Dit maakt een kwalitatief goede koffieautomaat belangrijk op kantoor

Een van de grootste ergernissen van veel kantoormedewerkers: een smaakloze kop koffie uit de koffiemachine. Veel medewerkers starten de dag met een bakkie, nemen er eentje na de lunch en lopen langs de koffieautomaat in het bedrijf voorafgaand aan een belangrijke vergadering. Als werkgever wil je hen verzekeren van een kop koffie die aansluit bij hun wensen. De aankoop of het huren van een kwalitatief goede koffieautomaat draagt hieraan bij.

Het helpt collega’s zich langdurig te concentreren, zorgt voor scherpte en geeft ze energie. Hoe vaak tap je dagelijks zelf een kop koffie bij de koffieautomaat? Een verbetering van het concentratievermogen en energieniveau is niet de enige reden om voor een kop koffie te kiezen. Er zitten nog meer voordelen aan het drinken van zwarte koffie. In dit artikel lees je er meer over.

Onderzoek naar de effecten van zwarte koffie

Eerder deden de Universiteit Wageningen en het UMC Groningen onderzoek naar het effect van zwarte koffie op de gezondheid van de mens. Hierbij bleek dat het heel goed is om dagelijks twee of drie koppen koffie te drinken.

Gratis e-book bij Toolshero

Zo komt het de staat van je nieren ten goede en draagt het bij aan het voorkomen van hart- en vaatziekten. Hierbij wel opmerkend, dat slecht gefilterde koffie juist een nadelig effect kan hebben. Deze koffie is rijk aan cafestol, dat het LDL-cholesterol verhoogt. Het nadeel hiervan is dat het aan bloedvaten blijft plakken, waarmee het risico op een hartaanval of beroerte toeneemt.

Het drinken van meer dan vier koppen koffie op een dag wordt afgeraden.

Combineer een goede koffiemachine met de juiste boon

Kies niet alleen voor een kwalitatief goede koffiemachine van een aanbieder als Coffee Fresh, maar zorg ook voor de juiste koffieboon. Koffiebonen verschillen van smaak. Vaak geldt dat des te donkerder een boon is, des te meer smaak deze ook heeft. Een donkere boon bevat echter minder cafeïne. Dat is het gevolg van het verbranden van deze stof bij het branden van de boon.

In beginsel maakt men onderscheid tussen Arabica en Robusta koffiebonen. Ze verschillen op het gebied van smaak en cafeïnegehalte van elkaar. Zo heeft de Arabica koffieboon een wat aromatische en milde smaak, terwijl de Robusta koffieboon pittig en wat meer bitter is. De Robusta koffieboon bevat daarbij aanmerkelijk meer cafeïne. Wissel periodiek van koffieboon en informeer bij werknemers hoe de smaak hiervan hen bevalt.

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.