Verdiep je in de verschillende verzekeringen voor zzp’ers

De financiële risico’s die zzp’ers lopen bij de uitvoering van bedrijfsactiviteiten kunnen relatief groot zijn. Dat geldt in het bijzonder, wanneer zij personeel in dienst hebben. In dit geval ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen handelen, maar ook voor dat van deze medewerkers. Een fout is snel gemaakt en kan leiden tot een hoge schadeclaim. Iets wat de financiële stabiliteit van je organisatie in gevaar kan brengen. Het maakt het voor zzp’ers van groot belang dat zij zich verdiepen in de verschillende verzekeringen die deze risico’s afdekken. Op deze manier beschermen zij niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf. Je bent als zzp’er immers persoonlijk aansprakelijk voor de schade die je veroorzaakt bij de uitvoering van bedrijfsactiviteiten. Ben je bijvoorbeeld bekend met de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp? In dit artikel lees je er meer over.

Bescherming tegen hoge schadeclaims bij fouten

Fouten kunnen op verschillende vlakken gemaakt worden bij de uitvoering van bedrijfsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een beroepsfout, zoals een rekenfout door een accountant of architect. Het kan grote gevolgen hebben voor een opdrachtgever, die de financiële schade die deze gevolgen teweegbrengen op jouw bedrijf zal verhalen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je hiertegen gedekt.

Ook bij bijvoorbeeld een verbouwing of bij het uitvoeren van een transport kan een fout gemaakt worden. In dit geval biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking. Dat geldt ook wanneer een medewerker tijdens werktijd letsel oploopt en jou hier verantwoordelijk voor houdt. Of denk aan schade die per ongeluk wordt aangericht aan gehuurde of geleende goederen.

Gratis e-book bij Toolshero

Andere verzekeringen voor ondernemers

Het uitsluitend afsluiten van een beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is vaak onvoldoende voor ondernemers. Zij hebben bijvoorbeeld ook baat bij een AOV-verzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Waar mensen in loondienst profiteren van een relatief breed sociaal vangnet bij arbeidsongeschiktheid, geldt dat niet voor zzp’ers. Heb je zelf niets geregeld om de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op te kunnen vangen? In dat geval betekent dit in het ergste geval dat je een woning of andere grote bezittingen moet verkopen om rond te kunnen blijven komen. Met een AOV-verzekering wordt een deel van het inkomensverlies gecompenseerd door de verzekeraar. Zo heeft arbeidsongeschiktheid een minder grote impact op je financiële situatie.

Een derde zakelijke verzekering die interessant kan zijn: de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Deze verzekering biedt dekking bij conflicten met medewerkers, zakelijke relaties en bijvoorbeeld klanten. Het is prettig om bij conflicten terug te kunnen vallen op juridisch advies van specialisten.

Patrick Koster
Article by:

Patrick Koster

LEQUAL is een creatief linkbuilding bureau en zet zich in voor de organische vindbaarheid van websites. Met ons team aan ervaren specialisten focussen wij ons dagelijks op diverse linkbuilding technieken om de autoriteit van domeinen te optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Creative Linkbuilding, Media Buying en Digital PR. Op deze manier weten wij topposities te behalen voor onze (inter)nationale opdrachtgevers binnen het zoekverkeer van Google, zowel in het binnen- als buitenland. Het resultaat? Meer verkeer naar hun websites en een langdurige groei van hun domeinen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden tot adverteren op toolshero.nl kunt u contact opnemen via mij.

Reacties zijn gesloten.