Tweedehands kantoormeubelen: dit is waarom je ze moet hebben!

Ben je momenteel bezig met het inrichten of vernieuwen van je kantoorruimte? In dat geval wil je natuurlijk kwalitatieve en ergonomische meubels. Je denkt misschien niet meteen aan tweedehands kantoormeubelen van KSB Kantoormeubelen, maar deze zijn zeker het overwegen waard. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Geld besparen

Een groot voordeel van tweedehands kantoormeubelen zijn de scherpe prijzen. Omdat deze meubelen vaak in grote hoeveelheden worden opgekocht, is er een ruime voorraad beschikbaar en dat maakt de prijzen aantrekkelijk. Zo kun je je kantoor voordelig inrichten met gebruikte meubelen en dat zal ongetwijfeld goedkoper zijn dan nieuwe meubelen kopen. Bovendien vind je bij tweedehands meubelen vaak ook bekende en betrouwbare merken. Op basis van onze ervaringen tot nu toe kunnen we wel een schatting maken van de besparingen. Meestal betaal je ongeveer de helft van de originele prijs voor bijvoorbeeld tweedehands bureaus. Sommige producten verliezen sneller aan waarde dan andere. Als je al die kleine besparingen optelt, bespaar je een heleboel geld.

Een unieke uitstraling

Tweedehands meubels zijn ook perfect om je kantoor een unieke sfeer te geven. Je hebt de keuze uit een breed assortiment stijlen. Denk aan klassiek, maar ook modern. Op die manier kun je een kantooromgeving creëren die echt past bij je bedrijf. Bovendien dragen tweedehands meubels bij aan een betere en positievere bedrijfscultuur. Ze voegen karakter toe aan je werkplek en als je het goed doet maakt dat het voor werknemers aangenamer en productiever om daar te zijn.

Gratis e-book bij Toolshero

Het is duurzaam

Het produceren van nieuwe meubels vereist veel grondstoffen en energie. Wanneer bedrijven kiezen voor tweedehands kantoormeubilair, helpen ze de vraag naar nieuwe producten te verminderen. Dit verlaagt de CO2-uitstoot en ondersteunt een circulaire economie waarin we producten zo lang mogelijk gebruiken. Door tweedehands meubels te kopen, verminderd een bedrijf direct de hoeveelheid afval. Het hergebruiken van meubels voorkomt dat ze op de vuilstort terechtkomen, waardoor de ecologische belasting van afvalverwerking afneemt.

Refurbished

Naast ‘gebruikt’ en ’tweedehands’, hoor je ook vaak de term ‘refurbished’ in verband met duurzaamheid. Wat betekent refurbished? Net als tweedehands zijn refurbished producten eerder gebruikt, maar ze worden eerst opgeknapt voordat ze weer verkocht worden. Dit betekent dat ze grondig worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Refurbished wordt vaak gebruikt voor elektronische apparaten zoals telefoons of laptops, maar het kan ook gelden voor andere producten. Er is een breed assortiment van refurbished kantoormeubilair, van bureaustoelen tot zit-sta bureaus. Het is goed om te weten dat zowel tweedehands als refurbished meubelen nog steeds van goede kwaliteit kunnen zijn. Misschien denk je dat gebruikte producten minder mooi of goed zijn, maar ze worden zorgvuldig hersteld waar nodig. Toch wordt al het kantoormeubilair grondig nagekeken en zo nodig vernieuwd. Bovendien slijten meubels niet snel, dus je kunt nog lang van hun goede kwaliteit genieten.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.