Dit zijn voor ondernemers de voordelen van het huren van machines

Als ondernemer sta je vaak voor ingewikkelde keuzes. Sommige besluiten moet je in relatief korte tijd nemen, maar hebben jarenlang consequenties voor het bedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is het beheer van je machinepark. Welke machines heb je nodig om te kunnen produceren, om je magazijn te kunnen beheren en om je bedrijf goed te kunnen onderhouden? En welk druk legt de aanschaf hiervan op de geldstromen binnen de onderneming? In veel gevallen kan het huren van machines een prima alternatief zijn. Maar elk bedrijf is anders, dus inventariseer eerst goed welke optie voor jouw bedrijf het meest geschikt is.

Machines een tijdje uitproberen

Je weet pas of een machine goed bij je past, als je hem een tijdje hebt kunnen uitproberen. Helaas werkt het bij de aankoop van een machine meestal niet zo. Je kunt een gekochte machine niet na een tijdje terugbrengen omdat hij toch niet zo goed bevalt. Dat kan echter wel als je besluit om in eerste instantie niet te kiezen voor aankoop, maar voor huur. Het huren van machines stelt je in staat om gedurende een bepaalde periode te kunnen uitproberen of de prestaties van bepaalde machines overeenkomen met jouw verwachtingen.

Het is daarbij echter wel zaak om een betrouwbare partij te kiezen voor het huren, zodat je zeker weet dat de machine ook daadwerkelijk op de afgesproken datum beschikbaar is. Bij een gerenommeerd bedrijf als Boels weet je dat dit goed geregeld is, maar wees erop bedacht dat er ook bedrijven zijn die hun zaakjes wellicht minder goed op orde hebben. Zodra je overtuigd bent van het nut van een bepaalde machine in jouw werkomgeving, kun je desgewenst zo’n zelfde machine aanschaffen.

Gratis e-book bij Toolshero

Liquide middelen blijven beschikbaar

Een ander groot voordeel is dat door het huren van machines geen grote kosten gemaakt hoeven worden. Bij aankoop van een machine zul je de prijs ervan direct volledig moeten betalen uit eigen middelen of er wellicht een lening voor moeten afsluiten. Huurtarieven zijn zodanig dat je ze vrij gemakkelijk in de reguliere inkoopkosten kunt opnemen.

Zo kun je bijvoorbeeld een hogedrukreiniger huren voor een dag of een week tegen een fractie van de prijs die je zou betalen wanneer je zo’n apparaat zelf zou aanschaffen. Huren legt dus veel minder druk op je financiën. Dit stelt je beter in staat om flexibel te kunnen blijven investeren.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.