Werken in de zorg? 4 leuke beroepen!

Werk je graag met mensen en ben je een sociaal persoon? Heb je al een diploma? Kijk dan eens naar vacatures in een stad waar je zou willen werken. De coronacrisis heeft ons laten zien hoe hard we de zorgsector nodig hebben. Deze sector is groot en biedt stabiele toekomstperspectieven. In Nederland werken meer dan een miljoen mensen in de zorg. Hoewel technologie zoals computers en robots steeds meer taken overnemen, blijft persoonlijk contact onmisbaar in de zorg. We hebben daarom goed risicomanagement in de zorg nodig en vooral goed geschoold personeel. Daardoor is deze sector minder gevoelig voor automatisering. In dit artikel ontdek je meer over de verschillende beroepen in de zorg.

Verzorgende IG

Het beroep van een verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) is op dit moment erg moeilijk te vervullen in de zorgsector. Er zijn veel vacatures voor verzorgende IG die nog niet zijn ingevuld. Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van mensen die extra hulp nodig hebben. Je bent het vaste aanspreekpunt voor familieleden en mantelzorgers. Taken zoals het helpen bij dagelijkse activiteiten zoals wassen en aankleden en het verzorgen van wonden horen bij de verschillende taken van een verzorgende IG.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige zorg je op veel manieren voor je patiënten. Naast helpen met dagelijkse dingen zoals wassen en aankleden, draag je ook bij aan hun herstel en het verbeteren van hun gezondheid. Je kunt werken in uiteenlopende omgevingen, zoals zorginstellingen voor mensen met een beperking of in revalidatiecentra. Bovendien kun je je specialiseren in specifieke gebieden van de verpleegkunde, waarbij je bijvoorbeeld moet werken met kwaliteitszorgsystemen om de kwaliteit van de zorg te bewaken. Als je net je diploma hebt behaald en op zoek bent naar een baan, is het een goed idee om de vacatures in jouw omgeving te bekijken.

Gratis e-book bij Toolshero

Voedingsassistent

Voedingsassistenten en servicemedewerkers zijn erg belangrijk in het ziekenhuis. Ze zijn vriendelijk en zorgen op een creatieve en gezonde manier voor het eten en drinken. Samen met andere collega’s zorgen ze ervoor dat het eten aan de wensen van de patiënten voldoet. Naast het verzorgen van het eten, kunnen ze ook andere taken hebben, zoals schoonmaken en zorgen voor het welzijn van de patiënten.

Huisarts

Een huisarts is heel belangrijk in de gezondheidszorg. Mensen gaan als eerste naar de huisarts als ze problemen hebben met hun gezondheid. De huisarts praat met de patiënt om te weten wat er aan de hand is, doet onderzoek en geeft advies of behandeling. Dit gebeurt vrijwel altijd in de dokterspraktijk in je gemeente. De huisarts mag ook medicijnen voorschrijven. Bij de huisarts kun je dus gewoon terecht als je wilt weten hoe je klachten kunt voorkomen of kunt verminderen. Ook als je langdurig ziek bent en hulp of advies nodig hebt, of voor kleine behandelingen, moet je bij de huisarts zijn. De huisarts kijkt wat je nodig hebt en stuurt je door naar een specialist als dat nodig is. Er zijn dus enorm veel verschillende beroepen in de zorg en dit waren er enkele. We hebben mensen in de zorg hard nodig, dus solliciteer vandaag nog op een baan. Welke baan kies jij?

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.