Zo kun je binnen no time je auto overschrijven

Tijdens het kopen of verkopen van een auto komt er net even wat meer bij kijken als je zo snel zou denken. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht dat je ook een auto moet overschrijven? Dit is een van de belangrijkste stappen tijdens het doen van de transactie. Je kunt hierdoor definitief afscheid nemen van je auto – of juist meteen aan de slag gaan met het het regelen van de juiste soort verzekeringen voor de nieuwe aankoop. En dat is wel zo belangrijk, aangezien je in Nederland verplicht bent om een geldige verzekering af te sluiten. Maar hoe kun je nu het beste een auto overschrijven? We vertellen je er meer over in deze blog.

Het overschrijven van je auto doe je online, bij de RDW of bij een RDW-keuringsstation

Een kenteken auto overschrijven doe je erg makkelijk online. Maar je hebt ook de keuze om dit bij de RDW of bij een keuringsstation te doen. Breng je een bezoek aan een fysiek punt? Dan staat een ervaren medewerker maar al te graag voor je klaar en helpt je in een paar stappen met het overschrijven van je auto.

Dat scheelt jou dus meteen ook weer het nodige uitzoekwerk en je weet voor de volle 100% zeker dat het overschrijven helemaal goed verloopt. En dat is natuurlijk wel een erg fijne gedachte.

Gratis e-book bij Toolshero

Breng je een bezoek aan een kentekenloket? Dit moet je altijd op zak hebben

Kies je ervoor om binnenkort een keer een bezoek te brengen aan een kentekenloket voor het overschrijven van een auto? Dan is het belangrijk om te weten dat je een aantal documenten altijd op zak moet hebben. En dat is wel zo fijn, want hierdoor voorkom je dat je van een koude kermis thuis komt. Deze items mag je zeker niet vergeten:

  • Geldig Nederlands identiteitsbewijs
  • Tenaamstellingscode
  • Kentekencard

Een kentekenloket heb je altijd bij jou in de buurt gevonden

Ver hoef je gelukkig niet te rijden naar een kentekenloket voor het overschrijven van de auto. Dankzij de honderden fysieke punten – verdeeld over het hele land – is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt te vinden. Je hebt daardoor het nodige papierwerk in een mum van tijd al geregeld. Kom je hier graag wat meer over te weten? Online check je eenvoudig en snel waar een punt bij jou in de buurt te vinden is.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Geef een reactie