Isabel Myers Briggs biografie en boeken

Katharine Briggs en Isabel Myers - Toolshero

Isabel Myers (Isabel Briggs Myers; 18 oktober 1897 – 5 mei 1980) was een Amerikaanse auteur en psychologisch theoreticus die samen met haar moeder Katharine Briggs de persoonlijkheidstypetest Myers-Briggs Type Indicator ontwikkelde. Het is vandaag de dag een van de meest gebruikte zelfbeoordelingstools. Bovendien wordt het binnen NLP aangeduid als basis metaprogramma, een programma dat ons gedrag stuurt op basis van externe factoren en dat de manieren waarop we in de wereld functioneren beïnvloedt.

Biografie Isabel Myers

Isabel Myers is geboren is de Verenigde Staten en groeide op in Washington, D.C. Ze is de dochter van Katharine Briggs, die als eerste geïnteresseerd raakte in persoonlijkheidstypes. Haar vader Lyman J. Briggs werkte als onderzoeksfysicus.

Net als haar moeder kreeg Isabel Myers thuis les van haar moeder voordat ze ging studeren. Haar moeder liet haar lezen en schrijven over alles waarin ze geïnteresseerd was voordat ze naar Swarthmore College ging. In deze periode ontmoette Isabel Myers haar toekomstige echtgenoot Clarence Chief, die rechten studeerde. Het stel trouwde in 1918 en woonde samen met hun twee kinderen Peter Briggs Myer en Ann Myer Hughes in Philadelphia. Helaas overleefde Ann Myer Hughes een operatie in 1972 niet.

Gratis e-book bij Toolshero

Isabel Myers’ moeder erkende dat de persoonlijkheid van Clarence Chief Myers anders was dan dat van andere mensen in de familie, waardoor haar interesse om verschillende karaktertypes te onderzoeken toenam. Haar moeder ging onderzoek doen en ontwikkelde haar eigen theorieën omdat ze geen relevant onderzoek kon vinden dat haar vragen beantwoordde.

Isabel Myers’ moeder vond later Carl Jung z’n boek ‘Psychological Types’, waardoor Katherine Briggs diepgaander onderzoek naar verschillende persoonlijkheidstypes kon doen.

Isabel Myers raakte vervolgens geïnteresseerd in een psychologische test die was ontworpen om het type werk te matchen met persoonlijkheidskarakters. Ook ontdekte ze dat de mensen in haar omgeving een baan hadden die ze niet leuk vonden. Vanaf dat moment werkte Isabel Myers samen met haar moeder om te proberen de verschillende persoonlijkheidstypes te identificeren.

Isabel Myers begon met het maken van handgeschreven vragenlijsten, ook al had Isabels moeder haar eigen theorieën al gemaakt. Zij en haar moeder gingen verder met het onderzoek, maar Isabel zorgde er ook voor dat ze konden samenwerken met verschillende sponsoren.

Cursus: de complete gids voor de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)  

Via haar contacten kreeg ze van Edward N. Hay, manager van een bank in Philadelphia, toestemming om met eerdere personeelstesten te werken om vertrouwd te raken met testconstructies. Ze had bovendien geluk omdat haar vader, op dat moment decaan van de George Washington School, haar de Myers-Briggs Type Indicator aan de eerstejaars leerlingen van de school liet uitdelen. Vervolgens verzamelde ze op tientallen scholen voor verpleegkunde de gegevens van ongeveer 10.000 studenten.

Als gevolg van de steekproeven op de scholen voor verpleegkunde, hoorde de voorzitter van Educational Testing Service van de persoonlijkheidstest. Vanaf dit moment was het toegestaan om de Myers-Brigss Type Indictator te evalueren voor onderzoeksdoeleinden.

De populariteit van de test nam langzaam toe, en rond 1970 werd de Myers-Briggs Type Indicator steeds meer gebruikt en gewaardeerd. Studenten van de Michigan State University gingen werken met de persoonlijkheidstest en Isabel Myer kon nu de mensen ontmoeten die met haar zelfbeoordelingstool werkten.

In deze periode ontmoette Isabel Myers Mary McCauley, een psychologe die later lid werd van de faculteit van de University of Florida. Mary McCauley ontdekte de persoonlijkheidstest in het Buros Mental Measurement Yearbook, een boek dat is samengesteld om professionals te assisteren bij het selecteren en gebruiken van gestandaardiseerde tests.

Ze was gefascineerd door het instrument en nam onmiddellijk contact op met Isabel Myers om een samenwerking op te zetten voor verder onderzoek. Hun doel was om ongepubliceerd werk te testen en volgende stappen te identificeren voor verbeteringen op het gebied van persoonlijkheidstypes.

Vanaf dit moment kreeg het werk van Isabel Myers steeds meer bekendheid. Er werden nationale Myers-Briggs Type Indicator-conferenties gehouden op verschillende universiteiten, waaronder de University of Florida in 1975, de Michigan State University in 1977 en een universiteit in Philadelphia in 1979.

De Myers-Briggs Type Indicator was nu voor het eerst een officieel beschikbare tool om mensen te helpen, aangeboden door Consulting Psychologist, Inc. Isabel was op hetzelfde moment medeoprichter van het Center for Applications of Psychological Type, een non-profitorganisatie die onderzoek en toepassing van de Myers-Briggs Type Indicator in stand houdt.

Van 1975 tot 1979 paste Isabel Myers het instrument aan om een eenvoudigere test te maken, ook al had ze gezondheidsproblemen. Ze maakte haar boek ‘Gift Differing’ af en bleef actief proberen haar onderzoek meer bekendheid te geven. Ze heeft haar leven gewijd aan het onderzoeken van verschillende persoonlijkheidstypes, waaraan haar moeder Katharine Briggs de basis heeft gelegd.

Isabel Myers heeft de droom van haar moeder verwezenlijkt door het onderzoek af te maken. De Myer-Briggs Type Indicator is vertaald in meer dan dertig talen en kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, verbetering van communicatie, teambuilding, en reorganisaties.

Word lid van Toolshero

Bekende quotes

 1. “The best-adjusted people are the ‘psychologically patriotic,’ who are glad to be what they are.”
 2. “You psychologists focus on what is wrong with people; I want to focus on what is right and what could be right.”
 3. “Introverted feeling types have a wealth of warmth and enthusiasm, but they may not show it until they know someone well. They wear their warm side inside, like a fur-lined coat.”
 4. “Although intelligence tests are usually speed tests for the sake of convenience, it is debatable whether speed has any rightful place in the basic concept of intelligence.”
 5. “What children need is the conviction that satisfaction can and must be earned. … Spoiled children do not learn the must.”
 6. “Whatever the circumstances of your life, the understanding of type can make your perceptions clearer, your judgments sounder, and your life closer to your heart’s desire.”
 7. “Extraverts … cannot understand life until they have lived it. Introverts … cannot live life until they understand it.”
 8. “For many Extraverts, “hell at a party” is “not being able to get in.” Many introverts see it as “being there.”
 9. “Intuitives tend to define intelligence as “quickness of understanding” and so prejudge the case in their own favor, for intuition is very quick.”

Publicaties en boeken van Isabel Myers et al.

 • 1995. Gifts differing: Understanding personality type.
 • 1980. Gifts differing.
 • 1979. Type and teamwork. Center for Applications of Psychological Type.
 • 1977. The Myers-Briggs Type Indicator: Supplementary Manual. Consulting Psychologists Press.
 • 1976. Introduction to type®. CPP.
 • 1976. Introduction IO Type. Center for Applications of Psychological Type, Gainesville, Fl.
 • 1974. Type and teamwork. Gainesville, FL: Center for Applications of Psychological Type.
 • 1974. Relevance of type to medical education. Paper to be included in” The Myers-Briggs Type Indicator in Medical Education.
 • 1967. Relation of Psychological Type to Dropout in Nursing. Gaineville, Fla: Center for the Applications of Psychological type.
 • 1964. Relation of medical students’ psychological type to their specialties twelve years later. Center for Applications of Psychological Type.
 • 1962. The Myers-Briggs Type Indicators. Princeton, New Jersey: Educational Testing Service.
 • 1962. Inferences as to the dichotomous nature of Jungs types, from the shape of regressions of dependent-variables upon Myers-Briggs Type Indicator Scores. In American Psychologist(Vol. 17, No. 6, pp. 364-364). 750 FIRST ST NE, WASHINGTON, DC 20002-4242: AMER PSYCHOLOGICAL ASSOC.
 • 1958. Some findings with regard to type and manual for Myers-Briggs Type Indicator, Form E. Swarthmore, Pa.: Author.
 • 1945. Type as the index to personality. Swarthmore, Pa.: Author.

Citatie voor dit artikel:
Zeeman, A. (2018). Isabel Myers. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/isabel-myers/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 14/07/2018 | Laatste update: 27/02/2024

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/isabel-myers/”>Toolshero: Isabel Myers</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Alexander Zeeman
Article by:

Alexander Zeeman

Alexander Zeeman is Content Manager bij ToolsHero waar hij zich richt op content productie, content management en marketing. Daarnaast studeert hij International Business aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen zijn studie is hij bezig met de ontwikkeling van diverse management competenties en het verbeteren van operationele bedrijfsprocessen.

Tags:

Geef een reactie