Waarom moeten individuele ondernemers en professionals innoveren?

Innovatie en ondernemerschap -ToolsHero

Om de huidige positie op de markt te behouden of om te verbeteren is het belangrijk om te innoveren. Indien dit niet gebeurd is het risico groter dat dat een product of dienst niet meer actueel is, nadat de wensen van potentiële klanten veranderen en een andere aanbieder deze wensen vervuld.

Volgens Ben Tiggelaar is het zo dat als je verwacht dat over een bepaald aantal jaren jouw inkomen zal dalen, dan moet je nu innoveren om de toekomst te balanceren.

Innovatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar het meest belangrijke is productinnovatie. Iedere ondernemer innoveert. Assortimenten van winkeliers worden geanalyseerd en herzien, maar ook de diensten van ondernemers worden continu veranderd.

Ben Tiggelaar is van mening dat kijken naar de toekomst een kritisch hulpmiddel is bij het innovatieproces. Volgens hem hoort leren van anderen bij innoveren. Door te werkmethodes en denkwijzen van experts in verschillende sectoren te analyseren is het mogelijk om creativiteit te stimuleren.

Ben Tiggelaar stelt dat door te kijken naar anderen er worden gewerkt kan worden aan procesinnovatie. Hiermee wordt gerefereerd naar innovatieve ontwikkelingen om de huidige werkmethodes efficiënter te laten verlopen. Het betekent in deze zin ook om kleine innovatieve stappen te realiseren die uiteindelijk het verschil maken.

Het is volgens Ben Tiggelaar ook van belang om te denken aan radicale innovatie. De vraag die zou moeten worden gesteld is: wat zou je doen als je helemaal opnieuw moet beginnen? Dit zou een trigger kunnen zijn om stappen te maken die buiten de verwachtingen van het individu vallen.

  Ontvang gratis ons Toolshero Top 30 modellenboek   

Voeg deze link toe aan je website:
<a href=”https://www.toolshero.nl/trending/waarom-moeten-individuele-ondernemers-en-professionals-innoveren/”>ToolsHero.nl: Waarom moeten individuele ondernemers en professionals innoveren?</a>

Deel jouw ideeën!

Deel dit artikel als je denkt dat het interessant is voor anderen. We zijn altijd nieuwsgierig naar wat je verwacht te vinden op het ToolsHero platform. We zouden graag je visie, suggesties of opmerkingen over dit artikel ontvangen. Met praktische en inspirerende korte artikelen willen we onze bezoekers helpen aan nieuwe inzichten voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 0

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Geef een antwoord