Jeff Hiatt biografie en boeken

Jeff Hiatt - ToolsHeroJeff Hiatt (Jeffrey M. Hiatt) is ondernemer en auteur en heeft het ADKAR model ontworpen. Het model is afgeleid van onderzoek dat hij heeft uitgevoerd en wordt bovendien gepresenteerd in zijn boek ‘ADKAR: a model for change in business, government, and our community‘. Hij schreef ook andere boeken zoals Change Management: The People Side of Change, The Perfect Change en Survival Guide to Change.

Biografie Jeff Hiatt

Jeff Hiatt werd geboren in de Verenigde Staten en woont momenteel in Colorado. Hij studeerde aan de Colorado State University, waar hij zijn Bachelor of Science in Engineering behaalde. Na zijn studie aan de Colorado State University, behaalde Jeff Hiatt later een Masterdiploma aan de Rutgers University.

Jeff begon zijn professionele carrière door te werken als programmamanager voor Bell Laboratories, nu bekend als Nokia Bell Labs. Hij was in zijn functie verantwoordelijk voor het herstructureren van bedrijfsprocessen in de Verenigde Staten en Europa. De baan stelde hem in staat meer expertise op te doen in verandermanagement.

Gratis e-book bij Toolshero

Hiatt voerde ook onderzoeksprojecten uit samen met meer dan 2.600 organisaties over de hele wereld, om vast te stellen welke soort veranderingen werken en wat niet werkt. De bevindingen van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in ‘ADKAR: a model for change in business, government, and our community’,

Jeff Hiatt’s expertise in combinatie met zijn ondernemersvermogen zorgden ervoor dat hij in 1995 Prosci oprichtte. Prosci is een organisatie die zich toelegt op het helpen van organisaties om succesvolle veranderingen door te voeren.

De primaire activiteiten van zijn bedrijf zijn servicegerelateerd en omvatten consultancy, training en webinars. Het geeft leden bovendien toegang tot artikelen over verandermanagement en toegang tot het onderzoek dat Jeff Hiatt heeft uitgevoerd.

Jeff Hiatt gelooft dat de cruciale factor voor het succes van verandering afhangt van de implementatie van de menselijke factor in het nieuwe ontwerp van het bedrijfsproces. Prosci beschikt over meer dan 35.000 professionals wereldwijd. Het bedrijf biedt vandaag de dag advies en hulp aan de grootste wereldwijd erkende bedrijven, waarvan de meeste fortune 500-bedrijven zijn. De onderzoekservaringen van Jeff Hiatt maken het voor hem mogelijk om veranderingen binnen organisaties uitvoerbaar en toepasbaar te maken.

Jeff Hiatt’s expertise in verandermanagement was en wordt nog steeds zeer gewaardeerd. In het verleden werkte hij op het gebied van verandermanagement samen met tal van organisaties op zowel nationaal als internationaal niveau.

Dankzij zijn eerdere onderzoeksactiviteiten en ervaring met verschillende soorten veranderingen kan hij nu complete bedrijfsprocessen ontwerpen.

Word lid van Toolshero

Publicaties en boeken

  • 2012. Change Management. The People Side of Change. Prosci Learning Centre Publications. Colorado. USA.
  • 2006. The Essence of ADKAR: a model for individual change management. Retrieved September, 7, 2008.
  • 2006. ADKAR: A Model for Change in Business, Government and our Community. Loveland. CO: Prosci Learning Center Publications.
  • 2004. Employee’s Survival Guide to Change: The complete guide to surviving and thriving during organizational change. Prosci.
  • 1994. Winning with quality applying quality principles in product development.

Citatie voor dit artikel:
Zeeman, A. (2018). Jeff Hiatt. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/jeff-hiatt/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 21/07/2018 | Laatste update: 15/08/2023

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/jeff-hiatt/”>Toolshero: Jeff Hiatt</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Alexander Zeeman
Article by:

Alexander Zeeman

Alexander Zeeman is Content Manager bij ToolsHero waar hij zich richt op content productie, content management en marketing. Daarnaast studeert hij International Business aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen zijn studie is hij bezig met de ontwikkeling van diverse management competenties en het verbeteren van operationele bedrijfsprocessen.

Tags:

Geef een reactie