Malcolm Baldrige

Malcolm Baldrige - ToolsHero

Malcolm Baldrige jr. (1922 – 1987) was vooral befaamd om zijn rol als handelsminister binnen de Verenigde Staten. Hij behoort naast de rest van zijn carrière tot één van de meest vooraanstaande leiders van de wereld.

Biografie Malcolm Baldrige

In 1944 behaalde hij een Bachelor graad (BA.) aan de Universiteit van Yale in de Verenigde Staten.

Kort na zijn studie ging Baldrige het leger in. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Malcolm Baldrige ingezet als kapitein van de 27ste divisie Infanterie, in de strijd in de Stille Oceaan.

Gratis e-book bij Toolshero

Na de oorlog (1947) begon hij zijn carrière bij een productiebedrijf, dat gespecialiseerd was in ijzer gieten, gevestigd in Connecticut (Verenigde Staten). Binnen deze organisatie groeide Baldrige door naar de positie van voorzitter van deze vennootschap (1960). Deze rol heeft hij twee jaar vervuld.

In 1962 vervolgde Baldrige zijn carrière als Chief Executive Officer (CEO) bij Scovill Inc., een grote productiemaatschappij van consumentengoederen. Malcolm Baldrige heeft daar een cruciale bijdrage geleverd aan een organisatieverandering die ervoor zorgde dat deze maatschappij uit de financiële problemen kwamen. Deze baanbrekende realisatie stelde hij in zeer positief daglicht met als gevolg dat hij in 1980 werd gevraagd voor een positie als handelsminister.

In 1981 ging Malcolm Baldrige aan de slag. Tijdens zijn ambtstermijn, heeft Baldrige een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en uitvoeren van de administratie binnen het handelsbeleid. Zijn kwaliteiten hebben bijgedragen aan de verlaging van de begroting (met 30%) en het administratief personeel (met 25%). Daarnaast nam hij initiatief bij het oplossen van problemen bij de overdracht van technologie met China en India. Malcolm Baldrige had tijdens zijn eerste kabinet, niveau gesprekken met de Sovjet-Unie. In zeven jaar tijd zorgde hij voor een weg die leidde tot een betere toegang voor Amerikaanse bedrijven naar de Sovjetmarkt. Malcolm Baldrige was in 1982 voorzitter van een commissie Trade Strike Force dat als doel had om oneerlijke handelspraktijken te onderzoeken en aanbevelingen te doen om deze praktijken te beëindigen.

Malcolm Baldrige is op 25 juli 1987 overleden na een rodeo ongeluk in Californië.

Bronnen

  1. National Institute of Standards and Technology (NIST), 2010. Biography of Malcolm Baldridge. Retrieved 17-10-2014 from NIST: http://www.nist.gov/baldrige/about/biography.cfm

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2010). Malcolm Baldrige. Retrieved [insert date] from ToolsHero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/malcolm-baldrige-jr/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/malcolm-baldrige-jr/”>ToolsHero: Malcolm Baldrige</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 0

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Artikel door:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Geef een reactie