Het leiderschap van de toekomst

Het leiderschap van de toekomst - ToolsHero

Leiderschap is veranderd ten opzichte van vroeger. De snelle komst van innovaties in de werkomgeving resulteert in hogere eisen voor de toekomstige werknemers. Om deze reden worden volgens Itamar Sharon, Adviseur en trainer bij Happy Holics, management en leiderschap belangrijkere onderwerpen dan ooit van te tevoren.

Management rollen zijn veranderd van personen met het meeste vakkennis naar personen die ervoor zorgen dat de werknemers over de juiste competenties beschikken, of zich daarin ontwikkelen. De werknemers van de toekomst zijn millennials en deze groep heeft baat bij de betekenis in haar of zijn werkzaamheden. Voor een toekomstige manager betekent dit dat interpersoonlijke kennis crucialer wordt dan inhoudelijke vakkennis.

Volgens Ben Kuiken, oprichter van www.nieuworganiseren.nu, worden bedrijven geautomatiseerd om operationele kosten te elimineren. Zelfs in deze scenario zullen de werknemers moeten worden gemotiveerd door middel van een persoonlijke invulling van het werk in correlatie met het doel van de organisatie. De missie en visie van de organisatie spelen daarom een cruciale rol in het engagement van de werknemers, omdat zij het doel van het bedrijf proberen te realiseren.

Lynda Gratton, management professor van London Business School, stelt dat over 5 jaar innovaties op het gebied van technologie invloed hebben op het management. De rol van een manager wordt onduidelijker door geautomatiseerde processen, hoewel er een duidelijk beeld vormt van een verandering tussen de relaties met managers en werknemers. Volgens de Transactionele Analyse (TA) van Eric Berne, wordt de relatie op de toekomstige werkvloer benadrukt op het gedrag en communicatie tussen volwassene en volwassene.

Technologie creëert globalisatie waarbij de toekomstige werkomgeving virtuele werknemers zal aantrekken met verschillende achtergronden. Tegelijkertijd vormt dit een risico, omdat de vraag is hoe managers virtuele teams kunnen aansturen en laten samenwerken. Voor de toekomstige managers zijn interpersoonlijke competenties een cruciale bekwaamheid.

Door verschillende innovaties zal de perceptie van management moeten worden gezien als kunst. Waarbij sommige bedrijven een mechanistisch bedrijfsstructuur zullen toepassen, zullen andere ondernemingen een organisch bedrijfsstructuur toepassen. De toekomstige leider hoort met deze verschillen om te kunnen gaan.

 

Wil je onbeperkte en advertentievrije toegang?   

Meer informatie

Voeg deze link toe aan je website:
<a href=”https://www.toolshero.nl/trending/het-leiderschap-van-de-toekomst/”>ToolsHero.nl: Het leiderschap van de toekomst</a>

Deel jouw ideeën!

Deel dit artikel als je denkt dat het interessant is voor anderen. We zijn altijd nieuwsgierig naar wat je verwacht te vinden op het ToolsHero platform. We zouden graag je visie, suggesties of opmerkingen over dit artikel ontvangen. Met praktische en inspirerende korte artikelen willen we onze bezoekers helpen aan nieuwe inzichten voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Interessant artikel?
Geef je waardering of deel het artikel via social media!

[ec_stars_rating]

Word lid en ontvang onbeperkt toegang

Als lid heb je onbeperkt toegang tot alle artikelen (1000+), templates en meer!

Geef een antwoord