De werknemers van de toekomst (PWC)

Door de komst van geautomatiseerde processen veranderen de gevraagde skills die bedrijven zoeken in werknemers. Voor Human Resources is dit een uitdaging, omdat de zakelijke omgeving ongekende risico’s reflecteert.

Inleiding

De snelheid van verandering in de wereld neemt toe en de toekomstige en benodigde skills en functietitels zijn nog onzeker op dit moment. Om te kunnen voorbereiden op de toekomst moeten bedrijven de toekomst begrijpen. Maar het struikelblok is hoe huidige organisaties zich kunnen voorbereiden op de toekomst waarvan nog niemand kan vertellen hoe die eruitziet. Voor werknemers betekent dit dat zij zich moeten bevinden in een continu leerproces om competitief te blijven in de zakelijke markt.

Internationaal onderzoek

PWC heeft vanaf 2007 een onderzoek opgestart, in samenwerking Oxford Business School en hebben een enquête laten invullen door inwonende van China, India, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarbij hebben de respondenten hun kijk naar de toekomstige werkplek uitgedrukt. Als resultaat zijn de gespeculeerde werkomgevingen gecategoriseerd in The Red World, The Blue World, The Green World en The Yellow World.

1. The Red World

In deze wereld zorgt technologie voor snelle innovaties. Er is een strijd tussen bedrijven om producten en diensten te personaliseren. Werknemers met de meest gevraagde skills zullen bloeien en diegene met verouderde skills zullen in een hoek worden gedreven.

2. The Blue World

Deze wereld reflecteert een markt kapitalistisch structuur met geautomatiseerde processen en een aanbod van producten en services van hoge kwaliteit. De menselijke factor speelt een belangrijke rol, maar de vraag zal alleen zijn naar uitzonderlijk gekwalificeerde werknemers. Als resultaat zal er een groot verschil zijn tussen arm en rijk.

3. The Green World

Deze scenario reflecteert een wereld waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Consumenten en werknemers eisen dat organisaties positieve impact moeten hebben in de wereld. Er is veel competitie tussen werkzoekende bij bedrijven met gunstige beloningspakketten.

4. The Yellow World

In The Yellow World staat de mens centraal. Technologie heeft het mogelijk gemaakt om mensen wereldwijd bij elkaar te brengen. Werknemers werken bij bedrijven die zij bewonderen waarbij zij door middel van samenwerkingen innovatie ideeën implementeren. Door technologie werken zijn steeds vaker virtueel waardoor gewoonlijke kantoor dagen worden zeldzamer worden.

Rode draad

De verschillende modellen visualiseren werelden waarvan niemand met zekerheid kan vertellen hoe de wereld eruit zal zien in de toekomst. Het is aan de andere kant vrijwel zeker dat een van deze modellen in enige opzichten wordt gerealiseerd. Om deze reden kunnen de veranderingen niet worden genegeerd door zowel bedrijven als individuen. De organisaties die de potentiële toekomstperspectieven begrijpen kunnen hierop inspelen en vooruit plannen om succes te realiseren.

Meer informatie

Voeg deze link toe aan je website:
<a href=”https://www.toolshero.nl/werknemers-toekomst-pwc”>ToolsHero.nl: De werknemers van de toekomst (PWC)</a>

Deel jouw ideeën!

Deel dit artikel als je denkt dat het interessant is voor anderen. We zijn altijd nieuwsgierig naar wat je verwacht te vinden op het ToolsHero platform. We zouden graag je visie, suggesties of opmerkingen over dit artikel ontvangen. Met praktische en inspirerende korte artikelen willen we onze bezoekers helpen aan nieuwe inzichten voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Interessant artikel?
Geef je waardering of deel het artikel via social media!
[ec_stars_rating]

Tags:

Geef een reactie