× Close
Home » Creativiteit

Creativiteit

Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Er zijn verschillende soorten van creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke- en groepscreativiteit. Ook de uitingsvormen kunnen verschillend zijn. Het komt voor in het dagelijks leven, het bedrijfsleven maar ook binnen de wetenschap.

Op managementniveau kan belangrijk zijn om creatief te zijn om een uniek onderscheid te maken ten opzichte van andere organisaties. Ook helpt het bij het opstellen van nieuwe strategieën of producten. De aanwezigheid hiervan in de verschillende organisatielagen kan leiden tot een versterking van ideeën en de communicatie hierover.

Er zijn over dit onderwerp veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden voor creativiteit die jou helpen je doel te bereiken of het leren te begrijpen wat de aspecten hiervan zijn.

Brainstorming: betekenis, stappenplan, technieken en tips

december 1st, 2022

Brainstorming: in dit artikel wordt het concept van Brainstorming en het brainstorm concept praktisch uitgelegd. Dit artikel bevat een algemene uitleg over brainstorming, verschillende technieken, een stappenplan en praktische tips. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige …

Wat is metaplanning? Betekenis, uitleg en een voorbeeld

november 29th, 2022

Metaplanning: in dit artikel wordt metaplanning praktisch uitgelegd. In dit artikel vind je de definitie en uitleg van metaplanning, een volledig stappenplan en voorbeelden over de toepassing ervan en andere relevante zaken. Na het lezen begrijp je de basis van …

Starbursting

september 20th, 2022

Starbusting: in dit artikel wordt het concept van Starbursting praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige creativiteit en brainstorming tool.

Wat is Starbursting?

Starbursting is een alternatieve vorm van brainstorming, waarbij vragen worden gegenereerd op …

Design thinking methode

april 25th, 2022

Design thinking methode: in dit artikel wordt design thinking methode praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige probleem oplos- en creativiteit tool, inclusief voorbeeld.

Wat is de design thinking methode?

Vandaag de dag speelt in …

Walt Disney methode

januari 28th, 2022

Walt Disney methode: in dit artikel wordt de Walt Disney methode van Walt Disney en Robert Dilts praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige effectiviteit en creativiteit tool.

Wat is de Walt Disney methode?

Naast …

Rolestorming van Rick Griggs

januari 28th, 2022

Rolestorming: in dit artikel wordt het concept Rolestorming van Rick Griggs praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige ‘out of the box’ brainstorm methode.

Rolestorming

Daar waar het gaat om de kwaliteit van de …

Round-Robin brainstorming

januari 28th, 2022

Round-Robin brainstorming: in dit artikel wordt de Round-Robin brainstorming methode praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige creativiteit tool.

Wat is Round-Robin brainstorming?

Round-Robin is een variatie van de klassieke brainstormsessie. Bij de Round-Robin …

Negatief brainstormen

januari 28th, 2022

Negatief brainstorming: in dit artikel wordt het concept van negatief brainstormen praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige creativiteit en brainstorming tool.

Wat is negatief brainstormen? De betekenis

Het ouderwetse brainstormen is een creatieve denktechniek …

Medici effect

januari 28th, 2022

Medici effect: in dit artikel wordt het Medici effect methode praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige creativiteit tool.

Wat is het Medici effect?

In 2004 publiceerde de Amerikaanse managementgoeroe en ondernemer Frans Johansson zijn …

Lotus diagram

januari 28th, 2022

Lotus diagram: in dit artikel wordt de lotus diagram praktisch uitgelegd. Na het lezen zal je de basis begrijpen van deze krachtige creativiteitstool.

Wat is de lotus diagram?

De lotus diagram is een tool voor brainstormen waarbij een visuele …

© Copyright 2013-2023 by Toolshero | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)

Toolshero: gratis voor studenten

X