Zo creëer je een veilige en fijne werkomgeving op kantoor

Je kantoor is een ruimte waar je het liefst zo productief mogelijk bent. Maar het is ook wenselijk dat de ruimte inspirerend is, een plek waar je graag komt, je je veilig voelt en de sfeer fijn is. De mensen en werknemers die je in dienst hebt of waar je mee samenwerkt spelen natuurlijk een grote rol. Maar met het interieur en de indeling kan je een hoop beïnvloeden. Van ontspannende loungebanken en veel groen tot ergonomische stoelen en een veilige lockerkast. Hier zijn vier manieren om een fijne werkplek te creëren.

Een ontspannen hoek

Productief zijn heeft ook te maken met rust die je neemt. Om de hele dag productief te blijven is ontspanning heel belangrijk. Daarom is het handig om een ruimte of een gedeelte van je kantoor speciaal voor ontspanning in te richten. Denk aan een hoek met een comfortabele loungebank of zitzakken, een boekenkast met interessante boeken en misschien een tafeltennistafel of tafelvoetbaltafel. Hier kun je even pauzeren met een boek of actief ontspannen tijdens een spelletje met collega’s. Na een korte pauze kun je weer fris en gefocust aan het werk.

Een veilige plek

Zorg voor een kantoor waar mensen zich op hun gemak en veilig voelen. Dit doe je door bijvoorbeeld te zorgen voor genoeg kasten en lockers waar werknemers en jijzelf privébezittingen goed kunnen opbergen. Zo kan iedereen naar eigen wens zijn of haar spullen kwijt achter slot en grendel. Denk ook aan de veiligheid van het pand. Wil je werken met toegangspasjes en codes of met sleutels? En wil je in iedere ruimte camera’s installeren of alleen bij de ingang? Zorg er ook voor dat er regelmatig veiligheidscontroles worden uitgevoerd om er voor te waken dat iedereen weet wat te doen in gevallen van nood.

Gratis e-book bij Toolshero

Een huiselijke sfeer

Een werkplek voelt prettiger aan als je er een persoonlijke touch aan geeft. Plaats fotolijstjes en persoonlijke spulletjes op je bureau, zet een leuk souvenir neer of breng je favoriete plant mee. Deze persoonlijke items maken je werkplek huiselijker en kunnen je humeur en daardoor productiviteit positief beïnvloeden. Vraag dit je werknemers- en partners ook te doen. Veel groen in de omgeving zorgt ook voor een huiselijke sfeer, zeker gecombineerd met kleurrijke potten. Ze verbeteren ook de luchtkwaliteit en verminderen stress. Is dat even mooi meegenomen.

Een goede houding

Je bent lekker aan het werk, maar na een tijdje krijg je ontzettend last van je nek. Of je krijgt een zeurende pijn in je onderrug. Niets is vervelender dan afgeleid te worden door lichamelijke klachten tijdens het werken. Wanneer er genoeg budget voor is, zorg er dan voor dat iedereen werkt aan ergonomisch meubilair. Een bureau dat in hoogte versteld kan worden, en stoelen die precies aangepast kunnen worden naar lengte en houding van de gebruiker. Hierdoor blijf je langer productief en voorkom je klachten en veel fysiobezoekjes.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.