Tony Robbins biografie en boeken

Tony Robbins - Toolshero

Tony Robbins is een Amerikaanse New York Times-bestseller auteur, filantroop, life-coach en ondernemer. Bekende boeken van Tony Robbins zijn Unlimited Power, die hij de ‘nieuwe wetenschap van persoonlijke ontwikkeling’ noemde, en Giant Within, een stap-voor-stap-programma dat je de grondbeginselen van zelfmeesterschap leert. De meest recente internationale bestsellers door de New York Times zijn UNSHAKEABLE: Your Financial Freedom Playbook, en MONEY: Master the Game.

Tony Robbins biografie

Jeugd

Tony Robbins is in 1960 geboren in Californië en woont in Florida. Hij groeide op in armoede en woonde in een onstabiele familie. Tony Robbins ging naar Glendora high school en werd in zijn examenjaar verkozen tot student-president. Tijdens zijn opleiding werkte Tony Robbins als klusjesman om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Tony Robbins begon zijn carrière met het promoten van seminars voor motivatiespreker Jim Rohn. Nadat hij hem voor een baan had benaderd, werd Jim Rohn Tony Robbins mentor. Uiteindelijk werd hij spreker, maar hij vond het lastig om de juiste benadering van zijn publiek te vinden.

Gratis e-book bij Toolshero

In die periode maakte hij lange uren en voelde het alsof zijn carrière nergens heen ging. Tony Robbins geloofde dat hij net als zijn ouders in armoede zou leven. Na advies van Jim Rohn richtte Tony Robbins zich op het zoeken van nieuwe benaderingen die zijn publiek zouden aanspreken.

Tony Robbins en NLP

In de jaren ’80 doceerde Tony Robbins NLP, een aanpak van communicatie- en persoonlijke ontwikkeling. Hij doceerde ook Ericksoniaanse Hypnose. Hij leerde om te vuurlopen en voegde dit aan zijn seminars toe.

In 1988 gaf hij zijn eerste infomercial, ‘Personal Power’, uit en dit heeft een aanzienlijk groot publiek bereikt. In 1991 hadden naar schatting 100 miljoen Amerikanen zijn infomercials gezien.

In 1997 richtte hij de Leadership Academy op, een vier dagen durend leiderschapstrainingsprogramma dat de vaardigheden voor NLP, Overtuigingskracht, Non-verbale communicatie en coaching leert die nodig zijn om een groot leider te worden.

Sinds 2002 werkte Tony Robbins samen met Cloe Madanes om het Robin-Madanes Center for Strategic Intervention op te richten, een lifecoach-trainingsprogramma dat bedoeld is om het vermogen van de student om positieve veranderingen in zijn omgeving te beïnvloeden, te leiden en te creëren.

Coachen van bekendheden

Hij heeft veel beroemde mensen gecoacht zoals prinses Diana, Bill Clinton, George Bush, Donald Trump, Justin Tuck, Serena Williams en Pitbull. Ook was hij de adviseur van Peter Guber, Steve Wynn en Marc Benioff.

Tony Robbins maakte een persoonlijk en professioneel ontwikkelingsprogramma, en meer dan 4 miljoen mensen hebben zijn live-seminars bijgewoond. Via zijn boeken, audioprogramma’s, gezondheidsproducten, live-evenementen, en persoonlijke coaching heeft hij meer dan 50 miljoen mensen in meer dan 100 landen geholpen. Hij is gepassioneerd door het helpen van anderen in nood en hij gelooft dat als iemand economische mogelijkheden heeft, ze iets terug moeten kunnen geven.

Tony Robbins is verkozen tot Vice-voorzitter van Gezondheid, Onderwijs en Wetenschap van het United Nations Research Center for the International Council for Caring Communities (ICCC). In samenwerking met de Organisatie van Amerikaanse Staten, het Carter Center en het United States Agency for International Development (USAID), hielp hij met de onderhandelingen om tot een vredesoplossing in Venezuela en andere landen te komen.

Tony Robbins is de oprichter of partner van meerdere corporaties in verschillenden industrieën variërend van technologie en sport tot horeca. De ondernemingen hebben een totale jaaromzet van 5 biljoen dollar. Enkele van zijn merken zijn marktleider geworden in de industrie, zoals het Namale Resort & Spa op de Fiji-eilanden.

Als filantroop heeft hij samengewerkt met Feeding American, een organisatie die maaltijden uitdeelt aan mensen in nood via een netwerk van 200 voedselbanken. Tony Robbins zelf heeft miljoenen maaltijden uitgedeeld en hij nodigt anderen uit zich bij de organisatie aan te sluiten om mensen in nood te helpen.

Hij is ook de oprichter van de International Basket Brigade (onderdeel van de Anthony Robbins Foundation), een organisatie die manden met voedsel en huishoudelijke artikelen levert voor ongeveer twee miljoen mensen in landen over de hele wereld.

TED-talks

In 2006 was Tony Robbins een prominent spreker op een officiële TED-conferentie en sprak hij over de ‘onzichtbare kracht’ die ieders daden motiveert.

Hij is één van de sprekers van Learning Annex, een online platform met seminars, lezingen, lessen en workshops dat hulpmiddelen biedt om van carrière te veranderen, inkomen te verhogen, relaties te verbeteren en levens te optimaliseren.

Sinds 2014 werkte Tony Robbins samen met een groep investeerders en richtte hij de Los Angeles Football Club op, een nieuw Major League voetbalteam dat in 2018 aan de competitie mee zal doen.

In 2016 kocht hij, samen met zijn eigendomsgroep Axiomatic, Team Liquid, een E-sport pro-gamingorganisatie en één van het meest succesvolle wereldwijde E-sport team franchises. In 2017 won Team Liquid de International 7, een Dota 2-toernooi, en won daarmee 10 miljoen dollar.

Tony Robbins werd door Accenture genoemd als een van de ‘Top 50 Businessintellectuelen’. Ook is hij door de Harvard Business Press uitgeroepen tot een van de ‘Top 200 Businessgoeroes’. De American Express noemde hem een van de ‘Top Zes Businessleiders in de Wereld’ en Fortune Magazine noemde hem de CEO-fluisteraar. Hij werd door Forbes een van de ‘Top 100 Celebrity’ genoemd en door de Internationale Kamer van Koophandel een van de top 10 ‘Outstanding People in the World’.

Op dit moment is Tony Robbins een nationaal woordvoerder voor de Wellness Community, een non-profitorganisatie die steun biedt aan kankerpatiënten door ze vaardigheden te leren die hen de controle laat terugwinnen om hun leven te verbeteren.

Hij is ondernemer en treedt op als voorzitter van vijf privé-ondernemingen. Tony Robbins werkt nog steeds als lifecoach, filantroop, auteur en businessstrateeg.

Word lid van Toolshero

Bekende quotes

 1. “Stay committed to your decisions, but stay flexible in your approach.”
 2. “The path to success is to take massive, determined action.”
 3. “We can change our lives. We can do, have, and be exactly what we wish.”
 4. “Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible.”
 5. “If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten.”
 6. “Live with passion!”
 7. “What we can or cannot do, what we consider possible or impossible, is rarely a function of our true capability. It is more likely a function of our beliefs about who we are.”
 8. “How am I going to live today in order to create the tomorrow I’m committed to?”
 9. “When people are like each other they tend to like each other”
 10. “It is in your moments of decision that your destiny is shaped.”
 11. “Life is a gift, and it offers us the privilege, opportunity, and responsibility to give something back by becoming more.”
 12. “There is no such thing as failure. There are only results.”

Boeken en publicaties van Tony Robbins et al.

 • 2014. Money Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom. Simon and Schuster.
 • 2011. Giant Steps: Small Changes to Make a Big Difference. Simon and Schuster.
 • 2010. Unlimited power a black choice. Simon and Schuster.
 • 2010. Notes from a friend: A quick and simple guide to taking charge of your life. Simon and Schuster.
 • 2009. Relationship Breakthrough: How to Create Outstanding Relationships in Every Area of Your Life. Rodale.
 • 2007. Awaken the giant within: How to take immediate control of your mental, emotional, physical and financial. Simon and Schuster.
 • 2005. Inner Strength: Harnessing the Power of Your Six Primal Needs. Free Press.
 • 1999. Unleash the power within. Nightingale-Conant Corporation.
 • 1998. Live with Passion!: Strategies for Creating a Compelling Future. Nightingale-Conant.
 • 1998. Lessons in Mastery: How to Use Your Personal Power to Create an Extraordinary Life!. Simon & Schuster Audio.

Citatie voor dit artikel:
Zeeman, A. (2017). Tony Robbins. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/tony-robbins/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 13/02/2017 | Laatste update: 22/05/2023

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/tony-robbins/”>Toolshero: Tony Robbins</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 6

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Alexander Zeeman
Artikel door:

Alexander Zeeman

Alexander Zeeman is Content Manager bij ToolsHero waar hij zich richt op content productie, content management en marketing. Daarnaast studeert hij International Business aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen zijn studie is hij bezig met de ontwikkeling van diverse management competenties en het verbeteren van operationele bedrijfsprocessen.

Tags:

Geef een reactie