Home Time management

Time management

Time management: jouw kans om je vaardigheden te verbeteren en meer te genieten van waardevolle tijd!

Tijd is de meest waardevolle bron die een mens heeft. Vanaf het moment dat we worden geboren tot het moment van sterven, is tijd beperkt en kunnen we alleen nog maar tijd verliezen. Dit betekent dat we in het verleden leven. Tijd is dus niet beheersbaar, het is gefixeerd en als mens hebben we er mee te maken.

De vraag die uit deze verklaringen voortkomt, is waarom sommige mensen meer bereiken dan anderen terwijl we allemaal 24 uur per dag hebben. Hoe vaak heb je jezelf afgevraagd: heb ik alles gedaan wat ik vandaag moest doen? Hoeveel seconden of minuten verspillen we elke dag?

Deze vragen leiden tot tijd management / time management vaardigheden en -technieken. Als mens hebben we de macht om tijdverlies te elimineren en effectief te zijn in onze te besteden tijd.

Time management is het organiseren, plannen en benutten van tijd tussen specifieke activiteiten om de effectiviteit, efficiëntie en productiviteit te verhogen. Het kan worden uitgevoerd door gebruik te maken van meerdere vaardigheden, hulpmiddelen en technieken om bepaalde taken, projecten en doelen te bereiken, die verband houden met belemmeringen in tijdsbesteding. Deze vaardigheden en technieken staan in verband met slimmer werken en niet harder werken. Bezig zijn is niet hetzelfde als effectief of efficiënt zijn.

Time management draagt bij aan een innerlijke rust vanwege het niveau van controle door de uitvoerder. Het resulteert in de eliminatie van uitstelgedrag, het vermogen om rationele beslissingen te nemen, voortdurend effectief te leren, werk van hogere kwaliteit te leveren, en het draagt bij aan een gedisciplineerde werkwijze. Om deze reden is time management de sleutel om succesvol te zijn en om de grootste prestaties te bereiken.

Activiteitenlogboek

Actieplan - ToolsHero

Actieplan

SMART doelen - ToolsHero

SMART Doelen

To-do List - ToolsHero

To do List

ToolsHero: hét kennisplatform voor carrière maken en persoonlijke ontwikkeling!

POPULAIRE ARTIKELEN

LAATSTE ARTIKELEN

Zero Defects Crosby - toolshero

Zero Defects (ZD)

Financiële planning - toolshero

Financiële planning

Machine learning - toolshero

Machine learning

MIS NIKS MEER MET EEN LIKE

Altijd op de hoogte van onze laatste handige en praktische artikelen? “Like” ons om deze via je tijdlijn te ontvangen en mis niks!