Curt Reimann

Curt Reimann - ToolsHero

Curt Reimann (1987-1995) was onderzoeker, hoogleraar en voormalige directeur van de Malcolm Baldridge National Quality Award, National Institute of Standards and Technology (NIST).

Biografie Curt Reimann

Curt Reimann behaalde zijn Bachelor graad (BSc.) in chemie aan de Drew Universiteit en een promoveerde (Ph.D.) op het gebied van chemie aan de Universiteit van Michigan.

Hij begon zijn carrière bij het Amerikaanse NIST in 1962 als chemisch onderzoeker. Daarnaast was hij adjunct-professor scheikunde aan de Universiteit van Maryland voor drie jaar. Tijdens zijn loopbaan bij het Amerikaanse NIST maakte Curt Reimann promotie als adjunct-directeur van het Nationale Measurement Laboratory (NML). Daarvoor was hij programmamanager en wetenschappelijk assistent van de directeur van Koophandel.

Gratis e-book bij Toolshero

Vanaf 1987 was hij directeur van de Malcolm Baldridge National Quality Award en de directeur voor kwaliteitsprogramma’s van het NIST. Deze functie vervulde hij tot zijn pensionering (1995).

Na zijn pensionering heeft hij nog veel betekend voor het NIST. Vanuit verschillende rollen zoals voorzitter en adviseur is hij betrokken geweest bij de ontwikkeling kwaliteitsstandaarden.

Andere opmerkelijke bijdragen van Curt Reimann is zijn betrokkenheid vanuit adviserende rollen bij The Conference Board, de Nationale Alliantie voor het bedrijfsleven, de Universiteit van Minnesota Juran’s Center for Leadership in Quality, de American Chemical Society en meer.

In 1989 werd Curt Reimann erkend door de Quality Review als één van de tien meest invloedrijke figuren in Kwaliteit van vóór 1988. Na 1990 ontving hij verschillende nominaties en prijzen voor zijn werk en bijdragen.

In 1992 ontving Curt Reimann de Distinguished Rank Award van de toenmalige president Bush. In 1993 werd Curt Reimann benoemd tot ‘Fellow van de World Academy of Science Productiviteit’. In 1994 ontving hij de prijs voor kwaliteit en productiviteit Management Association’s Leadership.

Bekende publicaties en boeken van Curt Reimann et al.

  • 1994. Understanding the important differences between The Malcolm Baldridge National Quality Award and ISO9000 Registration. Production and Operations Management, Volume 3, Issue 3, pages 171–185, September.
  • 1994. The Malcolm Baldrige National Quality Award Concept: Could It Help Stimulate or Accelerate Health Care Quality Improvement? Quality Management in Health Care, 63-72.
  • 1968. The structure of the trinuclear cation bis nickel.
  • 1967. Optical and magnetic measurements on single crystals of copper(II)-doped tris(phenanthroline)zinc(II) nitrate dihydrate.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2011). Curt Reimann. Retrieved [insert date] from ToolsHero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/curt-reimann/

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/curt-reimann/”>ToolsHero: Curt Reimann</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 0

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Geef een reactie