× Close
Home » Management

Management

Management is het proces om organisatorische doelen te realiseren, uitgevoerd door de personen in een organisatie met een managementfunctie (mensen, processen en middelen).

Management is het proces om organisatorische doelen te realiseren, uitgevoerd door de personen in een organisatie met een managementfunctie (mensen, processen en middelen).

De juiste mensen met de juiste combinatie van vaardigheden zorgt voor de juiste fundering van een organisatie. Mensen worden aangestuurd vanuit een strategisch, tactisch en operationeel oogpunt.

Henri Fayol, één van de grondleggers van deze discipline, beschreef verschillende management functies welke zorgen voor het basis proces. Hij beschreef ook een aantal management principes welke nodig zijn om organisatorische doelen met succes te behalen.

Deze discipline omvat onder andere het identificeren van de missie, doelstellingen, procedures, regels en het managen van de personen. Dit levert allemaal bijdrage aan het succes van een organisatie. Management komt terug in veel verschillende disciplines, van behavioristisch en sociale aspecten tot IT en business processen. Er zijn veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd over deze discipline vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte management modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige tools en methodes die je kunnen helpen bij het bereiken van je doel of het begrijpen van bepaalde aspecten die met deze discipline komen.

Operations management: de uitleg

mei 31st, 2023

Operations management is een managementtak die focust op het ontwerpen, managen en verbeteren van productieprocessen en bedrijfsactiviteiten gerelateerd aan de productie van goederen en diensten.

Teamcoaching: de uitleg en stappen

mei 30th, 2023

Teamcoaching is het proces van het begeleiden van een groep mensen richting het bereiken van een doel. Het omvat samenwerken met het team om hen te helpen vaardigheden te verbeteren, hun prestaties te verbeteren en hun relaties en communicatie te verbeteren.

Insourcing: de uitleg en betekenis

mei 23rd, 2023

Insourcing is een term die verwijst naar het tegenovergestelde van outsourcing. Dat betekent dat in plaats van bedrijfsactiviteiten uit te besteden aan andere partijen, nu activiteiten en taken binnenshuis worden uitgevoerd.

Klachtenmanagement: de uitleg en tips

april 21st, 2023

Klachtenmanagement is het proces van het managen van klachten van klanten. Het is belangrijk dat dit proces systematisch wordt vormgegeven en dat het op een ordelijke manier wordt uitgevoerd.
© Copyright 2013-2023 Toolshero | Privacy | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)

Probeer Toolshero nu gratis

X