× Close
Home » Creativiteit

Creativiteit

Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Er zijn verschillende soorten van creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke- en groepscreativiteit. Ook de uitingsvormen kunnen verschillend zijn. Het komt voor in het dagelijks leven, het bedrijfsleven maar ook binnen de wetenschap.

Op managementniveau kan belangrijk zijn om creatief te zijn om een uniek onderscheid te maken ten opzichte van andere organisaties. Ook helpt het bij het opstellen van nieuwe strategieën of producten. De aanwezigheid hiervan in de verschillende organisatielagen kan leiden tot een versterking van ideeën en de communicatie hierover.

Er zijn over dit onderwerp veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden voor creativiteit die jou helpen je doel te bereiken of het leren te begrijpen wat de aspecten hiervan zijn.

Design thinking methode: de uitleg

april 7th, 2023

De design thinking methode is een methode die probleemoplossend werkt en waarmee buitengewone, creatieve resultaten behaald kunnen worden. Leer hoe je de design thinking methode kan toepassen om diensten en producten te vernieuwen, op basis van klantbehoefte en -wensen.

Starbursting

september 20th, 2022

Starbursting is een alternatieve vorm van de brainstorming methode , waarbij vragen worden gegenereerd op een systematische wijze.

Walt Disney methode

januari 28th, 2022

De Walt Disney methode is een praktische methode om iets te bekijken vanuit verschillende perspectieven en al deze ideeën mee te nemen in het eindoordeel.

Round-Robin brainstorming

januari 28th, 2022

Round-Robin brainstorming helpt om creatieve ideeën en oplossingen boven water te krijgen. Inclusief stappenplan om sessies te organiseren.

Negatief brainstormen

januari 28th, 2022

Met negatief brainstormen los je problemen op en kom je tot creatieve ideeën door oorzaken te bedenken die het probleem kunnen verergeren.
© Copyright 2013-2023 Toolshero | Privacy | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)

Probeer Toolshero nu gratis

X