Tips om je competenties te verbeteren als manager

Als manager wil je altijd je beste beentje voorzetten en jezelf als mens verbeteren. Pak hierbij ook zeker je competenties aan. Weet je niet goed hoe je dit moet doen? Wees dan niet getreurd, want in deze blog vertellen we je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Bedenk wat je nu al goed doet

De eerste tip die we je mee willen geven, is om te bedenken welke competenties al goed genoeg zijn. Veel mensen willen 100% goed zijn in iets, terwijl 80% competentie al ruim voldoende is om ergens aan te voldoen. Richt je juist op zaken waar de meeste verbetering mogelijk is. Hierdoor zul je het hardst groeien als manager en sneller resultaten maken in je dagelijkse leven op kantoor.

Ga op zoek naar feedback

Feedback krijgen is essentieel als je je competenties wilt verbeteren. Aan wie je feedback het beste kunt vragen? Denk dan met name aan je collega’s, je baas of zelfs je teamleden. Vind je het lastig om kritiek aan te horen? Knoop dan goed in je oren dat dit alleen positief bedoeld is. Hierbij heb je meerdere opties qua manieren waarop je feedback kunt ontvangen, van expliciet in het openbaar tot volledig anoniem via bijvoorbeeld een enquête.

Gratis e-book bij Toolshero

Werk aan je communicatie

Een goede communicatieve vaardigheid is een van de belangrijkste eigenschappen die je als manager kunt hebben. Begin met het helder en direct overbrengen van je ideeën. Meestal is snel opschrijven wat je te zeggen hebt hierbij behulpzaam. Werk ook aan je luistervaardigheden, want zo krijg je makkelijker je team en klanten mee met je plan van aanpak. Probeer ook regelmatig open vragen te stellen. Waarom dit belangrijk is? Hiermee laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent in de input van je team.

Probeer aan je creativiteit te werken

Probeer verder ook aan je creativiteit te werken. Waarom je dit moet doen?Creativiteit is nou eenmaal een waardevolle vaardigheid voor managers, met name als een bedrijf ergens vastloopt. Het helpt je probleemoplossend vermogen te verbeteren en nieuwe, innovatieve ideeën te genereren. Begin klein door dagelijks tijd te nemen voor creatieve activiteiten, zoals tekenen, brainstormen of een nieuw boek lezen. Maak ook gebruik van je team door creatieve sessies te organiseren waarin iedereen vrijuit ideeën kan delen, zonder oordeel.

Ga aan de slag met je leiderschapsvaardigheden

Ga tot slot aan de slag met je leiderschapsvaardigheden. Hoe je dit doet? Het begint met het goed kennen van jezelf en je eigen sterke en zwakke punten. Vraag vervolgens aan andere leiders hoe zij bepaalde aspecten van hun leiderschapsvaardigheden hebben verbeterd. Probeer ook actief te werken aan die vaardigheden. Stel duidelijke doelen, wees een voorbeeld voor anderen en toon altijd respect en empathie.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.