Tips & Tricks voor jouw (tool)watches

Als je liefhebber bent van mooie horloges, dan is schoonmaken en onderhoud natuurlijk ook een essentieel punt. En daar hebben we de beste tips & tricks voor! Zeker als het gaat om toolwatches, die gebruikt worden waar ze voor gemaakt zijn: die kunnen wel eens wat viezer worden dan we in eerste instantie dachten. Aan de poets ermee!

Schoonmaken van jouw horloge

Voordat je enthousiast begint met het schoonmaken van jouw horloge, is natuurlijk een ding essentieel: check de kroon van het horloge of die goed dicht zit. Het zou natuurlijk zonde zijn als jouw mooie horloge ineens volloopt met water. Daarnaast: we raden je aan om vintage horloges niet zomaar onder water te dompelen, check even goed wat de historie en service is geweest van het horloge. Als je alles gecontroleerd hebt, kunnen we los. Letterlijk: haal de band van de kast en pak een zachte tandenborstel (zo zacht mogelijk), een microvezel doek en een klein beetje Dreft zodat jij jouw horloge prima kunt schoonmaken. Lauw water is al voldoende. Een kleine tip als je dit nog niet zo vaak hebt gedaan: schrik niet hoeveel vuil eraf kan komen.

Toolwatches

Misschien een bekend woord in de markt van luxe horloges, maar toch leggen we het nog even graag uit. Een horloge geeft natuurlijk de tijd aan, dat snappen we, maar er zijn bepaalde complicaties van een horloge die een bepaalde tool versterken. Wat dacht je van een pilotenhorloge waarbij je meer dan 1 tijdzone kunt inzien? Dat maakt het makkelijker voor de piloot om de tijd te zien op plaats van bestemming en thuislocatie bijvoorbeeld. Of een duikershorloge, waarbij de wijzers goed verlicht zijn onder water en het horloge natuurlijk waterdicht is. Of een horloge op leren band met een small-seconds-dial: een zogeheten dress-watch. Ook dat is voor een specifiek doel, namelijk als je eleganter door het leven wilt gaan. Hoe dan ook: van al deze toolwatches zijn er zoveel beschikbaar, dat je rustig online kunt kijken, vergelijken en kunt bieden. Controleer natuurlijk altijd de verkopende partij of het platform, de reviews en de klantenservice. Dan weet je zeker dat alles goed verloopt en jij met een gerust hart kunt wachten op jouw droomhorloge. Of dat nou een toolwatch is of niet, dat maakt natuurlijk niet uit.

Gratis e-book bij Toolshero

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.