Deze hulpmiddelen zijn onmisbaar in grote magazijnen

Heb je enig idee wat er allemaal komt kijken bij de inrichting van een groot magazijn? De afgelopen jaren hebben steeds meer van deze magazijnen een digitale transformatie ondergaan, waarbij processen versneld en vereenvoudigd zijn. Denk aan de toepassing van slimme software, die maakt dat voorraden in verschillende systemen van een organisatie geautomatiseerd worden bijgewerkt als men een product uit de schappen haalt.

Toch is er vaak nog handwerk nodig om de bestellingen van klanten tijdig bezorgd te krijgen. Denk aan de magazijnen waar producten nog niet met robots uit de schappen worden gehaald. Moderne orderpickkarren zijn hier onmisbaar. Ze helpen medewerkers te voorkomen dat ze onnodig vaak op en neer moeten lopen bij het verzamelen van de juiste producten voor de afwikkeling van een order. In dit artikel lees je meer over hetgeen er komt kijken bij de inrichting van een magazijn.

Orderpickkarren, doorrolstellingen en werktafels

Een magazijn wordt opgebouwd met een groot aantal stellingen. Deze stellingen moeten voldoende ruimte bieden om de voorraad op te kunnen slaan. Dit betekent dat er niet alleen in de hoogte gewerkt wordt binnen magazijnen, maar ook in de diepte. Zo kunnen er op iedere stellage meerdere grote bakken met producten geplaatst worden. Het gebruik van doorrolstellingen helpt om eenvoudig bij de eerst toegevoegde producten te kunnen komen. Neem je een bak met artikelen weg uit een stelling? In dit geval rolt de volgende bak direct naar voren toe. De artikelen worden met de eerder genoemde orderpickkarren opgehaald en vaak verzameld op grote werktafels. Hier worden de bestellingen gecontroleerd, ingepakt en van een verzendlabel voorzien. Belangrijk bij deze werktafels is dat ze voldoende ruimte bieden.

Gratis e-book bij Toolshero

Optimale benutting ruimte vergt maatwerk

Om de ruimte binnen een magazijn optimaal te kunnen benutten is er vaak maatwerk nodig. Je wilt voorkomen dat er aan de zijkanten van de uiteinden van stellingen onnodig veel ruimte overblijft. Zoals eerder genoemd werd, is het hierbij interessant om de hoogte in te werken. Magazijnen zijn vaak hoog en hebben een praktische rechthoekige vorm. Het maakt het vullen ervan relatief makkelijk.

Verschillende leveranciers van het interieur van grote magazijnen bieden de mogelijkheid tot het leveren van maatwerk. Hierbij speelt modulariteit een steeds bepalender rol. Kijk bijvoorbeeld eens naar de werktafels, welke van verschillende extra’s voorzien kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is een losse monitorarm. Zo’n arm is handig bij het controleren van bestellingen en het afhandelen ervan in de systemen van het bedrijf.

Patrick Koster
Article by:

Patrick Koster

LEQUAL is een creatief linkbuilding bureau en zet zich in voor de organische vindbaarheid van websites. Met ons team aan ervaren specialisten focussen wij ons dagelijks op diverse linkbuilding technieken om de autoriteit van domeinen te optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Creative Linkbuilding, Media Buying en Digital PR. Op deze manier weten wij topposities te behalen voor onze (inter)nationale opdrachtgevers binnen het zoekverkeer van Google, zowel in het binnen- als buitenland. Het resultaat? Meer verkeer naar hun websites en een langdurige groei van hun domeinen.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden tot adverteren op Toolshero.

Reacties zijn gesloten.