersen van je eigen gedachten.

Je neemt bezit van je eigen houding, gedachten, emoties, handelingen, communicatie enzovoort. Dit is een essentieel principe om de beste zakelijke besluiten te maken en de juiste prioriteiten te stellen om de gewenste doelen te bereiken.

10. Accuraat denken

Dit principe is nauw gerelateerd aan principe 9: zelfdiscipline. Dit draait allemaal om gedachtenbeheersing. Bepaal de gedachten die je nodig hebt om de gewenste doelen te bereiken en elimineer alle andere onnodige gedachten.

Het wordt ook wel de kracht van het denken genoemd: “Wat je denkt, zo zul je worden” ~ Napoleon Hill (1937).

11. Gecontroleerde aandacht

Dit principe draait om het prioriteren van tijd, energie en mindset om de gewenste doelen te bereiken. Dit is de hoogste vorm van zelfdiscipline (principe 9). Wat is het meest belangrijk voor jou en welke geprioriteerde acties heb je nodig om die focus te behouden?

12. Teamwork

TEAM is een acronym dat staat voor Together Everyone Accomplishes More (Samen Bereikt Iedereen Meer)! Het is een feit, gebaseerd op wetenschappelijke en empirische studies, dat mensen die samenwerken met de focus op dezelfde doelen, meer kunnen bereiken dan één persoon alleen.

Teamwork is daaom, samen met de andere principes, een essentieel voordeel voor coöperatief succes en gemeenschappelijke gewenste doelen.

13. Tegenslag en mislukking

Dit principe beslaat de lessen die geleerd kunnen worden uit menselijke fouten en tekortkomingen. Je kunt alleen groeien door kleine fouten te maken en de ervaring te boven te komen. Dit wordt ook wel “tijdelijke mislukking” genoemd en is het begin van een (groter) voordeel.

14. Creatieve visie

Om tot goede en wijze zakelijke ideeën te komen, is verbeelding het sleutelwoord voor het stimuleren van creatieve visies. Het begint met een simpel idee dat je gedurende de tijd in kleine stappen kunt ontwikkelen, mogelijk samen met anderen. Daarom moet je verbeelding vrij en zonder angst zijn. Het komt uit het onderbewustzijn en met denkoefeningen kunt je het stimuleren en ontwikkelen.

15. Gezondheid

Of je nou bezig bent met iets zakelijks of persoonlijks, gezondheid is de sleutel tot genieten van het leven en het bereiken van persoonlijke voldoening. Dit principe coördineert en stimuleert alle principes. Het ondersteunt daarnaast bewuste keuzes en geeft je uithoudingsvermogen.

Door gezond te eten en je hersenen uit te dagen door oefeningen, profiteren jijzelf en anderen van het bereiken van de gemeenschappelijke gewenste doelen.

16. Tijd en geld budgeteren

Tijd en geld zijn belangrijke aspecten voor succes. Het is belangrijk om dagelijks de tijd te nemen om je inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten met betrekking tot je gewenste doelen.

Beide kostbare middelen moeten zowel in je huidige als je toekomstige plan passen (10 jaar vanaf nu). Voorspelling en besluitvorming zijn essentieel als het gaat om dit principe.

17. Gewoontes

Iedereen wil rust in zijn hoofd, goede gezondheid en financiële zekerheid. Daarom heb je ontwikkeling en positieve gewoontes nodig om het te bereiken. Door gedachten en daden heb je bepaalde gewoontes ontwikkeld (oorzaak – gevolg). Geven deze gewoontes je rust in je hoofd, goede gezondheid en financiële zekerheid of moet je ze veranderen om dit te kunnen bereiken? Wat zijn deze gewoontes en wat is je plan om te veranderen?

Hoe pas je deze 17 principes van succes toe?

Al deze 17 principes van succes zijn toepasbaar in je leven. Het is aan jou wat je ermee wilt doen. Als je leert hoe je onprettige situaties kunt beheersen en ze kunt veranderen in bruikbare en positieve situaties, dan ben je op het juiste spoor van het creëren van succes voor jouw situatie.

Vragen voor jezelf om te reflecteren:

  • Wat is jouw plan voor succes?
  • Wat zijn jouw persoonlijke principes voor succes en hoe kun je deze samenbrengen?
  • Hoe staat jouw succes in relatie tot andere mensen en het bereiken van je doelen?
  • Welke gewoontes heb je die je wilt veranderen om het leven te leiden dat je wilt leiden?

Word lid van Toolshero

Nu is het jouw beurt

Wat denk jij? Zijn deze principes voor succes en prestatie nog steeds toepasbaar? En zo ja, hoe gebruik je ze en wat zijn jouw algemene resultaten en leerpunten? Is de basis hetzelfde of zijn er nieuwe principes voor succes?

Deel jouw kennis en ervaring via het commentaar veld onderaan dit artikel.

Meer informatie

  1. Hill, N. (2008, 1928). The law of success. Penguin.
  2. Hill, N. (2011, 1937). Think and Grow Rich: The Original Classic. John Wiley and Sons.
  3. Hill, N. & Stone, W. C. (1991). Success through a positive mental attitude. Simon and Schuster.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2016). 17 principes van succes (Hill). Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/persoonlijke-ontwikkeling/17-principes-van-succes/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 26/09/2016 | Laatste update: 27/05/2024

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/persoonlijke-ontwikkeling/17-principes-van-succes/”>Toolshero: 17 principes van succes (Hill)</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4.3 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Tags:

Geef een reactie