Gezonde eetgewoontes en persoonlijke ontwikkeling

Jezelf ontwikkelen is belangrijk, zowel persoonlijk als professioneel. Maar om het te realiseren is het wel belangrijk om met de juiste basis te beginnen. Verantwoorde voeding is vaak een mooi begin. Want als je niet goed let op wat je eet en drinkt is het veel minder makkelijk om uitdagingen te overwinnen en heb je minder zin om jezelf te pushen. In dit artikel lees je waarom dat zo is.

Energie en productiviteit

Mensen halen energie uit voedsel. Ons lichaam vraagt om een gevarieerd aanbod van voedingsstoffen voor een optimale energiehuishouding. Koolhydraten worden bijvoorbeeld snel omgezet in energie, terwijl vetten bedoeld zijn voor de lange termijn. Door te zorgen voor de juiste balans en op gezette tijden te eten zorg je ervoor dat je energieniveau op peil blijft. Dat verhoogt de productiviteit en heb je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt namelijk niet alleen meer energie voor lichamelijke taken, maar ook voor cognitieve. Zowel thuis als op het werk presteer je daarom beter en is het makkelijker om persoonlijk te groeien.

Gezondheid en weerstand

Als je ziek bent of andere gezondheidsproblemen kent is het lastiger om jezelf te ontwikkelen. Je bent tenslotte druk om beter te worden en hebt sowieso al minder energie. Tijd om over persoonlijke ontwikkeling na te denken heb je niet en je probeert vooral het broodnodige uit te voeren. Tenminste, als je niet volledig aan je bed gekluisterd bent. Ziekte zoveel mogelijk voorkomen is dus ook voor je persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daar zorgt het immuunsysteem voor en door een sterker afweer word je ook sneller beter. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem. Daarom is het erg belangrijk om voldoende groente en fruit te eten, want daar zit veel vitamine C in.

Gratis e-book bij Toolshero

Een les in discipline en doorzettingsvermogen

Je houden aan een dieet is bovendien een oefening in discipline en doorzettingsvermogen. Het vraagt om zelfbeheersing en dat is een waardevolle eigenschap op persoonlijk en professioneel gebied. Een dieet volgen is een mooie oefening en een waardevolle les waar je voordeel uithaalt tijdens je persoonlijke ontwikkeling. Gezonder eten vraagt soms om behoorlijke aanpassingen in je levenspatroon. Dat is niet eenvoudig, maar ook weer niet onmogelijk als je echt gemotiveerd bent. Om meteen te beginnen met gezonder leven is een detoxkuur een optie. Lees er meer over op happyjuicy.nl/beste-detox-kuur/.

Een gezond lichaam geeft zelfvertrouwen

Zonder zelfvertrouwen is het lastig om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Door gezond te eten krijg je een positiever zelfbeeld. Over het algemeen is je kijk op het leven rooskleuriger wanneer je goed in je vel zit. Door actief te denken over wat je eet, verhoog je het bewustzijn. Dat is een vaardigheid die je ook gebruikt om andere persoonlijke eigenschappen te verbeteren, bijvoorbeeld op een gezonde manier omgaan met tegenslagen en het herkennen van emotionele triggers.

Eetgewoontes en persoonlijke ontwikkeling zijn nauw verbonden

Het is wel duidelijk dat verantwoord eten een positief effect heeft op je persoonlijke ontwikkeling. Dat komt omdat vrijwel alles begint met goed voor jezelf zorgen en dus gezond eten. Hierdoor heb je meer energie, ben je positiever en heb je meer zelfvertrouwen. Dat zijn de ideale eigenschappen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.