Adviezen om efficiënter met je tijd om te gaan als je in het management van een groot bedrijf zit

Zit je in het management van een groot bedrijf? Dan is de kans groot dat je handen en ogen tekort komt voor het uitvoeren van al je taken. Daarom is het zaak om je tijdmanagement te verbeteren. In deze blog vind je daarom wat verschillende adviezen die je hiermee op weg helpen.

Uitbesteden

Het eerste advies dat we je mee willen geven is om veel taken uit te besteden. Ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de hosting van je bedrijf? Dan besteed je simpelweg dit uit aan een partij als Proserve. Is het jouw taak om de cashflow te verbeteren? Via een credit management systeem heb je ineens meer tijd voor andere zaken. Door het juiste management aspect uit te besteden, ga je een stuk effectiever met je tijd om.

Een prioriteitenlijst van dagtaken hebben

Het kan soms voelen alsof je verdrinkt in een zee van taken. Om dit te voorkomen, is een goede prioriteitenlijst onmisbaar. Begin je dag met het schrijven van alles wat je moet doen. Vervolgens categoriseer je deze taken op basis van urgentie en belangrijkheid. De methode van Eisenhower kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Hierdoor kun je je focus leggen op wat echt belangrijk is en voorkom je dat je je verliest in minder belangrijke klusjes. Een goed opgestelde prioriteitenlijst geeft je rust en structuur, en maakt dat je dag een stuk soepeler verloopt.

Gratis e-book bij Toolshero

Effectief delegeren

Leer verder hoe je effectief delegeert. Waar dit mee begint? Leg je vertrouwen in je team. Zo zullen ze vanzelf al beter presteren. Leer ook de sterke punten en vaardigheden van je medewerkers. De reden hierachter? Zo weet je beter welke toegewezen taken hoe dan ook een succesvolle afloop kennen. Communicatie is hierbij essentieel. Zorg ervoor dat je duidelijk bent over verwachtingen, deadlines en de gewenste resultaten om geen slechte ervaringen met delegeren op te doen.

Multitasking vermijden

Vermijd verder multitasking als het kan. Dit komt doordat dit een killer is voor je productiviteit. Hoe gaat dit in zijn werk? Je brein kan zich niet volledig focussen als het constant van de ene taak naar de andere moet schakelen. Het gevolg? Ineens maak je meer fouten en heb je meer last van stress. Daarnaast doe je een stuk langer over al je dagelijkse taken. De oplossing? Probeer simpelweg maar één taak per keer uit te voeren.

Aan automatisering doen

Automatisering kan een game changer zijn voor je dagelijkse werkprocessen. Door repetitieve taken te automatiseren, kun je veel tijd en energie besparen. Waar je dan aan moet denken? Het automatisch versturen van e-mails, beheren van je agenda en het uitvoeren van data-analyses zijn uitstekende voorbeelden. Hierdoor heb je meer ruimte om je aandacht te richten op de taken die er echt toe doen.

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.