Hoe richt je de werkplaats het meest efficiënt in?

Heb je al een keer goed gekeken naar de indeling van je eigen werkplek? Misschien zijn bepaalde elementen van de werkplek toch niet helemaal ergonomisch verantwoord. Het meubilair kan na vele jaren gebruik aan vervanging toe zijn of het is eigenlijk de hoogste tijd om een aantal andere kantoorartikelen te upgraden. Kom je graag te weten hoe je je eigen werkplek zo ergonomisch verantwoord mogelijk kunt inrichten? Lees dan verder in dit blog en doe wat inspiratie op.

Start met de basis en zoek een goed bureau en een fijne stoel uit

Het allerbelangrijkste van een werkplaats inrichting die ergonomisch verantwoord is, is dat de basis helemaal op orde is. Dit betekent dat zowel de bureautafel als een bureaustoel slim ontworpen moeten zijn.

Denk daarbij aan een tafel die in hoogte te verstellen is – zodat je gedurende de dag staand kunt werken. Maar denk ook aan een ergonomische bureaustoel die het lichaam de nodige ondersteuning biedt. Daar pluk je vanaf het eerste moment al de vruchten van.

Gratis e-book bij Toolshero

Vul de werkplek verder aan met een toetsenbord en een muis in een ergonomisch ontwerp

De volgende stap? Dat is het checken van andere tools waar je elke dag mee werkt. Want wist je dat zowel de muis als het toetsenbord ergonomisch ontworpen kunnen zijn? Je herkent het aan het feit dat het ontwerpen is op basis van de anatomie van de handen en vingers.

Je kunt daardoor net even wat beter aan het werk gaan en mogelijke klachten aan het bewegingsapparaat in de toekomst kunnen beter worden voorkomen. Deze handige tools mogen dus zeker niet ontbreken als je je inkopen gaat doen voor een ergonomische werkplek.

Extra fijn werken in een lichte en opgeruimde werkplek

Het is ten slotte ook altijd een goed idee om de werkplek in zijn geheel een keer kritisch te bekijken, in combinatie met de magazijn inrichting achter het kantoor.

Misschien valt daar namelijk ook wel het een en het ander te halen. Probeer te werken met lichte kleuren voor een ruimtelijk gevoel. En ruim de werkplek na iedere werkdag even op, zodat je de volgende dag weer met alle frisse energie aan de slag kunt gaan. En heb je ook al geen keer goed gekeken naar de hoeveelheid opbergruimte? Misschien komen een aantal lockers voor de laptops en andere waardevolle spullen maar al te goed van pas.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.