Persoonlijke ontwikkeling draait primair om bewustwording

Je wilt een specifiek doel behalen, maar je blijft hangen in dezelfde patronen? Dit is een voor veel mensen herkenbare situatie, waarbij alles draait om inzicht en bewustwording. Het is de kunst om je bestaande denkbeelden zodanig te wijzigen, dat ze je niet meer in de weg staan bij het bereiken van het door jou gestelde doel.

De juiste afstemming

Wanneer we het hebben over persoonlijke ontwikkeling, bestaat dat feitelijk uit drie elementen. Op de eerste plaats: wie ben je? Wees je bewust van wie je bent, over welke talenten je beschikt en wat jouw normen en waarden zijn. De volgende stap is: welke capaciteiten heb je in huis en hoe benut je die zou goed mogelijk? Tenslotte bekijk je: wat wil je bereiken? En in hoeverre is dat op reële wijze af te stemmen op de eerste twee elementen?

Coachen en gecoacht worden

Niet iedereen komt uit zichzelf tot het juiste inzicht dat nodig is om persoonlijke groei te kunnen realiseren. Je kunt een coach inschakelen om jou tot bepaalde inzichten te brengen. Een goede coach is in staat om op een andere manier naar jouw situatie te kijken dan je zelf doet. Hij kan je nieuwe inzichten verschaffen, die je vooruit helpen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een opleiding tot zelfstandig coach bij NONONS te gaan volgen. Op die manier leer je de fijne kneepjes van het coachen en dat is zeer waardevol, zowel voor jezelf als voor het begeleiden van anderen.

Gratis e-book bij Toolshero

Effectiviteit vergroten

Vaak komt de effectiviteit die we wensen niet overeen met de realiteit. Er zijn allerlei barrières die effectief handelen in de weg staan. Wanneer je in staat bent om inzicht te krijgen in deze barrières en manieren kunt bedenken om ze weg te nemen, ben je in staat om jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten. Het helpt als je dit met een expert bespreekt. Het kan net dat laatste duwtje geven om nog eens heel nadrukkelijk te laten bevestigen wat je eigenlijk allang wist, maar waar je nog niet naar handelde.

Zelfinzicht is de basis

Men zegt wel eens dat mensen die de geschiedenis niet kennen, nooit een goede toekomst zullen hebben. Je zou dit kunnen koppelen aan het begrip zelfinzicht. Reflecteren op jezelf vormt de basis voor je toekomstige handelen. Waar sta je nu, hoe ben je daar gekomen en wat heb je nu nodig?

Patrick Koster
Article by:

Patrick Koster

LEQUAL is een creatief linkbuilding bureau en zet zich in voor de organische vindbaarheid van websites. Met ons team aan ervaren specialisten focussen wij ons dagelijks op diverse linkbuilding technieken om de autoriteit van domeinen te optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Creative Linkbuilding, Media Buying en Digital PR. Op deze manier weten wij topposities te behalen voor onze (inter)nationale opdrachtgevers binnen het zoekverkeer van Google, zowel in het binnen- als buitenland. Het resultaat? Meer verkeer naar hun websites en een langdurige groei van hun domeinen.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden tot adverteren op Toolshero.

Reacties zijn gesloten.