Handige tools voor startende ondernemers

Als startende ondernemer raak je al snel overweldigd door de talloze beslissingen die je moet nemen en taken die je uit moet voeren. Gelukkig zijn er veel tools die je leven een stuk makkelijker maken. In deze blog bespreken we de handigste tools zodat je zo snel mogelijk je bedrijf op de rit krijgt.

Hosting software

In de eerste plaats is hosting software een handige tool voor startende ondernemers. Denk dan met name aan software van bedrijven met een goede reputatie als TransIP.nl. Door middel van deze software weet je namelijk zeker dat je nieuwe website een snelle laadsnelheid heeft en hierdoor meer mensen vanuit Google oplevert. Zo bouw je dus meteen aan een mooie online klantenbasis! Daarnaast weet je dat je website goed beschermd is.

Boekhoudpakketten

Maak ten tweede gebruik van boekhoudpakketten. Waarom dit slim is om te overwegen? Met name voor startende ondernemers is boekhouden een nachtmerrie. Met behulp van software maak je je leven als amateur accountant weer simpel. Denk bijvoorbeeld aan pakketten die intuïtief zijn en veel tijd besparen. Wat je hiermee allemaal kan? We hebben het dan met name over facturen versturen, belastingaangifte doen en eenvoudig je financiële administratie bijhouden. Het eindresultaat? Je krijgt meer inzicht in hoe je er financieel voor staat!

Gratis e-book bij Toolshero

Software voor projectbeheer

Verder is software voor projectbeheer handig. Hiermee wordt het een stuk eenvoudiger om taken en andere projecten te managen, met name als je net begint. Deze tools helpen je met name om al je taken en deadlines overzichtelijk bij te houden. Zo kun je gemakkelijk de voortgang van je projecten monitoren en teamleden toewijzen aan specifieke taken.

Marketing tools

Tevens zijn marketing tools cruciaal. Als je marketing een stuk overzichtelijker wordt uitgevoerd, is de kans op meer klanten binnenhalen een stuk groter geworden. Heb je een voorbeeld nodig? E-mail marketing software die je helpt om gepersonaliseerde nieuwsbrieven en campagnes op te zetten verduidelijkt hopelijk beter wat we bedoelen. Daarnaast zijn er tools voor social media-management waarmee je al je berichten kunt plannen en analyseren. Zo kun je precies zien welke content werkt en waar je bij moet sturen. Met de juiste marketingtools bespaar je niet alleen tijd, maar bouw je ook aan een sterker en consistent merk.

CRM software

Tot slot is er CRM (Customer Relationship Management) software. Het handige aan deze tools? Je klantgegevens, interacties en verkoopkansen worden ineens allemaal op een platform eenvoudig bijgehouden. Het gevolg hiervan? Je hebt altijd inzicht in de behoeften en voorkeuren van je klanten. Met CRM-software kun je eenvoudig klantcommunicatie personaliseren en gerichte marketingcampagnes opzetten. Bovendien bieden veel CRM-systemen analyses en rapportages, zodat je de prestaties van je verkoopteam en marketing inspanningen kunt monitoren en optimaliseren.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.