Tests

ToolsHero biedt een zeer uitgebreid aanbod van diverse tests aan op het gebied van gedrag, intelligentie, motivatie, vaardigheden en meer.

Bekende professionele tests

Enkele bekende voorbeelden van onze beschikbare tests zijn de mbti test / myers briggs test, persoonlijkheidstest, Big Five en Belbin test. Deze professionele tests en assessments kunnen je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, carrière keuze of andere gewenste inzichten over jezelf, een individu of groep.

Test leveranciers

Het zijn allemaal relevante professionele testen voor HR en Management die door diverse testleveranciers zoals Cubiks, PAPI 3, HRM Force, PiCompany online worden geleverd via ons ToolsHero platform.

Advies en ondersteuning

Onafhankelijk advies over het gebruik van geschikte vragenlijsten onder andere omtrent persoonlijkheid, gedrag, intelligentie en motivatie is ook mogelijk na bestelling van een specifieke test. Onze partner HRM Force helpt u graag hierbij.

Reflector Big Five Leadership

€ 135,00

direct aanmelden (aanmelden gaat via de site van Q-Assessments)

Reflector Big Five Leadership
Reflector Big Five Leadership

Welke leiderschapsrollen passen goed en welke passen minder goed bij iemand? Hoeveel energie kost het om een bepaalde rol te ontwikkelen? En welke persoonlijkheidskenmerken liggen ten grondslag aan iemands leiderschapsprofiel? Bij dergelijke vragen kan de Reflector Big Five Leadership helpen. Reflector Big Five Leadership laat zien hoeveel aanleg iemand heeft om werkgedrag dat past bij een specifieke leiderschapsrol, te ontwikkelen en langdurig vast te houden. Hiermee geeft het instrument mede inzicht in hoeverre een leidinggevende functie bij iemand past.

Persoonlijkheid als basis voor succes
Of iemand met succes bepaalde leiderschapsrollen kan laten zien, is in hoge mate afhankelijk van iemands persoonlijkheid. Hoe beter iemands persoonskenmerken aansluiten bij een bepaalde leiderschapsrol, hoe gemakkelijker iemand het gedrag zal laten zien dat belangrijk is voor deze rol. De Reflector Big Five Leadership is gebaseerd op het succesvolle instrument Reflector Big Five Personality. Dit instrument is zeer effectief en betrouwbaar, met een hoge voorspellende waarde.

Acht leiderschapsrollen
De Reflector Big Five Leadership onderscheidt acht leiderschapsrollen, gebaseerd op de welbekende en bewezen principes van Quinn:
• Vernieuwer
Kenmerkend voor de Vernieuwer is een sterke gerichtheid op het genereren van nieuwe ideeën. Het kernwoord van de Vernieuwer is ‘innovatie’.
• Netwerker
De Netwerker vertegenwoordigt de afdeling/organisatie naar buiten toe en onderhoudt vaak actief een groot netwerk. Het kernwoord van de Netwerker is ‘mogelijkheden’.
• Producent
De Producent is een echte doener. Deze leider gaat snel en voortvarend te werk, richt zich op duidelijke taken en streeft concrete resultaten na. Het kernwoord van de Producent is ‘resultaat’.
• Koersbepaler
Typerend voor de Koersbepaler is de gerichtheid op het stellen van doelen en het uitstippelen van een koers. Het kernwoord van deze leider is ‘richting’.
• Coördinator
De Coördinator is iemand die planning en structuur aanbrengt, taken en middelen toewijst en de voortgang bewaakt. Het kernwoord van de Coördinator is ‘regelen’.
• Monitor
De Monitor is te typeren als iemand die zaken zorgvuldig analyseert, registreert en rapporteert. Het kernwoord van de Monitor is ‘informatie’.
• Teambouwer
De Teambouwer stelt kaders voor samenwerking vast en schenkt aandacht aan het groepsproces. Het kernwoord van de Teambouwer is ‘samenwerking’.
• Coach
Bij de Coach ligt de nadruk op coaching, begeleiding en ontwikkeling van medewerkers. Het kernwoord van de Coach is ‘begeleiding’.

Heldere rapportage
Reflector Big Five Leadership kan online worden aangevraagd. De deelnemer ontvangt een e-mail met een link naar een vragenlijst. Na invulling wordt de rapportage direct online verstuurd. De rapportage bestaat uit twee onderdelen: de rapportage leiderschapsrollen, waarin de deelnemer wordt vergeleken met een extra normgroep van managers, en de onderliggende persoonlijkheidsrapportage, waarin onder meer de ontwikkelbaarheid van een rol wordt weergegeven.

Voorbeeldrapportage Reflector Big Five Leadership