De perfecte zakelijke auto: welke past bij jouw bedrijf?

De perfecte zakelijke auto: welke past bij jouw bedrijf? - Toolshero

Je weet het als geen ander. Als ondernemer is een auto meer dan alleen een vervoersmiddel. Het is een visitekaartje, een werkpaard en soms zelfs een mobiele werkplek. Maar welke auto past het beste bij jouw bedrijf? Wat de beste keuze is, hangt onder meer af van:

  • Je branche
  • Je budget
  • Je persoonlijke voorkeuren

Een loodgieter heeft bijvoorbeeld baat bij een ruime bestelbus. Een consultant rijdt dan weer liever in een representatieve sedan. Denk dus goed na over wat je nodig hebt: comfort, laadruimte, zuinigheid of misschien een combinatie van alles? We maken je in deze blog erg graag wegwijs met een aantal slimme tips.

Elektrisch, hybride of toch benzine / diesel?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. En dat geldt ook voor ondernemers. Elektrische en hybride auto’s winnen terrein. Zeker nu er vandaag de dag fiscale voordelen aan verbonden zijn. Een volledig elektrische auto is voordelig in onderhoud en bespaart brandstofkosten. Let er wel op dat het een beperkte actieradius heeft. Ook ben je afhankelijk van laadpunten. Rij je lange afstanden en heb je weinig tijd om op te laden? Dan is een hybride of zuinige diesel misschien een betere keuze. Kijk ook naar subsidieregelingen en belastingvoordelen, want die kunnen je keuze flink beïnvloeden. Door alle opties een keer goed op een rijtje te zetten, kun je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor je eigen bedrijf.

Kopen, leasen of delen?

Niet iedere ondernemer hoeft direct een auto te kopen. Leasen biedt flexibiliteit zonder een grote investering vooraf. Ook kan autodelen handig zijn als je maar af en toe een auto nodig hebt. Financial lease kan aantrekkelijk zijn als je de auto uiteindelijk in bezit wilt hebben. Operational lease is dan weer ideaal voor bedrijven die geen omkijken willen hebben naar onderhoud en verzekering. Kortom: denk goed na over hoe vaak je de auto gebruikt en welk kostenplaatje het beste bij je onderneming past. Hierdoor ga je erg gericht aan de slag met het uitzoeken van de beste zakelijke auto.

Vergeet je zakelijke autoverzekering niet

Een zakelijke auto moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Kies je voor een zakelijke autoverzekering – zoals een zakelijke autoverzekering van Univé? Dit is vaak net iets anders dan een particuliere verzekering. Je kunt kiezen uit:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid)
  • WA+ (beperkt casco)
  • Allrisk

Wat de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van hoeveel risico je zelf wilt dragen. Rij je veel kilometers? Of vervoer je op een gemiddelde werkdag dure spullen? Dan is een uitgebreidere dekking slim. Let ook op zaken als inzittendenverzekering en rechtsbijstand. Vergeet niet verschillende aanbieders te vergelijken, want de premies kunnen flink verschillen.

Comfort en technologie: wat is echt nodig?

Tegenwoordig zit een auto vol technologische snufjes, maar heb je die allemaal echt nodig? Automatische rijhulpsystemen, adaptive cruise control en een uitgebreid infotainmentsysteem kunnen het rijden aangenamer maken, maar ze drijven ook de kosten op. Bepaal wat voor jou en je bedrijf essentieel is. Werk je veel onderweg? Dan is een goede handsfree-set en navigatiesysteem onmisbaar. Rij je voornamelijk korte afstanden? Dan is een basisuitvoering misschien al voldoende.

Denk aan de toekomst van je eigen bedrijf

Een zakelijke auto koop je niet voor een paar maanden, dus kijk ook naar de toekomst. Hoe zit het met de restwaarde? Zijn er nieuwe milieuregels op komst die jouw auto minder aantrekkelijk maken? En past de auto ook over een paar jaar nog bij je bedrijf? Door vooruit te denken en niet alleen te focussen op de prijs van vandaag, zorg je ervoor dat je een slimme investering doet waar je lang plezier van hebt.

NLP College

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.