Gezonde gewoontes en het verbeteren van je zelfbeeld

Zonder positief zelfbeeld is het heel moeilijk om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Want je krijgt er meer zelfvertrouwen en een optimistischere instelling van. Maar hoe krijg je een beter beeld van jezelf en hoe bouw je zelfvertrouwen op?

Gezonde voeding

Voedsel voorziet ons lichaam van de energie en bouwstoffen die het nodig heeft. Zorg er daarom voor dat je gevarieerd en gebalanceerd eet. Helaas zijn ongezonde snacks vaak lekker makkelijk. Dus het is best wel een uitdaging om iedere dag gezond te eten. Initieel vraagt dat om veel doorzettingsvermogen. Maar wanneer je eenmaal in het juiste patroon zit is het veel eenvoudiger om je aan de voedingsvoorschriften te houden. Denk aan het eten van voldoende groente en fruit en het beperken van de inname van vet en suikers. Op happyhealthy.nl/beste-detox-kuur/ vind je slimme tips om dat voor elkaar te krijgen en zet je dankzij een speciale kuur de perfecte eerste stap richting zelfontwikkeling dankzij gezonde voeding.

Regelmatige lichaamsbeweging

Een gezond lichaam leidt tot een gezonde geest. Andersom bestaat dit verband trouwens ook. Door te sporten en te bewegen zorg je er onder andere voor dat je een gezond lichaamsgewicht hebt. Daardoor voorkom je de lichamelijke problemen die met overgewicht verbonden zijn. Bovendien voel je je beter over jezelf als je lichaam het streefgewicht benadert. Ook prettig is dat bepaalde taken minder moeite kosten wanneer je in goede fysieke conditie verkeert. Sporten stelt je in staat om doelen te stellen en die te bereiken. Dat is een oefening in je discipline en het bereiken van zelfgestelde doelen geeft weer zelfvertrouwen. Als klap op de vuurpijl leidt lichaamsbeweging tot het produceren en loslaten van endorfine. Dat is een hormoon dat stress vermindert en je algehele stemming verbetert.

Gratis e-book bij Toolshero

Voldoende slaap

Het spreekt voor zich dat het lastig is om je zelfbeeld te verbeteren als je altijd vermoeid of slaperig bent. Door voldoende te slapen zorg je voor een heldere geest waarmee je cognitieve taken uitvoert en je emotioneel stabieler bent. Dat leidt tot betere prestaties en dus een optimistischer beeld van jezelf. Weinig en onregelmatig slapen leidt bovendien tot een minder positieve kijk op het leven. Kort uitgelegd zorgt slaap ervoor dat je lichaam geestelijk en lichamelijk herstelt. Niet alleen de hoeveelheid slaap is van belang, maar ook dat je regelmatig uren maakt. Overigens is het ook niet goed om veel langer dan nodig in bed te blijven liggen. Daaruit blijkt maar eens dat de juiste balans vinden om je zelfbeeld te verbeteren niet zo vanzelfsprekend is.

Sociale relaties en interacties

Een omgeving die je steunt is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Stort je dus niet volledig op je werk en zorg dat je tijd hebt om met vrienden en familie af te spreken. Mensen zijn nou eenmaal sociale dieren en zonder enige interactie met anderen worden we ongelukkig. Vrienden en familie zijn ook nog eens de aangewezen personen om je meer zelfvertrouwen te geven. Het zijn mensen die om je geven, je waarderen en je over het algemeen op een positieve manier benaderen. Daar haal je een hoop energie uit. Sterke relaties zijn daarom erg nuttig voor het verbeteren van je zelfbeeld.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.