× Close
Home » Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement bestaat uit sterke management activiteiten en functies welke nodig zijn om een gewenst niveau van kwaliteit te behalen en te behouden.

Kwaliteitsmanagement bestaat uit sterke management activiteiten en functies welke nodig zijn om een gewenst niveau van kwaliteit te behalen en te behouden.

De managementactiviteiten en -functies omvatten het opzetten van een Quality Management System (QMS), een definitie van Kwaliteitsborging, een quality planning system en het definiëren van de functies van het Business Process Management (BPM) / quality control en quality improvement.

Een goed voorbeeld van een dergelijk systeem is Total Quality Management (TQM) TQM is een business- en kwaliteitsfilosofie welke het idee dat het lange-termijn succes van een bedrijf komt van klanttevredenheid en continue kwaliteitsverbeteringen.

Behalve TQM zijn er ook nog vele andere methodes en filosofieën zoals het Total Productive Maintenance (TPM), Six Sigma, de LEAN methode en nog vele anderen.Er zijn veel wetenschappelijke en praktische studies uitgevoerd vanuit een lerend en ontwikkelend standpunt.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden wat betreft kwaliteitsmanagement.

KAM systeem: de uitleg

juni 5th, 2023

Een KAM systeem is een managementsysteem gericht op kwaliteit, Arbo en milieu. Het is een tool voor het management om de organisatie te sturen, beheersen en te ontwikkelen. Je blijft door het systeem altijd alert op mogelijke veranderingen in de wet- en regelgeving om nooit een boete, bedrijfsongeval of andere zaken te riskeren.

Business Process Reengineering (BPR)

mei 1st, 2023

Business Process Reengineering of kortweg BPR, in het Nederlands bedrijfsproces-herontwikkeling, is een methodologie en techniek waarmee organisaties hun bedrijfsprocessen ingrijpend veranderen met als doel om efficienter en moderner te worden.
© Copyright 2013-2023 Toolshero | Privacy | Toolshero.com (English) | Toolshero.es (Spanish)

Probeer Toolshero nu gratis

X