Alvin Toffler biografie en quotes

Alvin Toffler (Alvin Eugene Toffler, 1928 – 2016) was een Amerikaanse schrijver, zakenman en futuroloog. Alvin Toffler is bekend om zijn onderzoek naar de sociale effecten van moderne technologieën en onderzoek naar de digitale- en communicatierevolutie. Onder zijn boeken bevinden zich de bestsellers ‘Future Shocks’, waarin hij bespreekt hoe opkomende technologieën de toekomst beïnvloeden, en ‘The Third Wave’ waarin hij bespreekt hoe de explosie aan keuzes en communicatiemogelijkheden het commerciële, openbare en privéleven veranderen.

Alvin Toffler biografie

Alvin Toffler werd geboren in New York City, waar hij opgroeide en zijn jeugd doorbracht. Hij en zijn zusje zijn kinderen van Poolse migranten. Op 7-jarige leeftijd werd hij door zijn oom en tante, redacteur en dichter, geïnspireerd om in de toekomst schrijver te worden. Hij begon vanaf die tijd met het schrijven van poëzie en verhalen.

Na de middelbare school studeerde Alvin Toffler Engels aan de New York University waar hij zijn eerste titel behaalde. Tijdens zijn studieperiode ontmoette Alvin zijn toekomstige echtgenote Adelaide Elizabeth Farrell, ook bekend als Heidi. Hij ontmoette haar toen hij op weg was naar het Washington Square Park en sinds deze ontmoeting zijn ze onafscheidelijk.

Gratis e-book bij Toolshero

Heidi studeerde in die tijd toevallig ook aan de New York University. Toffler trouwde na zijn afstuderen in 1950 onmiddellijk met Heidi. Het paar deelde ongeveer dezelfde visie en waren beiden geïnteresseerd in schrijven.

Alvin Toffler werd geïnspireerd door auteurs die schrijven over persoonlijke ervaringen. Om deze reden besloten hij en zijn vrouw als arbeiders te werken, terwijl ze tegelijkertijd de industriële massaproductie in hun werk bestudeerden. Na vijf jaar als arbeiders te hebben gewerkt, kreeg hij een baan aangeboden als redacteur bij een vakblad van de Unie.

Vervolgens werkte hij als correspondent voor het Witte Huis, waar hij schreef over de politieke aangelegenheden van het Amerikaanse Congres en het Witte Huis. Na ongeveer drie jaar werd Alvin Toffler door Fortune Magazine gevraagd om als arbeidscolumnist te werken. Vanaf deze periode begon hij te schrijven over zaken en management.

Hoewel Alvin Toffler al verschillende banen aangeboden kreeg, besloot hij om onafhankelijke schrijver te worden. Alvin Toffler schreef vervolgens voor wetenschappelijke bladen en tijdschriften. Hij werd steeds bekender.

Alvin werd vervolgens door IBM gevraagd om onderzoek uit te voeren en te schrijven over de sociale en organisatorische impact van computers. Door dit initiatief kwam hij in contact met de eerste computerwetenschappers en theorieën over kunstmatige intelligentie.

Dankzij de inzichten die hij opdeed, werd Alvin Toffler gestimuleerd om onderzoek uit te voeren naar wat de impact zou zijn op de samenleving als veranderingen te snel gaan. De uitkomst van zijn werk werd gepubliceerd in 1970 in zijn boek ‘Future Shock’. Van het boek werden miljoenen exemplaren verkocht en het is in vele talen vertaald.

In 1980 publiceerde hij ‘The Third Wave’, een boek dat het type revoluties beschrijft dat al in het verleden is gebeurd en het type dat in de toekomst zal plaatsvinden. Volgens Toffler waren de eerste twee revoluties de agrarische en industriële revolutie, en is de technologische revolutie de derde. In zijn boek voorspelde hij dat technologieën zoals kabeltelevisie, internet en andere digitale technologieën zouden ontstaan.

In 1996 richtte Alvin Toffler samen met Tom Johnson de Toffler Associates op, een adviesbureau gespecialiseerd in en toegewijd aan het leveren van adviesdiensten op het gebied van risicobeheer, strategisch advies, organisatorische transformatie, innovatie en flexibiliteit. De oprichting van het bedrijf was succesvol. Toffler Associates heeft momenteel een internationaal klantenbestand met bedrijven, overheidsinstellingen en NGO’s.

Veel mensen en instellingen herkenden het werk van Alvin Toffler. Hij voorspelde dat de Aziatische economieën zouden opkomen en volgens Chinese nationale vertegenwoordigers had hij een grote invloed op China. De Financial Times verklaarde zelfs dat de invloed van Toffler op China het land hielp om het moderne China vorm te geven.

Het aantal beïnvloede landen en mensen bleef niet beperkt tot enkel Aziatische landen. Alvin inspireerde vele bekende mensen zoals Carlos Slim, bedrijfsmagnaat en één van de rijkste personen ter wereld, maar ook Ted Turner, oprichter van CNN.

Alvin Toffler werd verschillende malen geëerd. Hij ontving de Orde van Kunst en Letteren, een onderscheiding van de Franse minister van Cultuur aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan kunst of literatuur. Hij ontving ook een boekprijs voor zijn bijdragen aan managementliteratuur, uitgereikt door de McKinsey Foundation.

Er zijn meer onderscheidingen en erkenningen gegeven aan Alvin Toffler. Naast zijn werk werkte hij als docent op verschillende scholen en is volgens Accenture, een internationaal adviesbureau, één van de belangrijkste bedrijfsleiders ter wereld.

Alvin Toffler stierf op 87-jarige leeftijd. Samen met zijn vrouw Heidi kreeg hij dochter Karen Toffler, het enige kind van Alvin. Heidi heeft de persoonlijke en professionele groei van Alvin Toffler positief beïnvloed. Ze wordt later in zijn werk ook erkend als co-auteur. Heidi stierf twee jaar nadat Alvin was overleden.

Word lid van Toolshero

Bekende quotes

 1. “Nobody knows the future with certainty. We can, however, identify ongoing patterns of change.”
 2. “Technology feeds on itself. Technology makes more technology possible.”
 3. “It is better to err on the side of daring than the side of caution.”
 4. “No serious futurist deals in prediction. These are left for television oracles and newspaper astrologers.”
 5. “Future shock is the shattering stress and disorientation that we induce in individuals by subjecting them to too much change in too short a time.”
 6. “One of the definitions of sanity is the ability to tell real from unreal. Soon we’ll need a new definition.”
 7. “The great growling engine of change – technology.”
 8. “Most managers were trained to be the thing they most despise – bureaucrats.”
 9. “Our technological powers increase, but the side effects and potential hazards also escalate.”
 10. “Change is not merely necessary to life – it is life.”
 11. “The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn.”
 12. “Our moral responsibility is not to stop future, but to shape it…to channel our destiny in humane directions and to ease the trauma of transition.”
 13. “The first rule of survival is clear: Nothing is more dangerous than yesterday’s success.”

Publicaties en boeken

 • 2011. Rethinking the Future: Rethinking Business Principles, Competition, Control and Complexity, Leadership, Markets and the World. Hachette UK.
 • 2007. Alvin Toffler: The perspective of the future. Confrontation, (100), 35-38.
 • 2006. Revolutionary wealth. Crown Business.
 • 1999. Shocks, waves and power in the Digital Age. Masters of the wired world: cyberspace speaks out, 22-30.
 • 1998. The Discontinuous Future-A Bold but Overoptimistic Forecast. Foreign Aff., 77, 134.
 • 1998. Preparing for conflict in the information age. The Futurist, 32(5), 26.
 • 1997. The Playboy interview with Ayn Rand. The Libertarian reader, 161-168.
 • 1997. The new intangibles. In Athena’s Camp: Preparing for Conflict in the Information Age, RAND, MR, 880.
 • 1995. The politics of the third wave. Kansas City: Turner Pub.
 • 1995. Getting set for the coming millennium. The Futurist, 29(2), 10.
 • 1995. Creating a New Civilization: The Politics of the Third Wave.
 • 1993. War and anti-war: Survival at the dawn of the 21st century. Little Brown & Company.
 • 1993. Societies at hyper-speed. The New York Times, 31, E17.
 • 1991. War, wealth, and a new era in history. World Monitor, 4(5), 46-52.
 • 1990. Toffler’s next shock. World Monitor, 3(11), 34-44.
 • 1990. The future of law enforcement: Dangerous and different. FBI L. Enforcement Bull., 59, 2.
 • 1990. Powershift: Knowledge. Wealth and Violence at the Edge of the 21st Century.
 • 1990. Future shock. Bantam.
 • 1987. The Future and the Functions of Art: A Conversation between Alvin Toffler and John McHale. Leonardo, 20(4), 391-396.
 • 1987. Science and change. CUADERNOS DEL NORTE, 8(40), 2-11.
 • 1985. Adaptive corporation. McGraw-Hill.
 • 1984. Foreword: Science and change. Order Out of Chaos. Bantam Books, Toronto.
 • 1980. The third wave (Vol. 484). New York: Bantam books.
 • 1980. The electronic cottage. The third wave, 194-207.
 • 1975. What is Anticipatory. Futurist, 9(5), 224-229.
 • 1975. The eco-spasm report.
 • 1974. The Psychology of the Future. Law in American Society, 3(4), 17-25.
 • 1974. Learning for tomorrow: The role of the future in education. Random House Inc.
 • 1973. The Future of Law and Order. Ecounter. Vol. 41. Jily, (1), 13.
 • 1973. The culture consumers: A study of art and affluence in America (Vol. 848). Vintage Books.
 • 1973. Organizations: The coming ad-hocracy. Managerial Innovation, comp. Rowell Boise, Goodyear Publications. California.

Citatie voor dit artikel:
Zeeman, A. (2019). Alvin Toffler. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/alvin-toffler/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 08/04/2019 | Laatste update: 17/06/2024

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/alvin-toffler/”> Toolshero: Alvin Toffler</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Alexander Zeeman
Article by:

Alexander Zeeman

Alexander Zeeman is Content Manager bij ToolsHero waar hij zich richt op content productie, content management en marketing. Daarnaast studeert hij International Business aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen zijn studie is hij bezig met de ontwikkeling van diverse management competenties en het verbeteren van operationele bedrijfsprocessen.

Tags:

Geef een reactie