Leer meer over de mogelijkheden om een nieuwe auto aan te schaffen

Tegenwoordig bezoeken consumenten lang niet altijd een autodealer bij de aanschaf van een nieuw voertuig. Steeds populairder is het private leasen hiervan, of bijvoorbeeld het afsluiten van een auto abonnement. Je betaalt in beide gevallen een vast bedrag per maand voor een auto naar keuze, wat je veel zekerheid biedt. Vooraf weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan het gebruik van het voertuig, de wegenbelasting en bijvoorbeeld verzekering. Moet er onderhoud aan de auto worden uitgevoerd? In dat geval regelt de leasemaatschappij dit. Logischerwijs zitten de brandstofkosten niet bij de prijs van private lease of een auto abonnement inbegrepen.

Tip: auto abonnementen afsluiten bij Autonomer biedt je de mogelijkheid om vooraf het aanbod van verschillende partijen te vergelijken. Kijk hierbij niet uitsluitend naar de prijs voor een auto abonnement, maar bijvoorbeeld ook naar de voorwaarden van een aanbieder. Met welk eigen risico wordt er gerekend?

Voordelen van het private leasen van auto’s

Zoals reeds aangehaald werd, biedt private lease het voordeel dat je vooraf precies weet wat je betaalt. Naast operational lease, de klassieke vorm van private lease, kan ook financial lease een optie zijn. Zeker voor zakelijke afnemers is financial lease interessant. Een nieuwe auto kan hierbij direct aan de balans worden toegevoegd, wat het mogelijk maakt om af te schrijven op het voertuig. Dit betekent dat je per saldo minder belasting betaalt. Een nadeel van private lease is de beperkte flexibiliteit. Zowel in het aantal kilometers dat je jaarlijks kunt rijden binnen het contract, als ook de looptijd daarvan. Een contract tussentijds aanpassen is vaak duur.

Gratis e-book bij Toolshero

Auto abonnement als alternatief voor private lease

In plaats van voor het private leasen van een auto, kan ook een auto abonnement interessant zijn. Een auto abonnement wordt aangeraden, wanneer je slechts tijdelijk een auto nodig hebt. Bij auto abonnementen kunnen auto’s na goedkeuring van je aanvraag soms al binnen 48 uur geleverd worden. Het maakt dat je al snel weer op pad kunt! Een auto abonnement is vaak maandelijks opzegbaar. Door de flexibiliteit waarvan je profiteert, liggen de kosten van deze abonnementen veelal iets hoger dan die van het private leasen van hetzelfde model.

Eenmalig investeren in een nieuwe auto

Tot slot kun je een auto aanschaffen middels een eenmalige investering. Het voordeel hiervan kan zijn dat je over een gelijke termijn minder betaalt dan bij private lease, daar de auto zelf nog restwaarde zal hebben. Nadeel is de onzekerheid die het met zich meebrengt. Denk aan onverwacht hoge kosten voor het onderhoud.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.