Originele relatiegeschenk ideeën

Het vinden van een origineel relatiegeschenk is in sommige gevallen moeilijk. Je hebt bepaalde doelen die je ermee wilt bereiken. Zo kan het zijn dat je een relatiegeschenk uitdeelt als bedankje voor je relaties of medewerkers, maar het kan ook gegeven worden voor het binnenhalen van nieuwe klanten. We gaan je wat originele ideeën geven.

Een persoonlijk cadeau

Er zit een verschil tussen relatiegeschenken die je uitdeelt aan medewerkers of relaties en die je uitdeelt voor nieuwe klanten. Voor nieuwe klanten kies je sneller voor een algemeen cadeau, maar voor je medewerkers en relaties is het nog leuker om er een persoonlijke twist aan te geven. Veel cadeaus zijn makkelijk te personaliseren. Een drinkfles met een logo van je bedrijf, maar ook met de naam van de persoon is meteen een stuk leuker om te geven en ook om te krijgen. Dit kun je ook toepassen op andere items zoals een notitieboek en pennen, maar ook kleinere cadeaus zoals een persoonlijke wikkel om een chocoladereep. Dit en meer opties kun je vinden bij Greengiving.

Groeipapier

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar groeipapier is een product dat steeds meer populariteit begint te krijgen. Het is papier dat zaadjes bevat, waardoor je het na gebruik kunt begraven in aarde en hier zullen bloemetjes uit groeien! Dit is natuurlijk een mooi verhaal en een verrassende manier om je boodschap te verspreiden. Je kunt dit groeipapier bedrukken met je eigen boodschap en op die manier gebruiken voor je flyers of zelfs je visitekaartjes. Ook een leuk idee om je kerstkaarten op groeipapier te drukken. Deze kunnen dan later geplant worden en als ze dan in het voorjaar de bloemen zien, zullen ze nog eens aan je denken.

Gratis e-book bij Toolshero

Katoenen tassen

Een origineel cadeau wat tegenwoordig erg hip is, zijn mooie katoenen tassen. Je kunt hier mooi op inspelen als bedrijf door tassen te bedrukken met je logo of een leuke quote of slogan. Het is ook een nuttig cadeau wat snel vaker gebruikt zal gaan worden. Je verspreid je boodschap en omdat het vaker gebruikt wordt, is het ook een manier van gratis reclame maken. Zo’n katoenen tas is natuurlijk ook een perfect soort welkomstcadeau voor nieuwe klanten of om nieuwe klanten binnen te halen. Ook kun je met katoenen tassen meteen een goed, duurzaam statement maken. Kies voor fairtrade katoenen tassen en je bent verzekerd van eerlijke en duurzame tassen. Aan de binnenzijde van de tas zit vaak een label dat het fairtrade is. Zo straal je meteen uit dat je bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid, wat weer goed is voor je bedrijfsimago. Dit zal veel mensen aanspreken en nieuwe klanten op kunnen leveren. Zeker een goede keuze als relatiegeschenk dus!

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Geef een reactie