De verwachtingen van kunstmatige intelligentie in 2018 (PWC)

PWC kunstmatige intelligentie in 2018 - ToolsHero

Kunstmatige intelligentie ontwikkeld zich op dit moment razendsnel. Er kan nog niemand vaststellen hoe de wereld zal uitpakken in de volgende jaren, maar er kan wel worden gespeculeerd wat de trends zijn met betrekking tot kunstmatige intelligentie. Dit zijn volgens PWC de trends in 2018.

1. Kunstmatige intelligentie zal eerst een impact hebben op werkgevers

Er gaan geruchten rond dat robots en slimme techniek veel banen zullen overnemen. Dit is waar, maar oude banen zullen vervangen worden door nieuwe banen. Het voordeel van kunstmatige intelligentie is dat werknemers met deze hulp efficiënter kunnen werken. Dit zal als resultaat de economie een boost geven, maar de banen waarin herhaal processen voorkomen zullen veranderen of volledig worden geëlimineerd.

In 2018 zullen bedrijven erkennen dat er technologische transformaties geïmplementeerd zullen moeten worden. Kunstmatige intelligentie zal zo moeten worden geprogrammeerd dat het exact weet wat er gedaan moet worden met de bedrijfsresultaten en wanneer specifieke beslissingen genomen moeten worden.

2. Kunstmatige intelligentie zal komen en zal gaan werken

Stel je voor dat er geen ongelukken gebeuren op autowegen en robot doctoren die individuen diagnosticeren binnen milliseconden. Dit soort innovaties zijn al onderweg maar komen nog niet in 2018. In 2018 zal kunstmatige intelligentie waarde creëren door oude technologieën te automatiseren of door trends te identificeren in historische data. Deze veranderingen zijn al geïmplementeerd in bedrijven zoals Salesforce en SAP. De technologie blijft zich ontwikkelingen en breid zich uit in verschillende industrieën waarbij functies waarin veel tijd wordt besteed aan bijvoorbeeld betalingen of het analyseren van contracten worden geautomatiseerd.

3. Kunstmatige intelligentie zal helpen om antwoorden te vinden in Big data

Veel bedrijven hebben nog weinig marginale waarde ervaren van Big Data. De publieke sector heeft er dit moment het meest profijt van hoewel er door experts werd gedacht dat er meer met deze data gedaan kon worden. Bedrijven ervaren meer uitdagingen nu kunstmatige intelligentie praktischer wordt. De juiste vragen worden nu gesteld zoals: hoe kunnen bedrijfsprocessen daadwerkelijk efficiënter vloeien? Om deze vraag te beantwoorden moet kunstmatige intelligentie gevoed worden met gestandaardiseerde data, maar de meerderheid van experts geven al aan dat door de komst van kunstmatige intelligentie het gebruik van Big data verbeterd zal worden.

4. Functionele specialisten zullen onmisbaar zijn tussen de talenten

Kunstmatige intelligentie specialiseert zich in verschillende gebieden maar dit vraagt kennis en competenties waar data wetenschappers en kunstmatige intelligentie specialisten gebrek aan hebben. Wanneer er bijvoorbeeld een applicatie gemaakt moet worden om managementondersteuning te bieden dan zijn economisten en handelaren onmisbaar in dit proces. Doordat kunstmatige intelligentie steeds gebruiksvriendelijker wordt zullen de toekomstige functionele specialisten technische basiskennis moeten hebben datawetenschap, data visualisatie en hoe kunstmatige intelligentie denkt.

5. Cyberaanvallen en cyberbescherming zullen toenemen

In de tijd dat kunstmatige intelligentie zal ontwikkelingen zullen cyberaanvallen toenemen. Door machine learning en deep learning kan kunstmatige intelligentie patronen identificeren en gebaseerd op het gedrag van individuen gepersonaliseerde tweets of e-mails sturen. Dit soort malware en ransomware leert terwijl het zich verspreid en vergoot het risico op cyberaanvallen. Maar door gebruik te maken van nieuwe cyberbeveiliging technieken en de beschikbaarheid van veel data kan kunstmatige intelligentie ook cybergevaren detecteren en analyseren om de kans op cyberaanvallen te elimineren. Hoe meer bedrijfsgegevens kunstmatige intelligentie bezit des te kleiner de kans op cyberaanvallen.

6. Transparant zijn in hoe kunstmatige intelligentie werkt zal eerste prioriteit zijn

Kunstmatige intelligentie is slim maar is afhankelijk van het menselijke brein. In het verleden moesten spelcomputers worden geprogrammeerd met behulp van historische data. Op dit moment worden deze computers geprogrammeerd met de regels van het spel waarna de computer zelf uitzoekt om de beste speler te verslaan. Dit visualiseert dat kunstmatige intelligentie gebonden is aan regels en grenzen die door mensen worden geprogrammeerd. Als resultaat zal het gevaar dat kunstmatige intelligentie onlogische beslissingen maakt gemitigeerd worden. Voor investeerders is dit belangrijk, omdat zij niet zullen investeren in kunstmatige intelligentie als er geen bewijzen zijn van hoe kunstmatige intelligentie beslissingen maakt. Wie weet wat de toekomst ons brengt op dit vlak.

Meer informatie

Voeg deze link toe aan je website:
<a href=”https://www.toolshero.nl/trending/verwachtingen-kunstmatige-intelligentie-2018-pwc/”>ToolsHero.nl: De verwachtingen van kunstmatige intelligentie in 2018 (PWC)</a>

Deel jouw ideeën!

Deel dit artikel als je denkt dat het interessant is voor anderen. We zijn altijd nieuwsgierig naar wat je verwacht te vinden op het ToolsHero platform. We zouden graag je visie, suggesties of opmerkingen over dit artikel ontvangen. Met praktische en inspirerende korte artikelen willen we onze bezoekers helpen aan nieuwe inzichten voor persoonlijk en zakelijk gebruik.
Interessant artikel?
Geef je waardering of deel het artikel via social media!
[ec_stars_rating]

Tags:

Geef een antwoord