Robert Waterman

Robert Waterman - ToolsHero

Robert Waterman Jr. (1936) is een bekende wetenschapper, auteur en expert op het gebied van management praktijken en “best practices”. Hij is vooral bekend van het boek In Search of Excellence (1982), welke hij samen met Tom Peters heeft geschreven. Ook heeft Robert Waterman zijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het 7S model van McKinsey.

Biografie Robert Waterman

In 1958 behaalde Robert Waterman zijn Bachelor graad in de geofysica op de Colorado School of Mines. Later behaalde hij zijn MBA graad aan de Stanford Universiteit.

Na zijn studie heeft Robert Waterman 21 jaar in verschillende rollen gewerkt bij McKinsey & Company. In die tijd werkte Robert Waterman nauw samen met collega’s zoals Tom Peters. Samen publiceerden ze in 1982 het managementboek In Search of Excellence en het werd direct een bestseller. Dit kwam mede door de extra aandacht die het boek kreeg via nationale televisie waar hij en Tom Peters korte business programma’s hosten over management praktijken in relatie tot hun eigen ervaring. In de korte business programma’s werd aandacht geschonken aan zakelijke uitdagingen zoals overhead (overcapaciteit), empowerment van besluitvormers op meerdere niveaus en meer.

Na zijn periode bij McKinsey & Company, richtte Robert Waterman zijn eigen onderneming (Waterman Group Inc.) op. Robert Waterman was van 1999 tot 2006 voorzitter van de Restless Leg Syndrome (RLS) Foundation. De RLS Foundation is een nationale non-profit organisatie die Restless Leg Syndrome onderzoek sponsort.

Tevens is Robert Waterman ook commissielid bij de AES Corporation en het Wereldnatuurfonds (WWF).

Bekende publicaties en boeken van Robert Waterman et al.

  • 1994. What America does right: Learning from companies that put people first. WW Norton & Company.
  • 1994. Toward a Career-Resilient Workforce. Harvard Business Review, 72(4), 87-95.
  • 1990. Adhocracy: The power to change. WW Norton & Company.
  • 1988. The renewal factor. Bantam.
  • 1982. The seven elements of strategic fit. Journal of Business Strategy, 2(3), 69-73.
  • 1982. In search of excellence: Lessons from American best-run companies. Harper & Row.
  • 1980. Structure is not organization. Business Horizons, 23(3), 14-26.
  • 1980. The 7-S framework. Chapter, 6, 309-314.
  • 1963. The Commercial Application of Missile. Space Technology.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2012). Robert H. Waterman Jr.. Retrieved [insert date] from ToolsHero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/robert-waterman/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/robert-waterman/”>ToolsHero: Robert H. Waterman Jr.</a>

Interessant artikel? Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Robert Waterman, 5 / 5 (1 votes)

Vond je dit artikel interessant?

Wil je je persoonlijke en professionele vaardigheden een boost geven? En heb je geen tijd om allerlei uitgebreide journals te lezen? Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?! Wij hebben het uitzoekwerk voor je gedaan en alles praktisch samengevat.

Bekijk onze abonnementen