Robert Kiyosaki biografie en boeken

Robert Kiyosaki - Toolshero

Robert Kiyosaki (1947) is een Amerikaanse selfmade zakenman, investeerder, auteur en motivatiespreker. Robert Kiyosaki is ook de oprichter van het Cashflow-board, een management tool die mensen helpt bij het organiseren van hun eigen financiën. Hij is vooral bekend als de auteur van ‘Rich Dad, Poor Dad’, een internationale bestseller over persoonlijke financiën, en hij was daarnaast co-auteur van ‘Why we want you to be rich’, dat hij samen schreef met Donald Trump.

Robert Kiyosaki biografie

Robert Kiyosaki werd in 1947 geboren op het grondgebied van Hawaï (nu bekend als Hilo). Zijn moeder, Marjorie O. Kiyosaki (1921-1971), was een verpleegster en zijn vader, Ralph H. Kiyosaki (1919-1991), was een academisch pedagoog. Ze kregen vier kinderen, twee dochters en twee zonen, waarvan Robert de oudste was.

Hij ging naar de middelbare school en slaagde in 1965. Daarna ging hij bij de marine in combinatie met scholing. Robert Kiyosaki koos ervoor om naar de United States Merchant Marine Academy in New York te gaan. Hij studeerde met de klas van 1969 af als dekofficier en met een aanstelling als tweede luitenant. Marinekorps.

Gratis e-book bij Toolshero

Nadat hij in New York afstudeerde, begon Kiyosaki zijn carrière door een baan aan te nemen bij de tanker van Standard Oil. Zijn carrière bij Standard Oil was kort en Robert Kiyosaki nam na 6 maanden ontslag om bij het Marinekorps te gaan. Bij de marine diende hij in 1972 als gevechtsvliegtuigpiloot tijdens de Vietnamoorlog.

In 1974 verliet Robert het Marinekorps en ging hij werken als verkoper bij Xerox Corporation. Hij deed dit enkele jaren en begon toen voor het eerst zijn eigen bedrijf.

Hij had een nieuw soort portemonnee bedacht, ook wel de ‘surfer wallet’ genoemd. Op zijn leerweg maakte hij dit concept tot een succes (een product dat miljoenen opleverde).

De volgende onderneming was bijna hetzelfde, maar hij veranderde zijn consumentendoelgroep van surfers in rockers en t-shirts van hun favoriete band. Dit was geen succes en zorgde ervoor dat hij en zijn familie bankroet en dakloos raakten (hij was toen 47).

Terwijl hij blut en dakloos was, dacht hij aan een nieuw concept op het gebied van persoonlijke financiën en hoe je zou kunnen leren om succesvol financiële beslissingen te maken. Dit was een concept dat veel mensen aansprak en het werd een groot succes. Binnen negen jaar van ontwikkeling en vertellen over het platform en het ondernemingsplan, werd hij multimiljonair, en dat is hij nog steeds.


Rich Dad's 2023 Predictions - Toolshero

Robert Kiyosaki publiceerde zijn eerste boek ‘If You Want to Be Rich and Happy, Don’t Go To School’ in 1992, waarin hij ouders aanmoedigt om hun kinderen in de vastgoedsector te laten stappen in plaats van ze naar de universiteit te sturen.

Later, in 1997, lanceerde hij zijn bedrijf voor zakelijke en financiële educatie ‘Cashflow Technologies, Inc.’, dat de merken Rich Dad en Cashflow bezit en beheert.

Kiyosaki’s financiële en zakelijke lessen zijn gericht op het genereren van passief inkomen om financiële vrijheid en onafhankelijkheid te bereiken. Hij deelt kennis over beleggen in onroerend goed, financiële planning en belastingontwijking van andere auteurs en experts, die hij de ‘Rich Dad Advisors’ noemt.

Hij is de oprichter van de Rich Dad Company, een particuliere onderneming voor financieel onderwijs die persoonlijke educatie op het gebied van financiën en zaken biedt door middel van boeken, video’s, games, training en workshops.

Vandaag de dag runt Robert Kiyosaki nog steeds zijn bedrijf, spreekt over de hele wereld en heeft hij veel boeken geschreven over succesvol zijn met je persoonlijke financiën, waaronder geweldige tools zoals de Cash Flow Board.

Bekende quotes

 1. “The size of your success is measured by the strength of your desire; the size of your dream; and how you handle disappointment along the way.”
 2. “If you want to go somewhere, it is best to find someone who has already been there.”
 3. “When people are lame, they love to blame.”
 4. “Academic qualifications are important and so is financial education. They’re both important and schools are forgetting one of them.”
 5. “We go to school to learn to work hard for money. I write books and create products that teach people how to have money work hard for them.”
 6. “A lot of people are afraid to tell the truth, to say no. That’s where toughness comes into play. Toughness is not being a bully. It’s having backbone.”
 7. “I have a problem with too much money. I can’t reinvest it fast enough, and because I reinvest it, more money comes in. Yes, the rich do get richer.”
 8. “You have to be smart. The easy days are over.”
 9. “When times are bad is when the real entrepreneurs emerge.”
 10. “It’s not what you say out of your mouth that determines your life, it’s what you whisper to yourself that has the most power!”
 11. “I’d rather welcome change than cling to the past.”
 12. “You’re only poor if you give up. The most important thing is that you did something. Most people only talk and dream of getting rich. You’ve done something.”

Publicaties en boeken van Robert Kiyosaki et al.

 • 2018. Why The Rich Are Getting Richer. Gramedia Pustaka Utama.
 • 2017. Rich Dad’s Before You Quit Your Job: 10 Real-life Lessons Every Entrepreneur Should Know about Building a Million-dollar Business. Author’s Republic.
 • 2015. Second Chance: for Your Money, Your Life and Our World. Plata Publishing.
 • 2014. Cashflow Quadrant: Rich dad poor dad. FinanzBuch Verlag.
 • 2011. Midas Touch: Why Some Entrepreneurs Get Rich-And Why Most Don’t. Plata Publishing.
 • 2010. The Business of the 21st century. DreamBuilders.
 • 2010. If You Want to Be Rich & Happy Don’t Go to School: Insuring Lifetime Security for Yourself and Your Children. Aslan Publishing.
 • 2009. Rich Dad’s Conspiracy of the Rich: The 8 New Rules of Money. Business Plus.
 • 2006. Why we want you to be rich. Rich Press.
 • 2004. Rich Dad Poor Dad for Teens: The Secrets about Money–that You Don’t Learn in School!. Little Brown Books for Young Readers.
 • 2002. Rich Dad: Guide to Investing.
 • 2001. Rich Dad Poor Dad: What the Rich Teach Their Kids About Money-That the Poor and the Middle Class Do Not!. Business Plus.
 • 2001. The business school for people who like helping people. TechPress, Incorporated.
 • 2000. Rich Dad’s Guide to Becoming Rich… Without Cutting Up Your Credit Cards. Grand Central Publishing.
 • 1994. If You Want to Be Rich and Happy, Don’t Go to School?: Ensuring Lifetime Security for Yourself. Aslan Publishing.

Citatie voor dit artikel:
van Vliet, V. (2016). Robert Kiyosaki. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/robert-kiyosaki/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 04/10/2016 | Laatste update: 27/08/2023

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/robert-kiyosaki/”>Toolshero:Robert Kiyosaki</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Tags:

Geef een reactie