Jordan Belfort

Jordan Belfort - toolshero

Jordan Belfort (Jordan Ross Belfort, geboren op 9 juli 1962) is een Amerikaanse auteur, motiverende spreker en voormalig effectenmakelaar. In 1999 pleitte hij schuldig aan fraude en aanverwante misdaden in verband met de manipulatie van beurshandel en het runnen van een stookruimte als onderdeel van een penny-stock-zwendel. Daarvoor verbleef Belfort 22 maanden in de gevangenis als onderdeel van een overeenkomst, waarbij hij getuigenis aflegde tegen tal van partners en ondergeschikten in zijn fraudeplan. Hij publiceerde de memoires The Wolf of Wall Street in 2007, die werd aangepast in een film met dezelfde naam en uitgebracht in 2013.

Biografie Jordan Belfort

Jordan Belfort werd geboren in Queens, New York. Hij had al op jonge leeftijd een natuurlijk talent als verkoper en exploiteerde in de jaren tachtig een vlees- en zeevruchtenbedrijf. Nadat het bedrijf failliet was gegaan, begon Belfort in 1987 met de verkoop van aandelen. Hij runde in 1989 zijn eigen beleggingsoperatie, Stratton Oakmont. Daarmee werd hij berucht vanwege zijn rol in het oplichten van miljoenen dollars van investeerders. De Securities Exchange Commission probeerde deze activiteiten van het bedrijf in 1992 te stoppen. In 1999 pleitte Belfort schuldig aan effectenfraude en het witwassen van geld. Hij werd in 2003 tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar diende slechts 22 maanden. Belfort publiceerde zijn eerste memoires, The Wolf of Wall Street, in 2008. Het jaar daarop werd “Catching the Wolf uit Wall Street” uitgebracht.

Jordan is de zoon van een accountant, hij groeide op in een bescheiden appartement in Queens. Tussen het voltooien van de middelbare school en college, verdiende Belfort en zijn vriend uit de kindertijd, Elliot Loewenstern, $ 20.000 met het verkopen van Italiaans ijs uit piepschuimkoelers aan mensen op een plaatselijk strand.
Belfort studeerde af aan de American University met een graad in biologie. Hij plande om met het verdiende geld van de ijsverkoop, de tandheelkundige school te betalen. Daarnaast schreef hij zich in aan de University of Maryland School of Dentistry. Daar bleef hij niet lang aangezien de de decaan van de school hem op zijn eerste dag op het college had gezegd: “De gouden eeuw van de tandheelkunde is voorbij. Als je hier bent gewoon omdat je veel geld wilt verdienen, jij” op de verkeerde plaats. ”

Vandaag de dag is Belfort voornamelijk werkzaam als motivatie spreker (‘motivational speaker’). Hij is woonachtig in Los Angeles, Californië; dit is dicht bij zijn twee kinderen ‘Chandler’ en ‘Carter’ uit zijn tweede huwelijk. Hij heeft een eigen bedrijf dat verkooptrainingen aanbiedt. Daarnaast is hij frequent te gast als gastspreker bij ‘BBC’, ‘Skynews’ en ‘CNN’.

Jordan Belfort quotes

 1. “The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can’t achieve it.”
 2. “When you live your life by poor standards, you inflict damage on everyone who crosses your path, especially those you love.”
 3. “Successful people are 100% convinced that they are masters of their own destiny , they’re not creatures of circumstance, they create circumstance, if the circumstances around them suck they change them.”
 4. “Without action, the best intentions in the world are nothing more than that: intentions.”
 5. “No matter what happened to you in your past, you are not your past, you are the resources and the capabilities you glean from it. And that is the basis for all change.”
 6. “I want you to back yourself into a corner. Give yourself no choice but to succeed. Let the consequences of failure become so dire and so unthinkable that you’ll have no choice but to do whatever it takes to succeed.”
 7. “Winners use words that say ‘must’ and ‘will’.”
 8. “The easiest way to make money is -create something of such value that everybody wants and go out and give and create value, the money comes automatically.”
 9. “I’ve got the guts to die. What I want to know is, have you got the guts to live?”
 10. “They were drunk on youth, fueled by greed, and higher than kites.”
 11. “I had considered changing my phone number, but I was so far behind on my phone bill that NYNEX was after me too.”

Publicaties en boeken van Jordan Belfort et al.

 • 2017. Way of the Wolf: Straight Line Selling: Master the Art of Persuasion, Influence, and Success. Simon and Schuster.
 • 2014. The wolf of wall street. Metropolitan Filmexport [éd.].
 • 2011. The wolf of wall street. Hachette UK.

Citatie voor dit artikel:
Sari, J. (2019). Jordan Belfort. Retrieved [insert date] from toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/jordan-belfort/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/jordan-belfort/”>toolshero: Jack Ma</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 0

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Word lid en ontvang onbeperkt toegang

Als lid heb je onbeperkt toegang tot alle artikelen (1000+), templates en meer!

Tagged:

Geef een antwoord