Hans Vermaak biografie en boeken

Hans Vermaak - Toolshero

Hans Vermaak is adviseur, docent en onderzoeker. Tevens is Hans Vermaak partner van Twynstra Gudde en oud-collega van de inmiddels overleden Léon de Caluwé. Samen hebben zij het veranderconcept kleurdenken ontwikkeld.

De biografie van dr. Hans Vermaak

Het advieswerk van dr. Hans Vermaak is gericht zich op uitdagende organisatieveranderingen met als rode draad complexe (maatschappelijke) vraagstukken.

Een onderzoek van zes jaar naar complexe opgaven in organisaties bracht hem een mooie promotie (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam en een publicatie van zijn onderzoek in boekvorm. Tevens werd dit boek ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’ werd bekroond als boek van het jaar 2009 door de Orde van Organisatie Adviseurs (OOA).

Gratis e-book bij Toolshero

Hans Vermaak professionaliseert als docent vernieuwers en geeft hij schaduwadvies. Hij is partner van het Sioo, waar hij de masteropleiding ‘Advanced Change Methodologies’ mee vorm geeft. Tevens is hij ‘visiting professor’ aan de Copenhagen Business School (CBS/Simi) in Denemarken.

Vermaak publiceert regelmatig aan de hand van ondersteunend onderzoek over veranderkunde, systeemdenken en leerprocessen. Bekende publicaties van boeken waar hij aan heeft meegeschreven zijn Leren in organisaties, Creative consulting en Onderzoekende professionaliteit.

Een andere bekende en recente publicatie van een boek dat hij samen met de inmiddels overleden Léon de Caluwé heeft geschreven is het handboek Leren Veranderen (2003).

Een bekend veranderconcept, welke hij met Léon de Caluwé heeft ontwikkeld is kleurdenken.

Word lid van Toolshero

Bekende publicaties en boeken

 • 2017. Veranderen van maatschappelijke organisaties: praktische concepten en inspirerende praktijkverhalen. Business Contact.
 • 2015. Plezier beleven aan taaie vraagstukken: werkingsmechanismen van vernieuwing en weerbastigheid. 2de druk. Vakmedianet.
 • 2012. Facilitating local ownership through paradoxical interventions. Journal of Applied Behavioral Science.
 • 2011. Leren veranderen: een handboek voor de veranderkundige. Vakmedianet Management.
 • 2010. Leren in organisaties: als leren het antwoord is, wat is dan de vraag? Vakmedianet Management.
 • 2009. Enjoying tough issues: Dynamics of innovation and stagnation. Deventer, Netherlands: Kluwer.
 • 2008. Thinking in colors – on video. Available at: http://hansvermaak.com/en/publicaties/thinking-in-colors-on-video/
 • 2004. Change Paradigms: An Overview. Organization Development Journal,from VU.nl
 • 2004. Thinking about change: Complexity and multiplicity in change processes. In J. Boonstra (Ed), Dynamics in Organizational Change and Learning (Series Handbooks in the Psychology of Management in Organizations) (pp.197-226). Chicester (UK): Wiley.
 • 2004. Comparing psychotherapists’ and change agents’ approaches to change. In A. Buono (Ed.), Creative Consulting: Innovative Perspectives on Management Consulting. Research in Management Consulting (vol. 4) (pp. 267-302).Greenwich (CT): Information A
  ge Publishing.
 • 2003. Learning to change. A guide for organizational change agents. Sage Publications, Inc.
 • 1999. Conspiring fruitfully with professionals: New management roles for professional organizations. Management Decision, 37(1), 29-44.
 • 1999. At least 10 islands of learning: In search of corporate learning. Amersfoort: Twynstra
 • 1986. A potential method for determination of gaseous and particulate lead in exhaust gas by microwave induced airplasma emission spectrometry and Zeeman furnace atomic absorption spectrometry. Canadian Journal of Spectroscopy, 31(4), 95-99.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2012). Hans Vermaak. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/hans-vermaak/

Oorspronkelijke publicatiedatum: 06/01/2012 | Laatste update: 01/11/2023

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/hans-vermaak/”>Toolshero: Hans Vermaak</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 3

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Tags:

Geef een reactie