Daniel Ofman

Daniel Ofman - ToolsHero

Daniel Ofman studeerde in 1973 af als bedrijfskundige aan de Technische Universiteit (TU) in Eindhoven. Hij is management coach en consultant, en oprichter van het adviesbureau Core Quality. Tevens is hij grondlegger van het bekende gedragsmodel: het Kernkwadrant model.

Biografie Daniel Ofman

Zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe vormen van bedrijfsvoering leidde er toe dat hij eind jaren 70 voor een aantal jaar naar Schotland vertrok waar hij diverse functies bekleedde. Vanaf 1980 is Daniel Ofman als organisatieadviseur actief in het begeleiden van ontwikkelingsprocessen binnen organisaties. In 1984 richt hij samen met Willem van Es Kernconsult op. Na een succesvolle groei van dit bedrijf, mede dankzij zijn publicatie, heeft Daniel Ofman afstand gedaan in 2003 en is toen voor zichzelf begonnen.

Sinds 2003 is Daniel Ofman directeur van het bedrijf Core Quality. Het is een organisatie ontwikkelingsbureau dat zich bezig houdt met de kern van organisatie-, leiderschap-, competentie-, persoonlijke en ideeontwikkeling. Vanuit een driedimensionaal niveau (HET-WIJ-IK) worden praktijksituaties benaderd die bijdragen aan ontwikkeling van inzicht, bewustzijn en energie.

Daniel Ofman traint en coacht mensen vooral op het snijvlak van organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, met name op managementniveau. Hij ontwikkelde het zeer succesvolle en veelvuldig gebruikte Kernkwadrant theorie en het gelijknamige spel daarbij.

Tevens publiceerde hij een aantal succesvolle boeken. Bezieling en kwaliteit in organisaties (2013) is vertaald in het Duits, Engels, Deens en Russisch en alleen al in Nederland zijn er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

Bekende publicaties en boeken van Daniel Ofman et al.

  • 2013. Bezieling en kwaliteit in organisaties. Servire.
  • 2009. Mission 9. deBoom Verlag.
  • 2007. He ik daar. Servire.
  • 2004. Core Qualities: A Gateway to Human Resources. Cyan Communications.
  • 2004. The Core Qualities of the Enneagram, Scriptum.
  • 2003. Organisatie-alibi’s. Scriptum.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2012). Daniel Ofman. Retrieved [insert date] from ToolsHero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/daniel-ofman/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/daniel-ofman/ “>ToolsHero: Daniel Ofman</a>

Interessant artikel?
Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Daniel Ofman, 3.60 / 5 (5 votes)

Tagged:
Vincent van Vliet
About the Author

Vincent van Vliet is mede-oprichter van ToolsHero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt Vincent de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *