Edward De Bono

Edward de Bono - ToolsHero

Edward De Bono (1933) is een arts, schrijver, uitvinder en consultant. Hij is de bedenker van de term lateraal denken, schreef de bestseller Six Thinking Hats in 1985 en ontwikkelde tevens de zes denkhoeden methode.

Biografie Edward De Bono

Edward De Bono werd geboren in een aristocratische Maltese familie. Zijn vader was een bekroonde arts en zijn moeder een intellectuele journalist. Hij studeerde aan het College St. Edward’s in Malta en met de bijnaam ‘genie’ studeerde hij af op de leeftijd van 15 jaar. Edward De Bono behaalde daarna een medische graad aan de Universiteit van Malta. Hij was een Rhodes Scholar op Christ Church, Oxford waar hij een MA graad behaalde in psychologie en fysiologie. Hij heeft ook een Ph.D. graad en een D. Phil. Graad in de geneeskunde van Trinity College, Cambridge , een D. Des. graad (Doctor of Design) van het Royal Melbourne Institute of Technology, en een LL.D. diploma van de universiteit van Dundee.

Edward De Bono is een lid van de Medical Research Society en de exclusieve Athenaeum Club. Edward De Bono is verbonden aan de universiteiten van Oxford, Cambridge, Londen en Harvard. Hij is professor aan Malta, Pretoria, Midden-Engeland en de Dublin City University. Hij was één van de 27 ambassadeurs van het Europees Jaar van Creativiteit en Innovatie 2009. Eerder werd hij genomineerd voor de Nobelprijs voor de Economie in 2005.

In 1969 richtte Edward De Bono het Cognitive Research Trust (CoRT). Hij schreef 82 boeken die in 41 talen zijn vertaald.

In 1995 creëerde Edward De Bono de futuristische documentaire film: ‘2040 – Mogelijkheden door Edward de Bono’, een lezing ontworpen om een publiek van kijkers vrijgelaten uit een cryogene bevriezing van de hedendaagse (2040) de maatschappij voor te bereiden.

Edward De Bono heeft een reeks van opzettelijke denktechnieken – die het denken te benadrukken als een opzettelijke daad.

De Bono’s technieken worden in grote multinational organisaties gebruikt zoals IBM en DuPont.

10 bekende quotes van Edward de Bono

  1. “Humour is by far the most significant activity of the human brain.”
  2. “Creativity involves breaking out of established patterns in order to look at things in a different way.”
  3. “Logic will never change emotion or perception.”
  4. “Most of the mistakes in thinking are inadequacies of perception rather than mistakes of logic.”
  5. “A memory is what is left when something happens and does not completely unhappen.”
  6. “Many highly intelligent people are poor thinkers. Many people of average intelligence are skilled thinkers. The power of a car is separate from the way the car is driven.”
  7. “If you wait for opportunities to occur, you will be one of the crowd.”
  8. “The need to be right all the time is the biggest bar to new ideas.”
  9. “Unhappiness is best defined as the difference between our talents and our expectations.”
  10. “We need creativity in order to break free from the temporary structures that have been set up by a particular sequence of experience.”

Bekende publicaties en boeken van Edward de Bono et al.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2011). Edward de Bono. Retrieved [insert date] from ToolsHero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/edward-de-bono/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/edward-de-bono/”>ToolsHero: Edward de Bono</a>

Interessant artikel?
Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Edward De Bono, 0 / 5 (0 votes)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here