Napoleon Hill biografie en quotes

Napoleon Hill biografie - Toolshero

Napoleon Hill (1883 – 1970) was een beroemde Amerikaanse auteur en grote beïnvloeder op het gebied van de sleutel tot succes en persoonlijke prestaties. De meeste mensen kennen Napoleon Hill van de 17 Principes van Succes en zijn bestsellers The Law of Succes (1928) en Think and Grow Rich (1937), waar meer dan 20 miljoen exemplaren van zijn verkocht.

Napoleon Hill biografie

Napoleon Hill werd geboren in 1883. Zijn familie was arm en ze woonden in de heuvels van Virginia.

Hij kwam ter wereld in een hutje met slechts een kamer in de buurt van de stad Pound. Zijn ouders waren Sarah Sylvania en James Monroe Hill. De grootvader van Napoleon kwam vanuit Engeland naar de VS en vestigde zich in het zuidwesten van Virginia.

Gratis e-book bij Toolshero

Napoleon kende een bewogen jeugd. Zijn moeder stierf toen hij slechts negen jaar oud was. Twee jaar later kreeg zijn vader een nieuwe vrouw: Martha. Van haar wordt gezegd dat ze een goede invloed op de jonge Napoleon had: hij ging naar school en naar de kerk.

Toen Napoleon vijftien jaar oud was, trouwde hij noodgedwongen met een meisje dat hem ervan beschuldigde een kind verwerkt te hebben bij haar. Het meisje trok later de verklaring in en het huwelijk tussen de twee werd nietig verklaard.

Early career

Toen Napoleon zeventien jaar was eindigde zijn tijd op de middelbare school, waarop hij verhuisde naar Tazewell, eveneens in Virginia. Hij begon een business-opleiding en kreeg later een baan bij kolenmagnaag en procureur-generaal Rufus A. Ayers.

Richard Lingeman, auteur, schreef dat Napoleon deze baan kreeg omdat hij wist en zweeg van de dood van een zwarte piccolo in de mijn, die per ongeluk was neergeschoten tijdens een dronken bui.

Lang bleef hij niet bij deze functie: hij schreef zich in voor een rechtenstudie, maar moest deze vroegtijdig weer intrekken vanwege geldgebrek.

Beschuldigingen van fraude

In 1907 verhuisde Napoleon naar Mobile, Alabama. Hij richtte samen met zijn compagnon Acree-Hill Lumber Company op. Het bedrijf kreeg te maken met faillissement en werd ook beschuldigd van fraude voor het kopen van hout buiten Mobile en het verkopen ervan onder de kostprijs.

Twee jaar later lanceerde hij het Automobile College of Washington. Hier werkte hij samen met studenten aan het ontwikkelen, bouwen en verkopen van auto’s. Ook deze opleiding kwam negatief in het nieuws: hij werd beschuldigd van oplichterij en werd een grap genoemd voor iedereen met gemiddelde intelligentie. De school sloot datzelfde jaar nog de deuren.

In 1910 trouwde hij met Florence Elizabeth Horner, met wie hij drie zonen kreeg. Hij verhuisde daarop naar de stad van de familie van zijn vrouw, Lumberport in West Virginia.

Enkele tijd daarna verhuisde hij weer. Dit keer ging hij naar Chicago en accepteerde een baan bij de la Salle Extension University. In 1915 richtte hij het George Washington Institute of Advertising op, waar hij principes van succes en zelfvertrouwen ging onderwijzen.

Hill’s filosofie van succes

Toen hij 13 jaar oud was (1896) ging Napolon Hill schrijven voor de krant van zijn vader. Hij gebruikte deze inkomsten om rechten te gaan studeren (Georgetown University). Dit was niet genoeg, dus hij stopte ermee.

Hij ging verder met schrijven en in 1908 bereikte hij een keerpunt, door een opdracht om Andrew Carnegie interviewen. Dit interview duurde drie dagen in plaats van drie uur. In die tijd was Andrew Carnegie een van de machtigste mannen ter wereld.

Hij gaf Napoleon Hill een voorstel om zonder betaling zijn tijd en inspanningen van studie en onderzoek te investeren in rijke mensen om hun succesformule te begrijpen. Napoleon Hill nam deze uitdaging aan, omdat hij toch al arm was en niks te verliezen had. Ook zijn nieuwsgierigheid gaf hem de motivatie om deze uitdaging aan te gaan.

Napoleon Hill heeft veel interviews gedaan met succesvolle mensen uit die tijd, zoals Henry Ford, Alexander Graham Bell, enzovoort.

Hij deelde zijn eerste bevindingen uit 45 interviews in zijn eerste bestseller Law of Succes (1928). Zijn manuscript over de Philosophy of Achievement voor veel andere boeken en studiemateriaal. Napoleon Hill constateerde dat vrijheid, democratie, kapitalisme en harmonie de basis vormen van deze filosofie.

Hij ging door met zijn werk, interviewen, schrijven, spreken en publiceren, en legde zo de basis voor zijn volgende bestseller.

Hij ontdekte tijdens de interviews een geheim, dat hij later beschreef als “de Gouden Regel”. Dit is de regel: “Alleen door in harmonie samen te werken met andere individuen of groepen individuen, en dus waarde en voordeel voor hen te creëren, zal men ook duurzame prestaties creëren voor zichzelf.”

Napoleon Hill ontdekte op dat moment ook dat 98% van de mensen weinig of geen idealen had, waardoor succes buiten hun bereik lag. Tijdens de jaren daarna investeerde hij veel tijd in het geven van lezingen aan mensen over het hebben van idealen, vreugde en doelen in het leven.

Zijn boeken en audiolezingen worden nog steeds goed verkocht, zijn wereldwijd bekend en laten de aanhoudende aantrekkingskracht van de mythe van een geheim van succes, de 17 principes van Succes en de lessen die geleerd zijn uit deze studie zien.

Think and Grow Rich

Na verschillende kortstondige zakelijke avonturen vroeg Napoleon’s vrouw Florence een scheiding aan in 1935. Hill hertrouwde met Rosa Lee Beeland, die een aanzienlijke rol had in het schrijven en uitbrengen van zijn nieuwste boek: Think and Grow Rich.

Dit werd Hill’s bekendste boek. Er wordt gezegd dat van dit boek in 50 jaar tijd 20 miljoen exemplaren verkocht zouden zijn. Critici zeggen dat dit aantal aanzienlijk lager was.

Met zijn nieuw vergaarde rijkdom kocht Hill een nieuw landgoed in Mount Dora, Florida. Zijn nieuwe vrouw scheidde ook van hem, waarmee ze een groot gedeelte van zijn rijkdom meenam.

Bekende quotes van Napoleon Hill

 1. “Whatever your mind can conceive and believe it can achieve.”
 2. “The starting point of all achievement is desire.”
 3. “Strength and growth come only through continuous effort and struggle.”
 4. “Think twice before you speak, because your words and influence will plant the seed of either success or failure in the mind of another.”
 5. “A goal is a dream with a deadline.”
 6. “Don’t wait. The time will never be just right.”
 7. “If you cannot do great things, do small things in a great way.”
 8. “When your desires are strong enough you will appear to possess superhuman powers to achieve.”
 9. “Every adversity, every failure, every heartache carries with it the seed of an equal or greater benefit.”
 10. “It takes half your life before you discover life is a do-it-yourself project.”
 11. “Create a definite plan for carrying out your desire and begin at once, whether you are ready or not, to put this plan into action.”
 12. “A positive mind finds a way it can be done; A negative mind looks for all the ways it can’t be done.”
 13. “The more you give, the more comes back to you.”
 14. “Patience, persistence and perspiration make an unbeatable combination for success.”
 15. “No one is ready for a thing until he believes he can acquire it.”
 16. “Action is the real measure of intelligence.”
 17. “Keep you mind fixed on what you want in life: not on what you don’t want.”

Word lid van Toolshero

Publicaties en boeken van Napoleon Hill

 • 2011, 2005, 1937. Think and Grow Rich: The Original Classic. John Wiley and Sons.
 • 2011, 1928. The Law of Success. Brilliance Audio
 • 2011. You can work your own miracles. Ballantine Books.
 • 2009, 1939. How to Sell Your Way Through Life. John Wiley and Sons.
 • 2009. The master key to riches. Courier Corporation.
 • 2007. Grow Rich! With Peace of Mind. Penguin.
 • 1997. The 17 Principles of Personal Achievement. Penguin
 • 1991. Success through a positive mental attitude. Simon and Schuster.
 • 1989. Succeed and grow rich through persuasion. Signet.

Citatie voor dit artikel:
van Vliet, V. (2016). Napoleon Hill. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/napoleon-hill/

Gepubliceerd op: 09/09/2016 | Laatste update: 21/03/2023

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/napoleon-hill/”>Toolshero: Napoleon Hill</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4.8 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 13

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Tags:

Geef een reactie