× Close
Home » Financieel management

Financieel management

Financieel management heeft alles te maken met effectief en efficiënt beheer van de financiële middelen van een organisatie.

Financieel management heeft alles te maken met effectief en efficiënt beheer van de financiële middelen van een organisatie.

De doelstellingen van financieel management zijn winstmaximalisatie (inclusief het optimaliseren van de winst voor stakeholders), toekomstbestendige financiële besluitvorming en het onderhouden van een goede cash flow.

Dit alles is nodig om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden en andere uitgaves betaald kunnen blijven worden. Cash flow is een belangrijke indicator voor hoe gezond een bedrijf financieel gezien is. Daarnaast zijn er vele andere ratio’s en financiële tools die een financiële manager helpen grip te krijgen op het financieel management. Veel theorieën zijn op het analyseren en berekenen van de omzet van een bedrijf.

Er zijn veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt. Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden wat betreft financieel management.

Solvabiliteitsratio berekenen

oktober 31st, 2023

Solvabiliteitsratio: in dit artikel wordt de solvabiliteitsratio praktisch uitgelegd. Je vindt hier de betekenis van de solvabiliteitsratio en hoe je deze liquiditeitsindicator kunt berekenen aan de hand van rekenformules. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige financieel

Direct costing methode: uitleg en voorbeeld

september 6th, 2023

Direct costing methode: in dit artikel wordt het concept direct costing methode praktisch uitgelegd. Het artikel begint met de definitie van deze methode en een algemene uitleg. Je vindt ook een voorbeeldberekening die de direct costing principes volgt, en de …

Absorption Costing: betekenis plus formule

september 6th, 2023

Absorption Costing: in dit artikel wordt Absorption Costing praktisch uitgelegd. Naast de uitleg wat is en betekent, belicht dit artikel ook drie verschillende types en een uitgebreid rekenvoorbeeld inclusief formule. Na het lezen begrijp je de basis van deze kostenberekeningsmethode. …

Financiele Statement Analyse (FSA)

augustus 27th, 2023

Financiele Statement Analyse (FSA): in dit artikel wordt het concept Financiele Statement Analyse (FSA) praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige financieel management tool.

Wat is de financiele statement analyse?

De financiele statement analyse …

Break even analyse berekenen

augustus 27th, 2023

Break even analyse: in dit artikel wordt de break even analyse praktisch uitgelegd. Met deze uitleg begrijp je het concept en ben je in staat het break-even point, een belangrijke financiële indicator, te berekenen.

Wat is een break

Financieel Modelleren: de uitleg

augustus 26th, 2023

In dit artikel wordt financieel modelleren praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige tool voor financieel management.

Wat is financieel modelleren?

Financieel modelleren is het proces van het ontwikkelen van een financiële representatie van …

Financiële prognose: de uitleg en types

augustus 26th, 2023

Financiële prognose: in dit artikel wordt de financiële prognose praktisch uitgelegd. Het behandelt een definitie van financiële prognoses, het belang ervan en de verschillende modellen of soorten financiële prognoses, samen met voorbeelden. Verder wordt ingegaan op wat financieel succes is, …

CAPEX: Capital Expenditure

augustus 24th, 2023

CAPEX (Capital Expenditure): in dit artikel wordt de term CAPEX of Capital Expenditure praktisch uitgelegd. Het artikel bevat informatie over de betekenis van de term CAPEX en hoe je het kunt berekenen, samen met voorbeelden, het nut ervan en de …

Capital Asset Pricing Model (CAPM)

augustus 24th, 2023

Capital Asset Pricing Model (CAPM): in dit artikel wordt het Capital Asset Pricing Model (CAPM) op een praktische manier uitgelegd. Na het lezen begrijp je het basisconcept van deze tool voor financiële analyse en aandelen waardering.

Wat is het

© Copyright 2013-2023 Toolshero | Privacy | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)