Katharine Briggs biografie, boeken en test

Katharine Briggs en Isabel Myers - Toolshero

Katharine Briggs (Katharine Cook Briggs; 2 januari 1875 – 10 juli 1978) is de medebedenker van de persoonlijkheidstypetest Myers-Briggs Type Indicator, die ze samen met haar dochter Isabel Myers heeft ontworpen. De test maakt de theorie van Carl Jung over psychologische types begrijpelijk en praktisch, en is tegenwoordig een van de meest gebruikte zelfbeoordelingsinstrumenten ter wereld.

De biografie over Katharine Briggs

Katharine Briggs is geboren in de Verenigde Staten. In die tijd werden vrouwen niet aangemoedigd om te studeren, maar haar ouders moedigden haar wel aan om te leren over alles waar ze in geïnteresseerd was, omdat haar ouders wisten dat onderwijs voor zowel vrouwen als mannen waardevol is. Voordat ze ging studeren, kreeg ze thuis les van haar ouders.

Katharine heeft later landbouw gestudeerd en werkte als lerares. Na haar studie trouwde ze met Lyman James Briggs en kreeg ze haar enige dochter, Isabel Myers. Ze was een voorbeeld voor andere vrouwen omdat er in die tijd werd gedacht dat als vrouwen te veel zouden studeren, het de mogelijkheid om kinderen te krijgen negatief zou beïnvloeden.

Gratis e-book bij Toolshero

Katharine Briggs heeft altijd een passie gehad voor het opdoen van nieuwe kennis. Dit deed ze door constant te lezen en schrijven over onderwerpen waarin ze geïnteresseerd was, zoals onderwijs en het opvoeden van kinderen. Daarnaast heeft ze een beroepentest voor kinderen ontworpen, omdat ze geloofde dat hun toekomstige baan hun geluk zou kunnen weerspiegelen.

Terwijl ze las over traditionele opvoedmethodes, besefte Katharine Briggs dat haar mening over deze methodes enorm afweek. Ze was bovendien ontevreden over de manier waarop haar dochter op school les kreeg. Katharine geloofde dat kinderen voortdurend nieuwsgierig zijn en dat onderwijs deze nieuwsgierigheid stimuleert. Katharine Briggs onderwees haar dochter zelf door haar te laten lezen en schrijven over elk onderwerp dat ze leuk vond.

Cursus: de complete gids voor de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)  

Katharine Briggs heeft verschillende essays geschreven over de opvoeding van kinderen, waarvan er twee zijn gepubliceerd. “Meet Yourself Using the Personality Paint Box” werd gepubliceerd in 1926 en “Up From Barbarism” kwam uit in 1928.

Katharine Briggs was nog steeds actief aan het schrijven en lezen, naast haar rol als moeder en echtgenote. Toen ze meer over fictie ging schrijven, raakte Katharine meer geïnteresseerd in veel voorkomende persoonlijkheidstypes en gedragingen waar ze over kon schrijven in haar verhalen.

Daarnaast stond Isabel op het punt te trouwen met een man wiens persoonlijkheid ze niet begreep, wat haar interesse in het ontdekken van verschillende soorten karakters deed toenemen.

Haar onderzoek naar verschillende persoonlijkheidstypes bleef doorgaan. Katharine Briggs probeerde zelfs haar eigen theorieën te maken, helaas zonder succes. Ze kon geen onderzoek vinden dat gerelateerd was aan haar werk, totdat ze in 1923 het boek Psychological Types van Carl Jung las.

Ze nam onmiddellijk contact op met Carl Jung, en ze werkten samen door hun theorieën te delen.

Katharine kon vervolgens de theorieën van Carl Jung in haar onderzoek gebruiken, waarin ze bleef proberen de verschillende persoonlijkheidstypes te identificeren.

Toen de kleindochters van Katharine Briggs ouder werden, had haar dochter meer tijd om zich te richten op zinvol werk. Isabel raakte geïnteresseerd in een psychologische test die was ontworpen om het soort werk te matchen met persoonlijkheidskarakters. Vanaf toen begon Katharine Briggs aan een samenwerking met haar dochter om de verschillende persoonlijkheidstypes te onderzoeken.

Isabel hielp haar moeder participanten te vinden om gegevens te verzamelen, en later heeft ze ook alle gegevens overgedragen die waren verzameld voor onderzoek. Zodoende hebben ze de Myers-Briggs Type Indicator ontwikkeld.

Word lid van Toolshero

Publicaties en boeken

  • 1987. Myers-Briggs Type Indicator®(MBTI®). CA: Psychologists Press Inc.
  • 1977. The Myers-Briggs Type Indicator: Form G. Consulting Psychologists Press.
  • 1976. Myers-Briggs type indicator. Palo Alto, CA: Consulting Psychologists Press.
  • 1943. Myers-Briggs Type Indicator. Palo Alto.
  • 1928. Up from Barbarism. The New Republic.
  • 1926. Meet Yourself: How to Use the Personality Paintbox. The New Republic.

Citatie voor dit artikel:
Zeeman, A. (2018). Katharine Briggs. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/katharine-briggs/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 14/07/20218 | Laatste update: 27/02/2024

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/katharine-briggs/”>Toolshero: Katharine Briggs</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Alexander Zeeman
Article by:

Alexander Zeeman

Alexander Zeeman is Content Manager bij ToolsHero waar hij zich richt op content productie, content management en marketing. Daarnaast studeert hij International Business aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen zijn studie is hij bezig met de ontwikkeling van diverse management competenties en het verbeteren van operationele bedrijfsprocessen.

Tags:

Geef een reactie