Weg met de rommel: praktische tips voor een opgeruimd huis in 2024

Niks is zo fijn als een goed georganiseerde, schone woning. Zeker nu het nieuwe jaar is begonnen geeft het ook een gevoel van een frisse start. Maar hoe begin je aan een grote schoonmaak? Hoe ruim je je huis effectief op en nog belangrijker, hoe houd je het opgeruimd? In dit artikel bespreken we tactische tips voor een beter opgeruimd huis in het nieuwe jaar. We bespreken alles, van het slimmer inzetten van wasmanden tot de dagelijkse keukencheck. Laten we beginnen, zodat jij het komende jaar in een superstrak georganiseerd huis kunt doorbrengen.

Minimalisme

Een effectieve manier om minder rommel in huis te hebben, is gewoon door spullen weg te doen. Minimalisme is een van de populairste levensstijltrends van de laatste jaren. Dit is een manier van leven waarbij je je alleen focust op het hebben van spullen die je echt nodig hebt. Dit maakt het organiseren en schoonhouden van de woning ook een stuk makkelijker.

Natuurlijk hoef je niet tot in het extreme door te slaan maar het is wel goed om dingen die je niet meer gebruikt weg te doen. Je kunt het weggooien maar ook verkopen of aan een goed doel schenken.

Gratis e-book bij Toolshero

Dagelijkse gewoonten

Het heeft weinig zin om een grote schoonmaak te houden als je huis binnen een paar dagen weer een rommel is. Je kunt veel langer genieten van een opgeruimd huis door elke dag een paar slimme gewoontes toe te passen. Zet je schoenen meteen terug in een schoenenrek en draag geen schoenen binnenshuis. Doe vuile was meteen in de wasmand, laat het niet rondslingeren.

Neem ook meerdere wasmanden zodat je was makkelijker kunt scheiden. Hoeveel precies hangt af van met hoeveel mensen je woont. Ook is dagelijks vijftien minuten besteden aan het schoonmaken van de keuken een goede strategie. Een andere goede tip is om slimme opslagplaatsen te creëren. Maak maximaal gebruik van de verticale ruimte die je hebt. Ook onder het bed is een goede optie.

Ruim digitaal op

Tegenwoordig is het verstandig om niet alleen je woning op te ruimen. We hebben ook veel digitale ruimtes waar we veel rommel hebben. Neem dan ook in 2024 de tijd om je computer op te ruimen.

De harde schijf staat waarschijnlijk vol met onzin die je niet gebruikt. Op deze manier wordt je computer ook weer sneller en maak je ruimte vrij voor nieuwe bestanden en spellen. Een dag goed opruimen is een vorm van zelfzorg. Het vermindert stress en zorgt voor een heldere geest. Ook kan het werken als meditatie. Begin dus snel met de grote schoonmaak van 2024!

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.