Ronald Heifetz

Ronald Heifetz - toolshero

Ronald Heifetz (geboren op 7 februari 1951) richtte het Centre for Public Leadership op en is de King Hussein bin Talal Senior Lecturer in Public Leadership aan de John F. Kennedy School of Government en Harvard University. Daarnaast is hij mede-oprichter van Cambridge Leadership Associates. Daarnaast is hij medebedenker van de Adaptief leiderschap theorie.

Ronald Heifetz werd bekend door zijn theorieën over het beoefenen en onderwijzen van leiderschap. Daarbij richt hij zijn onderzoek op het ontwikkelen van adaptief vermogen in samenlevingen, bedrijven en non-profitorganisaties.

Biografie Ronald Heifetz

Ronald Heifetz is op 7 februari 1951 geboren. Hij is afgestudeerd aan de Columbia University, Harvard Medical School en de John F. Kennedy School of Government. Ronald Heifetz is ook een cellist en oud-student van Gregor Piatigorsky. Zijn broer is violist Daniel Heifetz, oprichter en artistiek directeur van het Heifetz International Music Institute.
Voordat Ronald Heifetz besloot zich te wijden aan de studie van leiderschap in openbare aangelegenheden en het bedrijfsleven volgde hij tijdelijk de opleiding chirurgie. Ronald Heifetz voltooide zijn medische opleiding in de psychiatrie. Daarnaast had hij als cellist het voorrecht om te studeren bij Gregor Piatigorsky.

Gratis e-book bij Toolshero

Momenteel leidt Ronald Heifetz het Leadership Education Project aan de John F. Kennedy School of Government van Harvard University. De afgelopen veertien jaar was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een theorie voor leiderschap en een methode voor leiderschapsontwikkeling. Ronald Heifetz zijn onderzoek heeft als doelstelling, strategie en tactieken te bieden voor het mobiliseren van adaptief werk in de politiek, het bedrijfsleven en non-profitorganisaties.

Ronald Heifetz werd bekend door zijn boek: “Leadership Without Easy Answers”. Deze werd in september 1994 uitgegeven door The Belknap / Harvard University Press. Het boek is een van de 10 meest toegewezen cursusboeken aan de universiteiten van Harvard en Duke. Ronald Heifetz werkt veelal met leiders in de overheid en industrie. Zijn consulten en seminars met individuen, uitvoerende comités en leiderschapsteams richten zich op het werk van leiders bij het genereren en in stand houden van adaptieve verandering over politieke grenzen, operationele eenheden, productdivisies en functies in de politiek, overheidsinstellingen en internationale bedrijven.
Daarnaast is Ronald Heifetz co-auteur van het boek: “Leadership on the Line: Staying Alive through the Dangers of Leading”. Dat boek dient als een van de belangrijkste boeken voor leiders in verschillende sectoren. Hij heeft ook bijgedragen aan het boek: “The Practice of Adaptief leiderschap”, dit boek gaat over hulpmiddelen en tactieken voor het veranderen van de organisatie en wereld.

Ronald Heifetz staat ook bekend om het ontwikkelen van transformatieve methoden voor leiderschapseducatie en -ontwikkeling. Zijn cursussen over leiderschap op de Harvard university zijn zeer populair. De cursussen worden bezocht door studenten van alle Harvard-graduate-scholen en naburige universiteiten. Daarnaast heeft Ronald Heifezt de alumni-prijs gewonnen voor de meest invloedrijke cursus van de Kennedy School. Ronald Heifetz zijn lesmethoden zijn het onderwerp van het boek, “Leadership Can Be Taught”, van Sharon Daloz Parks (Harvard Business Press, 2005).

Carrière

Ronald Heifetz is de oprichter van het Centre for Public Leadership aan de Kennedy School of Government van Harvard. Hij staat bekend om de transformerende methoden voor leiderschapsontwikkeling en onderwijs die hij heeft ontwikkeld. Daarnaast is hij medeoprichter van de Adaptief leiderschap model. Ronald Heifetz zijn onderzoek zich op de uitdaging om het aanpassingsvermogen van organisaties en samenlevingen op te bouwen. Hij adviseert regeringsleiders, bedrijven en non-profitorganisaties en heeft veel tijd besteed aan het onderwijzen en coachen van mensen van aspirant-leiders tot staatshoofden.
Ronald Heifetz is de King Hussein bin Talal Senior Lecturer in Public Leadership aan de Kennedy School van Harvard, zijn cursussen zijn enorm populair onder de studenten.

Ronald Heifetz Quotes

 1. “Your behavior reflects your actual purposes.”
 2. “What people resist is not change per se, but loss.”
 3. “If you find what you do each day seems to have no link to any higher purpose, you probably want to rethink what you’re doing.”
 4. “Progress on problems is the measure of leadership; leaders mobilize people to face problems, and communities make progress on problems because leaders challenge them and help them to do so.”
 5. “But to practice leadership, you need to accept that you are in the business of generating chaos, confusion, and conflict”
 6. “And leadership then is about mobilizing and engaging the people with the problem rather than trying to anesthetize them so you can go off and solve it on your own.”
 7. “Values are shaped and refined by rubbing against real problems, and people interpret their problems according to the values they hold.”

Bekende publicaties en boeken van Ronald Heifetz et al.

 • 2009. The Practice of Adaptive Leadership: Tools and Tactics for Changing Your Organization and the World. Harvard Business Review Press.
 • 2009. Leadership in a (Permanent) Crisis. Harvard Business Review. July/Aug 2009. pp.62–69.
 • 2009. Making decisions outside your repertoire. Business Week Online.
 • 2006. Anchoring Leadership in the Work of Adaptive Progress. The Leader of the Future 2: Visions, Strategies, and Practices for the New Era. Eds. Frances Hesselbein, Marshall Goldsmith. Jossey-Bass
 • 2004. Leadership Is 1% Inspiration and 99% Perspiration. MBA in a Box. Ed. Joel Kurtzman; with Glenn Rifkin and Victoria Griffith. Crown Business
 • 2004. Self-Management. Encyclopedia of Leadership. Ed. George R. Goethals, Georgia J. Sorenson, and James MacGregor Burns. Sage Publications
 • Winter 2004. Leading Boldly. Stanford Social Innovation Review.
 • April 2004. When Leadership Spells Danger. Educational Leadership 61.7
 • 2003. Leadership on the Line: Staying Alive through the Dangers of Leading (Chinese translation). Bardon-Chinese Media Agency
 • 2003. Liderazgo Sin Limites: Manual de Supervivencia para Managers. Paidos
 • 2003. A survival guide for leaders. Business Credit.
 • 2003. The leader as teacher: Creating the learning organization. Ivey Business Journal Online.
 • 2002. Leadership on the Line: Staying Alive through the Dangers of Leading. Harvard Business School Press
 • 2002. I Skudlinjen, Hvordan man overlever i Lederskabets Jungle. Borsens
 • 2002. Managing people politics: Line up partners, position your enemies, and control those on the fence-six lessons in being a leader. CIO.
 • 2001. The work of leadership. Harvard Business Review.
 • 1999. The challenge to change. Security Management.
 • 1998. Adaptive strategy. Executive Excellence.
 • 1998. Walking the fine line of leadership. The Journal for Quality and Participation.
 • 1997. Staying alive. Nieman Reports.
 • 1996. Making it even more difficult for our leaders to really lead. The San Diego Union-Tribune, San Diego, Calif.
 • 1994. Leadership Without Easy Answers. Belknap Press of Harvard Business School Press.
 • 1994. We’re to blame. New York Times, New York, NY.
 • 1994. Who’s to blame?. Boston Globe, Boston, Mass.

Citatie voor dit artikel:
Sari, J. (2019). Ronald Heifetz. Retrieved [insert date] from toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/ronald-heifetz/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/ronald-heifetz/”>toolshero: Ronald Heifetz</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 0

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Jessie Sari
Article by:

Jessie Sari

Jessie Sari is content schrijver bij ToolsHero. Samen met het team draagt ze bij aan het schrijven van artikelen en website optimalisatie. Jessie studeert Trade Management in Asia aan de Hogeschool van Rotterdam. Binnen haar opleiding houdt ze zich bezig met opbouwen van fundamentele skills, waaronder marketing, import en export van producten en diensten in Azië, economie, financiën, management, consultancy en projectmanagement.

Geef een reactie