Verbreed je kennisniveau op het gebied van innovatie en automatisering

Ben je toe aan een volgende stap in je professionele carrière, of wil je jouw kennisniveau verbreden voor een duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt? Kies in dat geval voor een opleiding op het gebied van innovatie en automatisering. Een snelle scan van de trends op de arbeidsmarkt laat zien dat de vraag naar specialisten op dit gebied groot is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om arbeidskrachten die kunnen werken met schakelkasten en behuizingen van een partij als Van Egmond, die verschillende automatiseringscomponenten op de juiste wijze kunnen configureren in software, enzovoorts. Niet alleen op het gebied van elektrotechniek en automatisering is de vraag naar personeel groot. Datzelfde geldt bijvoorbeeld rond de toepassing van moderne technologie als kunstmatige intelligentie. Hoe kan een organisatie dit op de meest efficiënte wijze inzetten in de interne bedrijfsvoering?

Automatisering helpt bedrijven aan een concurrentievoordeel

Voor organisaties is het zaak om producten zo snel mogelijk en met een minimale foutmarge van de band te laten rollen. Voorheen was men hiervoor afhankelijk van de werktijden van personeel. Met het groeiend aantal toepassingen van automatisering verandert dit. De aanschaf van een PLC bij Van Egmond maakt het mogelijk om zo’n productielijn met duizenden I/O-signalen vorm te geven. Deze PLC’s, waarbij PLC staat voor Programmable Logic Controller, maken het mogelijk om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid van een machine in de productielijn te waarborgen.

Veel bedrijven hebben momenteel onvoldoende mankracht om deze componenten zelf te configureren. Om de automatisering van processen te versnellen zoeken zij naar nieuw personeel, dat hen hierbij kan helpen. Het volgen van een relevante opleiding op dit vlak, maakt je tot een interessante arbeidskracht voor bedrijven. De verwachting is dat de vraag naar specialisten op dit gebied ook de komende jaren nog groot blijft.

Gratis e-book bij Toolshero

Specialisten op het gebied van data en AI

Eerder in dit artikel las je al dat innovatie en automatisering meer omvat dan het werken met PLC’s, schakelkasten en andere elektrotechnische componenten. Denk ook aan de groeiende populariteit van kunstmatige intelligentie, AI. Steeds meer bedrijven zoeken naar kansen om AI in te zetten bij het versnellen en optimaliseren van processen.

Vaak gaat kunstmatige intelligentie hierbij hand in hand met data. Het identificeren van datastromen binnen de organisatie en het op de juiste wijze combineren hiervan stimuleert de interne besluitvorming. Besluiten worden niet langer genomen op basis van gevoelens, maar op basis van hetgeen de data managers vertelt.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.