Home Effectiviteit

Effectiviteit

Effectiviteit is de bekwaamheid voor het produceren van een gewenst resultaat waarin doelen worden behaald of gesignaleerde problemen worden opgelost.

In tegenstelling tot efficiëntie, wordt effectiviteit bepaald zonder te kijken naar de kosten en het doen van het juiste. Peter Drucker beschreef in zijn boek The Effective Executive (2006) dat effectiviteit kan en vooral moet worden geleerd.

Kijkend vanuit een bedrijfs en management perspectief is deze competentie erg belangrijk omdat dit het succes, de flexibiliteit en de aanpasbaarheid van een onderneming bepaald. Het kan moeilijk te meten zijn, maar we spreken van effectiviteit wanneer de vastgestelde doelen binnen een toegezegde periode worden behaald. Het is belangrijk om werknemers hierin te motiveren en om een duidelijke beeld te krijgen van hun manier van werken.

Wat zijn de meest bekende en gebruikte modellen en methoden? Wat zijn hun succesverhalen en praktische tips wanneer je deze toepast? Deze artikelen gaan over alle krachtige theorieën en methoden die jou helpen je doel te bereiken of het leren te begrijpen wat de aspecten hiervan zijn.

Business Model You

Waardevolle eenvoud - toolshero

Waardevolle Eenvoud

4MAT model - ToolsHero

4MAT model

LAATSTE ARTIKELEN

Retail management - toolshero

Retail management

Relatiemarketing - toolshero

Relatiemarketing

Elon Musk - toolshero

Elon Musk

MIS NIKS MEER MET EEN LIKE

Altijd op de hoogte van onze laatste handige en praktische artikelen? “Like” ons om deze via je tijdlijn te ontvangen en mis niks!